Ulusoy'dan hakemlere destek

Güncelleme Tarihi:

Ulusoydan hakemlere destek
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 05, 2002 16:42

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, hakemlere moral yemeğinde yaptığı konuşmada medyayı eleştirerek, hakemlere destek verdi. Ulusoy, kendisine yönelik eleştirilere de tepki göstererek, "Türk futbolunu yerin dibinden aldım, göklere çıkardım'' dedi.

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu ile Merkez Hakem Kurulu'nun, "Şike Çetesi" iddiaları üzerine sıkıntılı bir dönem geçiren Birinci Süper Lig'de görev yapan hakemlere, Polat Renaissance Oteli'nde verilen yemekte bir konuşma yapan Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, kendisine yönelik eleştirilere sert tepki göstererek, ''Türk futbolunu yerin dibinden aldım, göklere çıkardım'' diye konuştu.

Ulusoy, basına kapalı gerçekleştirilen yemeğin ardından yaptığı konuşmada, görev süresi içinde her zaman hakemlerin yanında olduklarını, bundan sonra da olmaya devam edeceklerini söyledi.

Ulusoy konuşmasında ''Sanki Türk futbolu tepedeydi de biz geldik yerin dibine soktuk. Türk futbolunu yerin dibinden aldım, göklere çıkardım. Birkaç kişinin isteğiyle istifa etmem. Beni genel kurul seçti. Görevden de ancak genel kurul alır. Görev süremin sonuna kadar işimin başındayım. Ondan sonraki takdir genel kurulun'' diye konuştu.

"FUTBOL BÄ°R HATALAR OYUNUDUR"

Haberin Devamı

Futbolun bir hatalar oyunu olduğunu ve bu hataların ``Öngörülmeyen hatalar`` olduğunu belirten Haluk Ulusoy, ``TV kanalları, iki gözü ile gördüğüne karar veren insanların onlarca kararından sadece birinin tartışmasını haftalarca yapabilmekte, hata yapan insanı acımasızca eleştirip yargılamakta ve sonunda idam etmektedir`` dedi.

Her camiada kötülerin bulunabileceğini, ancak bunun, o camianın tamamını kötü yapmayacağını ifade eden Ulusoy, medyanın bu yöndeki eylem ve davranışlarının ``Cinnet`` boyutuna vardığını kaydetti.

Ulusoy, "Son günlerde ortaya çıkan ve bir kısım medya tarafından çarpıtılarak tüm camiaya ve hatta tüm futbol ailesine sirayet ettirilmek istenen bir linç girişimini üzülerek izliyoruz. Sizler, taraftarla bütünleşen bir büyük temaşanın taraftarı olmaya yegane unsurusunuz. Görev yaparken yalnız başınasınız. Bu yalnızlığınızda, içinizde vicdanınızın sesi, yüreğinizde cesaretiniz ve arkanızda bizlerin varlığını daima hissedin.`` dedi.
 
"KENDÄ° ESERÄ°MÄ°ZÄ° YIKTIK"
   Â
Kendileri ve daha önce görev yapan futbol yöneticilerinin, büyük özveriler ve kaynaklarla Türk futbolunu Avrupa`da ilk 8`e, dünyada ise ilk 32 takım arasına soktuklarını, Balkan Şampiyonluğu`nun başarı kabul edildiği Türkiye`de UEFA ve Süper Kupa şampiyonu bir takım yarattıklarını söyleyen Ulusoy, bu başarılarla 8 hakemlik FIFA kontenjanı elde ettiklerini ve `Top klas``, ``First klas`` statüsünde Türk hakemi yaratmanın eşiğine geldiklerini vurguladı. Ulusoy, ``Ancakbiz, reyting uğruna, tiraj uğruna infiale katıldık ve kendi eserimizi kendi elimizle yıktık`` dedi.

Haberin Devamı

Ulusoy, hiç kimsenin hakemlik camiasını ayaklar altına almasına, bu koca camiaya zarar vermesine ve bu büyük eseri yıkmasına izin vermeyeceklerini de belirterek, toplumun her kesiminde ve özellikle medyanın içinde yer alan tüm bireylerden katkı ve sağduyu beklediklerini ifade etti.
   Â
"ŞÜPHESİ OLAN BİZE GELSİN"
   Â
Hakemlere olan güvenini dile getiren Ulusoy, ``Bu lig, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de sizlerin başarıları ile tamamlanacaktır. Federasyon başkanı olarak üzerinizdeki baskı arttıkça, sizlerin değerlerine sahip çıkmakta daha titiz davranacağımızı bilin`` dedi.

Kulüp yöneticileri ve futbolculara, hakemlere karşı tavırlarında daha özenli olmaları, aksi takdirde istisnasız en katı cezanın, ilgilisi hakkında ivedilikle verileceğini kaydeden Haluk Ulusoy, ``Herhangi bir müsabaka sonucundan şüphe duyan varsa derhal bize gelsin. Yasa ile bu konuda görevli ve yetkili federasyonumuz, her türlü şüphenin takipçisi olacaktır. Doğru yoldan sapan hiç kimse cezasız kalmayacaktır`` diye konuştu.
   Â
``VERÄ°LMEYECEK HESABIM YOK``
   Â
Kendisine yönelik eleştirileri de sert tepki gösteren Ulusoy, "Birkaç kişinin isteğiyle istifa etmem. Beni genel kurul seçti. Görevden de ancak genel kurul alır. Görev süremin sonuna kadar işimin başındayım. Ondan sonraki takdir genel kurulun. Ben bugüne kadarki görev sürem içinde şeref ve haysiyetimle hizmet verdim. Hiç kimseye yalvarmadım. Verilmeyecek en ufak bir hesabım yok.`` dedi.

Haberin Devamı

Nisan ayında 4,5 yıllık görev süresi içinde yaptıklarını tek tek anlatacağını vurgulayan Ulusoy, kendisini eleştiren yazarlara da sert tepki göstererek, ``Birkaç kişinin isteğiyle görevimi bırakacak değilim.  Biz ancak halkımızın gözündeki ışığı görmediğimiz zaman görevi bırakırız. Halkın bizi ne kadar sevdiğini çok iyi biliyoruz`` şeklinde konuştu.

4,5 yıllık görev süresi içinde her zaman hakemleri savunduğunu belirten Ulusoy, ``Benden önce sizi savunmayanlar utansın. Yalnız bırakanlar utansın. Sizleri çok seviyorum. Sizlerle birlikte Türk futbolu için çok güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz`` diye konuştu.

ATA AKSU:HAKEMLERİN MORALİ ÇOK BOZUK

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu Başkanvekili Ata Aksu da moral yemeğine gelişi sırasında yaptığı değerlendirmede, maç sonuçlarını hakemlerin belirlediği şeklindeki kamuoyunda oluşan önyargının, Türk futbolu için çok tehlikeli bir durum oluşturduğunu söyledi.

Yaratılmak istenilen bu ortamın, Türkiye'de uzun süredir görülmeyen holiganizmi yeniden canlandırmasından çekindiğini anlatan Aksu, ''Hakemlerin moralleri çok bozuk. Ama en az onlar kadar bizim de üstümüzde moral bozukluğu var. Bu nedenle böyle bir toplantının iki taraf için de iyi olacağını düşündük. Bizler elimizden geleni yapıyoruz ama, kulüp yöneticileri de üzerlerine düşen sorumluluğu göstermeliler.'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!