Uniminicup'ta üçüncü hafta heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Uniminicupta üçüncü hafta heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2013 11:06

8'incisi düzenlenen Uniminicup'ta 3. hafta heyecanı hafta içerisinde oynanan karşılaşmalarla devam etti. 32 karşılaşmanın oynadığının hafta birbirinden çekişmeli maçlara sahne oldu.

Haberin Devamı

Turnuvayı er hafta olduğu gibi bu hafta da basketbol severlerin yoğun ilgi gösterirken, karşılaşmalar büyük bir heyecan içerisinde takip edildi.

Haftanın açılış karşılaşması ilk haftayı galibiyetle kapatan yeşil grubun takımları YEF ile İst Bol arasında oynandı. Karşılaşmayı baştan sona önde götüren YEF maçı 36-12 kazandı. YEF takımdan Arda Özdemir attığı sayılarla bu galibiyette katkısı olan oyuncuydu.

Günün ikinci karşılaşması mavi grubun iki takımı Abdi İbrahim İÖO ile Avcılar Tan Yıldızı arasında oynandı. Karşılaşma Avcılar Tan yıldızı takımının 36-29 galibiyeti ile sonuçlandı. Avcılar Tan yıldızı takımının oyuncusu Emrecan Çelik’in takımına kazandırdığı 25 sayının bu galibiyette payı büyüktü.

Günün son karşılaşması, kırmızı grubun iki takımı İstanbul B.Şehir Belediye ile Fatih Koleji arasında oynandı. Fatih Koleji maçı 46-28 kazandı. Kolej oyuncusu Ahsen Karakaya’nın attığı 18 sayı bu galibiyetin gelmesine katkı sağladı. İBB takımından Faruk Bilgi de 13 sayı atarak takımının en skorer oyuncusu oldu.

Haberin Devamı

Perşembe oynanan mavi grup maçı B.Şehir Yıldızları B takımı ile İstanbul Üniversitesi arasında oynandı. B.Şehir Yıldızları takımı karşılaşmayı 29-6 kazandı.
Günün ikinci karşılaşması sarı grubun iki takımı B.Şehir yıldızları A takımı ile Büyük Çekmece arasında oynandı. Maçı B. Şehir Yıldızları A takımı 48-38 kazanmasını bildi. Galibiyete uzanan takımda Yunus Emre Lale attığı 18 sayı ile takımının galibiyetinde büyük pay sahibi oldu.

Cuma günü turuncu grubun iki takımı Çorlu Kartal ile MEV Koleji arasında oynandı. Baştan sona çekişmeli geçen karşılaşmayı bir sayı fark ile MEV Koleji 23-22 kazandı. MEV Koleji’nin oyuncusu Arda Doyran’ın takımı adına attığı 14 sayı galibiyete katkı sağladı.

Cumartesi’nin ilk maçı ise yeşil grubun iki takımı FMV Işık ve Florya Elit arasında oynandı. Son periyota kadar zevkli ve çekişmeli geçen karşılaşmayı son anda 35-34 kazanan FMV Işık galibiyete uzandı. FMV Işık oyuncusu Egemen Erden’in 19 sayı, Florya Elit’in oyuncusu M.Oğuz Tulum’un attığı 13 sayı karşılaşmanın ne denli kora kor geçtiğinin göstergesi oldu.

Haberin Devamı

Cumartesi’nin ikinci maçı kırmızı grubun iki takımı Doğa Koleji ile B.Şehir İhtisas takımları arasında oynandı.Doğa Koleji karşılaşmayı 68-27 kazanırken, Doğa’dan Mustafa Kurtuldum’un attığı 18 sayı ve B.Şehir oyuncusu Can Taran attığı 12 sayı karşılaşmada her iki oyuncunun öne çıkmasını sağladı.

Günün üçüncü maçı turuncu grup takımları Kumport ile Beş Yıldız arasında oynandı. İlk periyotta maçı önde götüren Kumport sonraki periyotlarda Beş Yıldız takımının maçı 47-37 kazanmasına engel olamadı. Kumport takımından Aris Cem Özer’in attığı 13 sayı ve Beş Yıldız takımından Bora Certel’in attığı 21 sayı ile sonucun belirlenmesini sağlarken takımlarının en skorer oyuncuları olarak öne çıktılar.

Haberin Devamı

Cumartesi’nin dördüncü ve son maçı sarı grubun iki takımı İstanbul Üniversitesi A takımı ile B.Şehir İhtisas takımı arasında oynandı. İstanbul Üniversitesi maçı 21-4 kazanırken oyuncusu Kaan Efe Kanmaz’ın takımı adına kazandırdığı 12 sayı bu sonucun belirlenmesinde büyük pay sahibi oldu.

Pazar gününün ilk maçı yeşil grubun iki takımı B.Çekmece Sortie ile B.Düzü Basketbol arasında oynandı. Çekişmeli geçen karşılaşmayı 38-34 Sortie kazanırken oyuncusu Emrecan Limon 24 sayıyla oynadı. Beylikdüzü’nden Doğa Dikiş’in attığı 12 sayı da takımında ne kadar önemli oyuncu olduğunu gösterdi.
Pazarın ikinci maçında yeşil grupta bulunan Emlak Konutları ile Starların Doğuşu karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmanın sonucu kurul kararına bırakılmıştır.

Haberin Devamı

Gelecek hafta okulların tatil olması sebebi ile program konmadı. Turnuvaya 6 Şubat'ta oynanacak karşılaşmalarla devam edilecek.

6 ŞUBAT ÇARŞAMBA
18:00 Darüşşafaka - Galatasaray
19:00 BJK Atakent - İstanbul Üniversitesi B
20:00 BASK - Teşvikiye

8 ŞUBAT CUMA
18:00 GSDK - B.Şehir Yıldızları
19:00 Çorlu Kartal - Beş Yıldız

9 ŞUBAT CUMARTESİ
18:15 Fener Ataşehir - B.Evler Basketbol
19:20 Borusan İÖ ZK - UPS
20:35 Dev Adamlar - Çağdaşlar

10 ŞUBAT PAZAR
17:45 Kumport - Fener Ataşehir

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!