UMKE ekiplerine 'İp Sistemleri ve Taşıma Teknikleri' eğitimi

Güncelleme Tarihi:

UMKE ekiplerine İp Sistemleri ve Taşıma Teknikleri eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 15:57

UMKE ekiplerine 'İp Sistemleri ve Taşıma Teknikleri' eğitimi

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) – RİZE’de, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi’ne (UMKE) ‘İp Sistemleri ve Taşıma Teknikleri” eğitimi verildi.

İkizdere ilçesi Rüzgârlı mevkiinde Rize Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen eğitime Rize’nin yanı sıra Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt illerindeki UMKE’de görevli 26 personel de katıldı. UMKE personellerine ip düğümleri, ipe giriş ve iple iniş, emniyet alma, toprak tırmanış, triaj sedyesi tanıtımı ve demonstrasyon uygulaması, sedye ile hasta indirme demonstrasyon uygulaması, üstten emniyetle personel ve sedye indirme uygulaması, ip köprüsü kurulumu ve hasta transferi demonstrasyon gösterimi ve uygulaması konularında eğitim verildi.

Eğitimlerle ilgili açıklama yapan Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, UMKE ekiplerinin ülkemizde her türlü acil durum ve afetlerde en kısa sürede en iyi biçimde müdahale edebilecek şekilde eğitilmiş personellerden oluştuğunu belirterek, “Bu personellerin üst seviyede, her an hazırda ve yeterli birikimde tutulabilmeleri adına da yaptığımız bu ve benzeri eğitimler çok büyük önem taşımaktadır. Söz konusu teorik ve pratik eğitimler özellikle ilimiz ve bölgemiz coğrafisine uygun şekilde detaylandırılarak devam edecektir” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!