Umuda yolculuk

Fenerbahçe ÜLKER’in deneyimli ustası Zelco Obradovic, tüm maçları kazanmak istiyor.

Haberin Devamı

“Her maçımıza aynı önemi veriyoruz. İki kulvarda da kupaya istiyoruz” demiş. Peki, bu saatten sonra mümkün mü? İkinci yarısına Anadolu Efes galibiyetiyle başladığı Euroleague Top 16’ya bakalım;Kanarya 3 galibiyet 4 yenilgiyle 5.sırada.Menajer Mirsat Türkcan“bundan sonra ki maçlarımızın fikstürü kolay” diyor ama bana hiç de öyle gelmiyor.İşin sonuna rakipler nasıl geleceklere bakmadan bu günkü puan durumuna baktığımızda; Bu hafta orada 13 sayı farkla yenildiği Olimpiakos’la İstanbul’da oynayacak.Geçen hafta Panathinaikos’dan darbe alan, ilk dört iddiasını sürdürmek isteyecek,son şampiyon komşu kolay maç vermez adama. Kanaryanın yeni transferleri Sekulic ve Pierre Jackson’la yaşayacakları adaptasyon sorunlarını Spanoulis fena cezalandırır. İyi haber Oğuz Savaş’ın kilolarını atmış geri dönüşü.


Neresi kolay Mirsat?
BoMcCalleb ve Emir Pledznic oyun kurucuda tatmin ederlerken Avrupa basketboluna Fransız çaylak Jackson transferini de anlamış değilim. Sekulic’de yumuşak karın pota altı için yeterli bir transfer değil. Daha sonra deplasmanda yenilgisiz Barcelona maçı var ki galibiyet adına geçiniz. Sonraki Malaga maçı mutlaka kazanılıp ilk dörde girebilmek için alta alınması gereken maç.Orda 14 sayı farklı yenilmiştik ama burada yeneriz.Deplasmanda ki Panathinaikos maçından galibiyetle çıkmak hayaldir. Sonra ki İstanbul’da oynanacak Emporio Armani Milan maçı esas hedef maçı olmalı.90-85 yenilmiştik 6 sayı farka çıkmalıyız. İlk dört dışına atmamız gereken takım Armani ama Final4’da Milano’da. Eurolegue’ in İtalyan sempatisini nasıl aşacağız bakalım? Farkındaysanız Anadolu Efes’den bahsetmiyorum. Çünkü onlar olağan olarak kafalarını doğrultusunda “out of Europe” oldular. Neyse ki “Efes kızları”dans ekibi çeyrek finale kaldı, takım lige takılacak artık.


Aslanın kafesi dar
Kopmuş giden, gerçekten güzel basketbol oynayan CSKA, Real Madrid, Maccabi arkasında dördüncü sırada ki Galatasaray’ın durumu bence; Öpte başına koy.Sakatlıkların Efendisi,19 değişik oyuncuyla oynamak zorunda kalmış,Ergin Ataman’ın aslanları her maç göğüs göğüse çarpışa çarpışa hedefe kitlendiler.Orda ki Maccabi, burada ki Real Madrid maçlarında olamayacağa ergi yapıp sürpriz kovalarlar ama kilit maç 20 hafta deplasmanda ki Lokomotiv Kuban maçı. Her iki takımda şu an 3G/4M’de.Gelde dövünme burada tek sayıyla yenildik. Mantas Kalnietis dört saniye kala attığı üçlükle canımızı almıştı. Orda kazanmak Cimbomu ilk dörde atar. İki parmağı çapraz yapıp bekleyeceğiz bakalım. Tabii ki FC Bayern Munich’i de İstanbul’da da yenip kafasını kaldırmamak gerek.

Yazarın Tüm Yazıları