Ümit Karan 100. golünü Beşiktaş'a attı

Güncelleme Tarihi:

Ümit Karan 100. golünü Beşiktaşa attı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2006 00:21

Galatasaray'ın golcü futbolcusu Ümit Karan, Birinci Lig kariyerinde 100. golünü Beşiktaş'a attı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'a maçın 31. dakikasında penaltıdan attığı golle “100'ler Kulübü”ne giren Ümit Karan, 1996 yılında başladığı Türkiye'deki futbol kariyerinde şimdiye dek Gençlerbirliği, Galatasaray ve 2 sezon önce kiralık olarak forma giydiği Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor takımlarında toplam 243 maçta fileleri 99 kez havalandırmıştı.
Gençlerbirliği forması giyerken Beşiktaş'a 3 lig maçında toplam 4 gol atan Ümit Karan, Galatasaray formasıyla lig maçlarında Beşiktaş'a karşı ilk golünü attı.

Geçen sezon yaşadığı ağır sakatlığın ardından, bu sezon yeniden sahalara dönen Ümit Karan, sarı-kırmızılı formayla bu sezon ligdeki tek golünü 2-2 biten Gaziantepspor maçında atmıştı. 49. yılını geçiren Birinci Futbol Liginde şimdiye dek 100 gol ve üzerinde gol atan futbolcu sayısı Ümit Karan ile birlikte 30 oldu.

Haberin Devamı

Tanju Çolak'ın 240 golle zirvede olduğu listede, 234 golle Hakan Şükür, 219 golle Hami Mandıralı, 217 golle Metin Oktay, 200 golle de Aykut Kocaman sıralanıyor. Bu arada baba olmak için gün sayan Ümit Karan ve diğer futbolcular, bu futbolcunun attığı gol sonrasında bebek hareketi yaptılar.

6 MAÇTA 5. PENALTI ATIŞI

Galatasaray, bu sezon ligde oynadığı 6 maçta 5 penaltı atışı kullanırken, bunların ancak 2'sini gole çevirebildi.
Sarı-kırmızılılar, Ankaraspor maçında 2, Denizlispor maçında 1 penaltı atışından yararlanamamıştı.
Galatasaray, Ümit Karan'ın dışında bu sezon Vestel Manisaspor'a Iliç'in ayağından penaltıdan bir gol daha bulmuştu.

DERBİ MAÇTA İLGİNÇ EŞLEŞME

Derbi maçta iki oyuncunun eşleşmesi, aralarındaki yaş farkının bir hayli fazla olması nedeniyle dikkat çekti.
Galatasaray'ın sağ kanadından atak geliştirmeye çalışan genç yıldızı 19 yaşındaki Arda Turan'ı, Beşiktaş'ın sol kanadına savunan 32 yaşındaki Beşiktaşlı İbrahim Üzülmez engelmek için çaba harcadı.

Iliç'in sakatlanması ile 25. dakikada Hasan Şaş oyuna girince Gerets, Arda'yı sol kanada aldı ve bu futbolcu ile İbrahim Üzülmez maç sonuna kadar karşı karşıya gelmedi. Arda, maçta oynadığı futbolla da yıldızlaştı.

NOTLAR

-Karşılaşmanın ilk yarısının bitimiyle birlikte Beşiktaş İkinci Başkanı Murat Aksu, idari menajer Ali Gültiken'in yanına giderek bir süre konuşması dikkat çekti.
-İki takım taraftarları arasındaki koltuk savaşı, maçın devre arasında da devam etti.
-Galatasaray formasıyla Beşiktaş'a karşı 3 golü bulunan Saşa Iliç, maçın henüz 25. dakikasında sakatlanınca oyundan çıkmak zorunda kaldı.
-Karşılaşmanın ilk yarısında bir pozisyonda Hasan Şaş ile itişen Nobre, bu dakikadan sonra Galatasaraylı taraftarların tepkisini çekti. Taraftarlar, her ayağına geldiğinde Brezilyalı futbolcuyu ıslıkladılar.
-Beşiktaşlı futbolcu Mert Nobre, siyah-beyazlı takımda forma giydiği 4. maçında da golle buluşamadı.
-Ali Sami Yen Stadının saha zeminindeki bozukluk Beşiktaş maçında da dikkati çekti. Sahanın yapılan bakımına rağmen, çimlerin kalkması ve bozuk zemin futbolcuların oyununu zorlaştırdı.
-Galatasaraylı taraftarlar maçın 83. dakikasında Gerets'in Arda'yı oyundan almasına tepki gösterip ıslıkladılar.
-Hakan Şükür, bu sezon oynadığı 6. lig maçında da gol atamadı.
-Beşiktaş 6. haftada 3. yenilgisini aldı. Son 2 sezonda olduğu gibi yine lige kötü bir başlangıç yaptı.
-Galatasaray, ligde üst üste aldığı 4 beraberlikten sonra 2. galibiyetini Beşiktaş karşısında elde etti. Sarı-kırmızılılar, Beşiktaş'ı ligde üst üste 4. kez mağlup etmeyi başardı.
-Geçen sezon oynadığı 4 derbi maçın 3'nü yitirip, birinde berabere kalan Beşiktaş, bu sezonki ilk derbisini de kaybetti.
-Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Jean Tigana'ya karşı 5. derbide 3. galibiyeti aldı.
-Maçtan sonra Beşiktaş'ta Ricardinho ile kaleci Runje tartıştı. Son dakikalarda Runje'nin kullandığı bir atışta topu isteyen Ricardinho, Runje'nin topu uzun kullanmasının ardından sinirlendi. Ricardinho, maçtan sonra saha içinde kalecisi ile tartıştı. İkiliyi idari menajer Ali Gültiken sakinleştirmeye çalıştı.
-Maçtan sonra Galatasaraylı taraftarlar uzun süre kapalı tribünden çıkmayarak, Beşiktaşlı taraftarlara laf attılar. Taraftarlar karşılıklı birbirleri aleyhine tezahüratlar yaparlarken, uzun süre Galatasaraylı taraftarların tribünde kalmasına izin veren güvenlik güçleri bir müddet sonra harekete geçerek, sarı-kırmızılıları dışarı çıkarttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!