Üniversite öğrencileri ASPİLSAN’ı ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Üniversite öğrencileri ASPİLSAN’ı ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2017 09:18

Üniversite öğrencileri ASPİLSAN’ı ziyaret etti

Haberin Devamı

Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)- ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Askeri Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi  (ASPİLSAN) ziyaret etti.

ERÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü, Yönetim-Organizasyon Ana Bilim dalı öğretim üyesi Araştırma Görevlisi Ahmet Coşkun yönetiminde ERÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri ASPİLSAN’ı ziyaret etti. ERÜ öğretim üyesi Ahmet Coşkun, teknik gezinin önemine dikkat çekerek, "Bugün öğrencilerimle Türkiye’nin (ölçeğine göre) stratejik açıdan en önemli işletmelerinden birisi olan ASPİLSAN’a teknik gezi düzenledik. “Yerli ve milli ekonomi” seferberliği gerçekten çok önemli. Bu konuda çok daha hızlı mesafe almamız lazım. Mühendislere, yatırımcılara, üniversitelere ve elbette girişimcilere çok iş düşüyor’’ diye konuştu.  ASPİLSAN’ın kuruluş yıllarından da bahseden Coşkun konuşmasını şöyle sürdürdü:

"1974’te, haklı davamız Kıbrıs’ta Barış Harekatını düzenlemişiz, harekatta ABD menşeli silahları kullanmışız. Hemen ardından 1975-1978 arasında tam 3 yıl boyunca ABD bize silah ambargosu uygulamış. Bunun üzerine Kayserililer TSK’ya gitmişler, (Biz bu ambargoyu hazmedemiyoruz ve şehrimizde silahlı kuvvetlerimiz için yatırım yapmak istiyoruz, en çok neye ihtiyacınız var?) demişler. (Batarya) cevabını alınca hemen kolları sıvamışlar. Bugün dünya ölçeğinde işlere ve vizyona sahip batarya üreticisi Aspilsan’ı yüzlerce hayırseverin katkısıyla kurmuş ve tamamını Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na bağışlamışlar. Hayırseverler fabrikayı ziyaret etmekten imtina duyarlar."

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!