UNESCO'nun kitabında Muğla sevinci

Güncelleme Tarihi:

UNESCOnun kitabında Muğla sevinci
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2018 16:02

UNESCO'nun kitabında Muğla sevinci

Haberin Devamı

TÜRKİYE'nin UNESCO tarafından tescillenmiş Kültür Mirası Listesi'nde yer alan kültür varlıklarının tanıtıldığı bir kitap ve kitapçık hazırlandı. Kitapta, Muğla'nın Letoon Antik Kenti ile Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan 6 kültür mirası daha yer aldı.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO'nun "Dünya kültür mirası" listesinde yer alan Türkiye'nin eserlerinin tanıtımı amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TOBB'un işbirliğinde, bazı kurum ve kuruluşların da katkılarıyla bir tanıtım kitabı bastırıldı. Kitapla birlikte bir de kitapta yer alan kültür miraslarının yer aldığı her il için ayrı bir kitapçık hazırlandı. Kitapta Muğla'ya 20 sayfa yer ayrıldı. "UNESCO Dünya Mirası Türkiye" adlı kitap ve kitapçıkta, Muğla'daki UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Letoon Antik Kenti'nin yanı sıra "Geçici Miras" listesinde yer alan Milas'tan Hekatomnos Anıtmezarı ve Beçin Ortaçağ kenti kalıntılarından başka Stratonikeia, Kaunos, Lykia bölgesindeki Kaya Mezarları ve Bodrum da bulunuyor. Başta İngilizce ve Almanca olmak üzere çeşitli dillerde bastırılan kitap, Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nın da Milas'ın tanıtımı için katılmış olduğu ITB Berlin Turizm Fuarı ile Moskova MITT Turizm Fuarı'nda dağıtıldı. UNESCO Dünya Mirası Türkiye adlı kitap ve kitapçığın, bu yıl içinde Türkiye'nin katılacağı  uluslararası tanıtım fuarlarında da dağıtılacak.

"UNESCO Dünya Mirası Türkiye / UNESCO Heritage of  World Turkey" adıyla bastırılan kitap ve kitapçık, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm ve Tanıtım Platformu tarafından hazırlandı. Kitap ve kitapçığın hazırlanmasına TOBB ve Türkiye Oteller Federasyonu (TÜROFED) proje destekçisi oldu. Berlin Turizm Fuarı'nda MİTSO'yu temsil eden Odanın Ar-Ge ve Dış İlişkiler Memuru Gülay Aytaç, fuar ziyaretçilerinin kitaba çok ilgi gösterdiklerini ve Muğla'daki UNESCO kültür mirası listesindeki yerler için sorular yönelttiklerini anlattı. Öte yandan UNESCO Dünya Mirası Türkiye kitap ve kitapçığında, Milas'tan geçici kültür mirası listesindeki hem Hekatomnos Anıtmezarı'nın hem de Beçin Ortaçağ Kenti'nin yer almasından mutluluk duyduğunu belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, "Biz her fırsatta Milas'ın tarihi ve kültürel zenginliğini öne çıkarıyor, tanıtmaya çalışıyoruz. UNESCO Dünya Mirası Türkiye kitap ve kitapçığında Milas'ın iki önemli kültür mirasıyla yer alması, ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koyuyor. Milas'ın kültür turizminden hak ettiği payı alabilmesi için bu kitap ve kitapçık çok yararlı oldu. Biz de Milas'ımızı ve tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak için yeni projeler hazırlıyoruz" diye konuştu.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!