UNICEF Suriyelilere Yönelik Eğitim Hizmetlerini İnceledi

Güncelleme Tarihi:

UNICEF Suriyelilere Yönelik Eğitim Hizmetlerini İnceledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2015 19:12

UNICEF HEYETİ MERSİN'DE SURİYELİLERE YÖNELİK EĞİTİM MERKEZLERİNİ İNCELDİ.

UNICEF heyeti Mersin’de Suriyelilere yönelik yürütülen eğitim hizmetlerini inceledi.
Heyette bulunan UNICEF Acil Durumlar Eğitim Bölümü Başkanı Deema Jarrar ve UNICEF Türkiye yetkilisi Nur Işıklı Babahan, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’yı ziyaret ederek, Suriyeli çocuklara yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm devlet yöneticilerinin Suriye’de yaşanan soruna ve Türkiye’ye gelen Suriyelilere karşı önemi bir hassasiyetin olduğunu söyleyen Koca, kendilerinin de bu hassasiyetle çalıştıklarını belirtti. Darda kalan bu insanlara yardım etmeyi bir görev ve sorumluluk olarak gördüklerini aktaran Koca, Suriye’deki sorunun kalıcı hale geldiğini, bu nedenle geçici çözümlerle değil uzun vadeli plan ve çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.
Bu sorun sona erene kadar paylaşarak ve birlikte yaşama bilinciyle hareket ederek Suriyeli göçmenlerin eğitim başta olmak üzere ihtiyaçlarını gidermek için çaba gösterdiklerini ifade eden Koca, resmi okulları onlara açarak eğitim merkezleri oluşturduklarını, halk eğitim faaliyetlerini yaygınlaştırarak Suriyeli çocuk ve yetişkinlere her türlü eğitin öğretim hizmetini verdiklerini söyledi.
Türkiye’nin büyük bir ülke ve Suriye sorunu konusunda en çok duyarlılık gösteren ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen UNICEF Acil Durumlar Eğitim Bölümü Başkanı Deema Jarrar, hem Türkiye devletinin hem de Mersin’in bu konuda yürüttüğü çalışmaları takdirle karşıladıklarını ifade etti. Suriyeli bütün çocukların eğitime erişmesini istediklerini ve bu amaçla çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Jarrar, bunu yaparken illerde eğitimden sorumlu birimlerle işbirliği içinde çalışmak istediklerini belirtti.
Heyet ziyaret kapsamında, Suriyeli çocukların eğitim görmesi için Mersin’de oluşturulan geçici eğitim merkezlerini ve UNICEF tarafından yaptırılan ve inşası devam eden prefabrik eğitim merkezlerini gezip incelemelerde bulundular.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!