Ulusoy: Yaşananlar talihsizlik

Güncelleme Tarihi:

Ulusoy: Yaşananlar talihsizlik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2007 20:19

Haberin Devamı

31. UEFA Kongresi için Almanya'nın Düsseldorf kentinde bulunan Haluk Ulusoy, Türk ve yabancı gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk futbolunun geleceği için karşılıklı savaşın bitmesinin gerektiğini bildirdi.

Bu olaylarda kaybedenin Türk futbolu olacağını savunan Ulusoy, şunları söyledi:

“Yaşadığımız olayları talihsizlik olarak nitelendiriyorum. Geçen yıl seçime girdik ve kazandık. Bana güvendiler ve beni seçtiler. Bugün de burada Türkiye Futbol Federasyonu'nu temsil ediyorum. Ancak maalesef seçildiğimiz günden bu yana durmak bilmeyen aleyhime gereksiz bir kampanya başlatıldı. Lüzumsuz ve gereksiz bir kampanyaydı bu. Ama biz görevimizin başındayız. Yurtiçinde ve yurtdışında Türk futbolunu en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyoruz. Bu mücadelenin sonundan alnımızın akıyla çıkacağımızı düşünüyoruz.

Haberin Devamı

Türkiye'de mücadele hiç bitmiyor. Ama Türk futbolunun geleceği için karşılıklı savaşın bitmesi gerekir. Bu durum UEFA'daki konumuzu da etkiliyor. Burada herkes ne olup bittiğini biliyor. Bugün Polonya Federasyonu Başkanı bana 'Ülkenizde olanların aynısı bizde de oldu' dedi. Makedonya Federasyonu Başkanı da aynı durumdan muzdarip. UEFA ve FIFA, ülkemizde olanları yakından izliyor ve spora siyasetin karışmasına kesinlikle karşı geliyorlar. Michel Platini, Lennart Johansson ve Sepp Blatter, Türkiye'de nelerin olduğunu çok iyi biliyorlar. Biraz daha dikkatli olmamız gerekir. Yoksa kaybeden Türk futbolu olacak. Daha sağduyulu olmamız lazım. Türk futbolu yurtdışında çok seviliyor ve hiç kimse bu olayları tasvip etmiyor.”

Ulusoy, “Yurtdışında Futbol Federasyonu'nun çok sevilmesine karşın Türkiye'de bazı çevreler tarafından acaba niye sevilmiyorsunuz?” biçimindeki bir soruyu da şöyle yanıtladı:

“Türkiye'de de ben çok sevildiğime inanıyorum. Türk futboluna yıllarca yaptığım maddi ve manevi hizmetler, Türk futbolunu nereden nereye getirdiğimi kamuoyunda sağduyulu herkes biliyor. Cadde ve sokaklarda dolaşan her vatandaşımızın beni çok sevdiğini biliyorum.”

“ŞENES ERZİK'E ÜLKE OLARAK MAALESEF YETERİNCE DESTEK VERMİYORUZ”

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'e Türkiye'den çok az destek verildiğine üzüldüğünü belirten Ulusoy, Erzik'in yeniden UEFA yönetimine seçileceğine inandığını söyledi.

Haberin Devamı

Erzik'e kendilerinden başkasının destek vermediğini ifade eden Ulusoy, ”Türkiye'den hiçbir destek görmedi. Bunu kendine sorması lazım. Yarın seçim var, hiçbir kurum ve kuruluştan Şenes beye destek gelmedi. Ona daha fazla destek verilmesi gerekiyordu. Ben ve yönetimim dışında destek veren olmadı. Onun için yollara çıktım. Aslında baktığımız zaman ülkelerin kendi adayları için yoğun bir lobi çalışması yürüttüklerini gördüm. Örneğin Fransa spor bakanı beni ülkesine davet edip Platini'ye destek olmak için benim ayağıma kadar gelip lobi çalışması yaptı. Platini de benim can dostum. Yıllardır tanıdığım bir kardeşim. Bizim ülkemizi çok seviyor. Ben Şenes Erzik'in ülkesinden çok az destek görmesine üzüldüm” dedi.

“TÜRK FUTBOLU EKSİKLİĞİNİ HİSSEDECEK”

Daha önce 21 ülkeye giderek federasyon başkanlarıyla görüştüğünü, Şenes Erzik'e destek olmaları için lobi çalışmalarında bulunduğunu belirten Ulusoy, Erzik'in Avrupa ve dünya futboluna hizmet vermiş çok deneyimli bir futbol adamı olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Görüştükleri her platformdan destek bulduklarını ve Erzik'in yarın 4 yıllığına daha seçileceğine inandığını ifade eden Ulusoy, “Şenes Erzik'in seçilmemesi durumunda çok fazla birşeyin değişeceğini tahmin etmiyorum. Seçilmemesi durumunda Türk futbolu olarak onun eksikliğini mutlaka hissedeceğiz. Şenes beyin Türk ve dünya futbolu için yapacak daha çok hizmetleri var” diye konuştu.

Seçimlerde her iki tarafın da şanslarını eşit gördüğünü ve kazanan tarafın ancak 5 oy farkla seçilebileceğini belirten Ulusoy, diğer ülkelerin tek bir başkana destek vermekten çekindiklerini söyledi.

Ulusoy, “Çünkü destek verdikleri kişi seçilmezse başlarına birşey gelmesinden korkuyorlar. Ülke olarak Şenes Erzik'e daha fazla destek vermemiz gerekiyordu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!