Ulusoy: Paraşütle başkan olmadım

Güncelleme Tarihi:

Ulusoy: Paraşütle başkan olmadım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2006 11:09

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, sadece Türkiye'yi dünya üçüncüsü yapan bir başkan olarak anılmak istemediğini, döneminde bir çok başarılı işe imza attıklarını söyledi. Başkanlık koltuğuna paraşütle inmediğini söyleyen Ulusoy, "Alnımın teriyle, namusumla, şerefimle, haysiyetimle ve kulüplerde yaptığım yöneticiliklerle federasyon başkanı oldum” dedi.

Haberin Devamı

Haluk Ulusoy, Mersin'de yerel yayımlanan Mersin Gazetesi'nin organizasyonunda gerçekleştirilen “Sporda Vefa ve Dostluk Gecesi”ndeki ödül töreninde yaptığı konuşmada, salona değişik duygular içinde girdiğini söyledi.

Salona girerken ve girdikten sonra iki farklı duygu yaşadığını dile getiren Ulusoy, “Türk Milli Takımı'nın 2002 Dünya Kupası'nda dünya üçüncüsü olduğunda çalınan marşı dinleyerek içeri girmek beni tekrar Japonya'ya, Kore'ye götürdü. İkinci duyguyu ise 23 yaşında geldiğim, 8 yıl boyunca havasını teneffüs ettiğim, ekmeğini yiyip, suyunu içtiğim çok değerli dostlarımla beraber olmakla yaşadım” dedi.

Yalnızca Türk Milli Takımı'nı dünya üçüncüsü yapan bir başkan olarak anılmak istemediğini vurgulayan Ulusoy, “Gerek federasyonda çalıştığım, gerekse başkanlık yaptığım dönemlerde büyük başarılara imza attım. Federasyon başkanlarının 2-3 ayda bir koltuklarını terkettiği dönemlerde, yüreğimi ve aklımı ortaya koyarak federasyon başkanlığına aday oldum. Ben ve ekibim 7.5 yıl görev yaptık” dedi.

MERSİN İDMANYURDU'NDAN FUTBOL FEDERASYONU'NA

Ulusoy, futbolda yöneticilik yaşamına amatör bir kulüp olan İstanbul Yeniköyspor'da başladığını, daha sonra Mersin İdmanyurdu'nda kulüp başkanlığı yaptığını ifade ederek, şunları söyledi: “Federasyona gidiş noktasında Mersin İdmanyurdu Kulübü'nün bende emeği oldukça fazla. 1992 yılında Mersin İdmanyurdu'ndan federasyona gittikten sonra da yıllarca çeşitli kademelerde görev yaptım. Federasyon başkanlığına paraşütle gelmedim. Alnımın teriyle, namusumla, şerefimle, haysiyetimle ve kulüplerde yaptığım yöneticiliklerle federasyon başkanı oldum.”

“Meyve veren ağacın taşlandığını” ifade eden Ulusoy, şöyle devam etti: “Başkan olduğum günlerde yaşan kaosların üstesinden yönetici arkadaşlarımla birlikte geldik ve büyük başarılara imza attık. Türk Milli Takımı'nı yarı final oynatıp Dünya Kupası'nda 3. yaptık, delinen havuz sistemini ayakta tuttuk. Göreve geldiğimde 55 milyon dolar olan havuz ihalesi, 640 milyon dolara ihale edildi. Görevimiz süresince mali, sportif ve idari yönden büyük başarılara imza attık. Bunda Mersin'in rolü oldukça büyüktür.”

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy da, kentte sporun önemli bir yer tuttuğunu anlatarak, “İlimizde 44 ayrı branşta 162 spor kulübü var. Yaklaşık 39 bin civarında lisanslı sporcunun yanısıra 60 civarında da milli sporcumuz bulunuyor. Temennimiz bu sayıların artmasıdır” dedi.

Aksoy, önemli organizasyonlara evsahipliği yapacak olan Mersin'in, 2013 Akdeniz Oyunları'na aday kent olduğunu ve bunu yapacak kapasiteye sahip olduklarını sözlerine ekledi.

Etkinliğe, Galatasaray Kulübü ve Birinci Lig Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Özhan Canaydın, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu milli güreşçi Hamza Yerlikaya, Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Kayserispor Kulübü Genel Menajeri Süleyman Hurma, CNN Türk Spor Müdürü Volkan Çetin ile çok sayıda davetli katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!