Üniversite Öğrencilerinden ‘Özgür Eller’ Projesi

Güncelleme Tarihi:

Üniversite Öğrencilerinden ‘Özgür Eller’ Projesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2015 13:26

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ (MŞÜ) TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ TOPLULUĞU, ENGELLİ ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Toplum Gönüllüleri Topluluğu, ‘Özgür Eller’ projesi kapsamında engelli öğrencilerle bir araya gelerek sosyal etkinlikler düzenlediler.
Kısa süre önce üniversite bünyesinde oluşturulan Toplum Gönüllüleri Topluluğu, ‘Özgür Eller’ projesini hayata geçirerek engelli öğrencilere yönelik faaliyetler düzenlemeye başladılar. Proje kapsamında Özel Özgür Adımlar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden Toplum Gönüllüleri Topluluğu üyeleri, burada öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler düzendiler. Beyaz tişörtlere el baskısı yaparak engelli öğrencilerin mutluluğuna ortak olan Toplum Gönüllüleri, eğitici oyunlar oynayarak etkinliklerini tamamladılar.
Bu tür faaliyetlerin devam edeceğini belirten Toplum Gönüllüleri Topluluğu Koordinatörü İlknur Çelik, engelli öğrencilerle bir araya gelmenin sevincini yaşadıklarını söyledi. Daha önce farklı projeler adı altında birçok kitleye ulaştıklarını ifade eden Çelik, “Buradaki asıl amacımız; Muş toplum gönüllüleri olarak toplumda unutulan kesimleri hatırlatmak, toplumun değerlerine sahip çıkmak, toplumda birlik ve beraberliğin aşılanmasını sağlamaktır” dedi.
Özgür Eller Projesi ile engelli öğrencilere ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Çelik, “Özellikle de engelli kardeşlerimize yönelik Özgür Eller Projesi ile ulaşarak, onlarla birlikte sosyal etkinlikler düzenlemeye başladık. Bu etkinliğimizde de beyaz tişörtlere el baskısı yaparak eğiticisi çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar devam edecektir. Engelli kardeşlerimizin de birer toplum bireyi olduklarını hatırlatmak için gayretle çalışacağız. Sonuçta bu toplumsal bir sorumluluktur. Topluluktan ve bir gruptan ziyade aslında bu her bir bireyinde aslı görevidir. Engellileri topluma katmayı ve farkındalık oluşturmayı, onlar ile kaliteli vakit geçirmeyi amaçladık. Orada ki tertemiz yüreklere seslenmek, onlarla birlikte olmak mutluluğumuzu arttırdı. Asıl engelin unutmak ve göz ardı etmek olduğunu bir kez daha anladık” ifadelerini kullandı.
Engelli öğrencilere yönelik planladıkları hedeflerine ulaşmayı umut ettiklerini vurgulayan Çelik, “Bu bilincin oluşmasını ve unutulmamasını istiyoruz. Bu bağlamda diğer kamu kurum ve kuruluşlarında desteğini alarak daha geniş bir kitleye ulaşmayı ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!