Ümitler tarih yazdı

Güncelleme Tarihi:

Ümitler tarih yazdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kuzey İrlanda'yı 2-0 yenerek grubuna iyi bir başlangıç yapan Ümit Milli Takımımız, daha önce tek farklı olarak iki kez yendiği Almanya'yı bu kez 2-0 yenmeyi başardı.

10. maçta 3.galibiyet

Ümit Milli Futbol Takımı, 2-0 yendiği Almanya Ümit Milli Takımı karşısında adeta tarih yazdı. Ümit Milliller, önceki akşamki galibiyetle 48 yıllık tarihinde en farklı Almanya galibiyetini aldı. Ümit Milliler, 1950 yılından bu yana oynadığı toplam 186 maçta Almanya ile 10. kez karşı karşıya geldi.

Panzerler'i ezdik

‘‘Panzerler’’ karşısında 10 maçın sadece 3'ünü kazanan Ümit Milliler, 7'sinden yenik ayrıldı. Attığı 5 gole karşılık kalesinde tam 23 gol gördü. Ümit Mililler, 7 yenilgide de rakibine gol bile atamazken, dün akşam elde ettiği 2-0 galibiyet, Almanlar'a karşı en farklı galibiyet olarak tarihe geçti.

Geleceğin takımı

Teknik Direktör Raşit Çetiner, bu başarının kalıcı olacağını belirterek şunları söyledi: ‘‘Ümit Milli Takım olarak hedefimizi grup liderliği olarak belirledik. En önemli rakibimiz Almanya karşısında mükemmel oynadık ve iki farklı galibiyeti bulduk. Bu kadro A Takımın geleceğidir, altyapısıdır. Ve gelecek emin ellerdedir.’’

SON İKİ MAÇI KAZANDIK

Ümitler, Almanya ile ilk olarak 1964'te oynadı ve 2-1 kazandı. Daha sonra oynanan 7 maçı gol dahi atamadan kaybetti. 1994'te İstanbul'da 1-0 yenerek bu yenilgi zincirini kıran ay yıldızlılar, son olarak İzmit'te rakibini 2-0 yenerek büyük bir başarıya imza attılar.

Berkant'ı elimizden kaçırdık

Almanlar, Bayern Münihli genç yıldız adayını Türkiye'ye kaptırmanın üzüntüsünü yaşıyorlar.

Mustafa Doğan'ı A Milli Takım kadrosuna dahil eden Almanlar, B. Münih'in altyapısından yetişen, Almanya doğumlu Berkant'ı ellerinden kaçırmanın üzüntüsünü yaşıyorlar. Milli maç için Türkiye'ye gelen Alman basın mensupları, ‘‘Berkant çok yetenekli bir futbolcu. Böylesine bir yeteneği Alman Milli Takımı'nda görmek isterdik ama Türkler daha çabuk davranıp bizi bu fırsattan mahrum ettiler’’ ifadesini kullanıyorlar.

Emre: Amacımız grup liderliği

Galatasaray'da ideal 11'de kendine yer bulamayan Emre Belözoğlu, Ümit Milli Takımın yıldızı. Berkant ile birlikte Almanya'yı yıkan gollere imza atan Emre, ‘‘Biz profesyonel futbolcularımız. Hocalarımız her an görev verecekmiş gibi hazır oluruz. Raşit hocam bana şans verdi, ben de ülkem için elimden geleni yaptım. Amacımız grup liderliği’’ dedi.

MaçIn süperİ Ahmet

Adam olacak çocuğun kendini belli etmesi gibi Ahmet de ‘‘Ben futbolcu olacağım’’ diyor ve sergilediği futbolla bunu kanıtlıyor. Daha şimdiden başta Galatasaray olmak üzere büyük takımların peşine düştüğü Kocaelisporlu futbolcu, Ümit

Milli maçında süper bir performans sergiledi. Alman savunmasını hallaç pamuğu gibi atan Ahmet, kendisi gibi maçın iyileri arasında yer alan Berkant ve Emre ile de çok iyi anlaşarak rakibi çökertti ve zaferin mimarlarından biri oldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!