Unimini Cup'ta heyecan devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Unimini Cupta heyecan devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2013 11:07

8’incisi düzenlenen Uniminicup’ta heyecan devam ediyor. Turnuvanın ikinci haftasında birinci grup maçları 12 mücadeleyle devam etti.

Haberin Devamı

Birinci grup maçları Perşembe, Cuma ikişer, Cumartesi – Pazar dörder maç olmak üzere toplam 12 karşılaşma ile devam etti. Oynanan karşılaşmalarda minik sporcularımızın heyecanı görülmeye değerdi. Bu heyecan tribünlerde coşkunun çoğalmasına ve seyir zevkinin artmasına neden oldu.

Haftanın ilk karşılaşması Borusan İO. ZNK takımı ile Yeşilyurt arasında oynandı. Baştan sona Borusan takımının hakimiyeti ile geçen karşılaşma 69-21 Borusan’ın galibiyeti ile sonuçlandı. Oynanan karşılaşmalarda öne çıkan oyuncular Borusan takımından Bora Sunar, Yeşilyurt takımından ise Alp Akman oldu.

Günün ikinci karşılaşması da Gazi İO. ile İ.Ü.S.B.K arasında oynandı. Karşılaşmayı Gazi İÖO 57-8 skoru ile rahat bir şekilde kazanmasını bildi. Maçı izleyen her iki takımında seyircileri centilmence sahada mücadele eden iki takımın da oyuncularını alkışlayarak tribünlerde özlenen fair play duygusunu yaşattı. Gazi’den Kerim Emir Akçor, İ.Ü.S.B.K’ dan ise Emrah Taşdelen dikkat çeken oyuncular oldular.

Haberin Devamı

Cuma günü oynanan ilk karşılaşma Abdi İbrahim İO ve Çağdaşlar arasında oynandı. Maçın başlangıcında dengeli giden karşılaşma Çağdaşlar, ilerleyen periyotlarda oyuna hakim olarak sahadan 46-24 galip ayrıldı. Çağdaşlar’da Kaan Çakoğlu, Abdi İbrahim’den de Emre Turan karşılaşmada öne çıkan oyuncular oldular.

Günün ikinci karşılaşması ise Olimpik Mavi ile ev sahibi takımı İstanbul Üniversitesi arasında oynanmıştır. Baştan sona heyecanlı ve çekişmeli geçen karşılaşmanın skorunu son saniye basketi belirledi. İstanbul Üniversitesi son saniyede kaydettiği basketle sahadan 47-45 galip ayrıldı.  Olimpik Mavi’den Ege Özsever attığı sayılarla takımını sırtlayan oyuncu olurken İstanbul Üniversitesi’nden ise Kaan Efe Kanmaz ile Berat Akın attığı sayılarla takımlarının en dikkat çeken oyuncuları oldular.

Cumartesi oynanan ilk karşılaşma Doğa Koleji, İstanbul BB arasında oynandı. Doğa Koleji rakibini 60-30 mağlup etti. Öne çıkan oyuncular Doğa Koleji’nden Ömercan İlyas, İstanbul BB’den ise Faruk Bilgi oldu.

Günün ikinci karşılaşması Genç Sporcuları Destekleme ile Büyükçekmece arasında oynandı. Başabaş giden karşılaşmada 33-27 skoru ile Büyükçekmece karşılaşmayı önde bitirdi. Karşılaşmada GSDSK’den Mehmet Ata Yamaç, Büyükçekmece’den de Oğuz Uçarcan dikkat çeken oyuncular oldular.

Haberin Devamı

Günün üçüncü karşılaşması ise Galatasaray ve Fatih Koleji arasında oynandı. Karşılaşmaya daha hazır gözüken Fatih Koleji 53-20 skoru ile kazanmasın bildi. Karşılaşma boyunca öne çıkan oyuncular ise Galatasaray’dan Baran Nerezoğlu, Fatih Koleji’nden Harun Akdağ oldu.

Günün son maçı ise Dev Adamlar ile Avcılar Tan Yıldızı arasında oynandı. Maçın son düdüğü çaldığında Dev Adamlar sahadan 32-27 galip ayrıldı. Dev Adamlar’dan Güler Mustafa Kemal, Avcılar Tan Yıldızı’ndan K. Yiğit Taşdemir dikkat çeken oyuncular oldu.

Pazar günü oynanan karşılaşmaların ilki Basketbol Akademi ile Starların Doğuşu arasında oynandı. Karşılaşmayı 64-32 BASK kazandı. Karşılaşmada göz dolduran oyuncular BASK’tan Barkın Pamuk, Starların Doğuşu’ndan Doğukan Özvar oldular.

Haberin Devamı

Pazar gününün ikinci maçında Darüşafakka ve Bahçeşehir İhtisas arasında oynandı. İlk iki periyodu karşılıklı basketlerle geçen karşılaşmadan Darüşşafaka 48-25 galip ayrıldı. Darüşşafaka takımından Umut Dağ, Bahçeşehir İhtisas’tan Erdem Alsancakkarşılaşmada öne çıkan isimler oldular.

Pazarın üçüncü maçı ise Olimpik Basket ve Teşvikiye arasında oynandı. Maç boyunca çekişmeli geçen karşılaşmanın devreyi takımlar 17-17 kapattı. İkinci yarıda oyuna ağırlığını koyan Olimpik, mücadeleyi 53-33 önde tamamladı. Olimpik Basket’ten Deniz Erkan, Teşvikiye‘den Hikmet Çoşkun attığı sayılarla öne çıkan oyuncular oldu.

Pazarın son maçında ise UPS, rakibi Fenerbahçe Avrupa sahaya çıkmadığı için karşılaşmayı hükmen 20-0 kazandı.

Haberin Devamı

HAFTANIN PROGRAMI ŞÖYLE:

23 OCAK ÇARŞAMBA

19:00 İST BOL – YEF
20:00 İBB – FATİH KOLEJİ

25 OCAK CUMA
19:00 ÇORLU KARTAL – MEV KOLEJİ
20:00 OLİMPİK MAVİ – MARMARA AKADEMİ

26 OCAK CUMARTESİ
18:15 FMV IŞIK – FLORYA ELİT
19:25 DOĞA KOLEJİ – BAHÇEŞEHİR İHTİSAS
20:30 KUMPORT – BEŞ YILDIZ

27 OCAK PAZAR
17:45 FENER ATAŞEHİR – BAHÇELİEVLER BASKETBOL
18:50 SORTIE – BEYLİKDÜZÜ BASKETBOL
20:00 EMLAK KONUTLARI – STARLARIN DOĞUŞU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!