Uluslararası plaj voleybolu Mersin'de sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası plaj voleybolu Mersinde sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2017 16:49

Uluslararası plaj voleybolu Mersin'de sürüyor

Haberin Devamı

MERSİN Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen 2017 CEV Avrupa Plaj Voleybolu Turu-Beach Volleyball Satellite sürürken, turun ilk gününde Selçuk Şekerci ve Kemal Şah’tan oluşan Türk takımı turdan elendi.
Fenerbahçe Meydanı ve Mersin Marina’da eleme turu karşılaşmaları ile başlayan maçları Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye Voleybol Federasyonu Plaj Voleybolu Yöneticisi Oğuz Değirmenci ile birlikte çok sayıda vatandaş izledi. Karşılaşmalarda, erkeklerde Norveç-Avusturya, Almanya-İspanya, İsviçre-Slovakya, Rusya-Hollanda, Sırbistan-İsviçre, İsveç-İngiltere ve Türkiye-Norveç takımları mücadele etti. Avusturya, Almanya, Slovakya, Rusya, Sırbistan, İsveç ve Norveç takımları ana tabloya yükseldi.
Kadınlarda ise İtalya-Sırbistan, Litvanya-Polonya, Slovakya-İsviçre ile Danimarka-Belçika takımlarının mücadelesinin ardından İtalya, Polonya, İsviçre ve Belçika rakiplerini yenerek ana tabloya yükseldi. Plaj voleybolunda  günün heyecanı sona ererken, maçlar 30 Temmuz’a kadar devam edecek.
Türkiye Voleybol Federasyonu Plaj Voleybolu Yöneticisi Oğuz Değirmenci, organizasyona 22 ülkeden 40 takımın katıldığını 96 sporcunun başvuruda bulunduğunu belirterek, "Müsabakanın birinci gününde 16 bayan, 16 erkek takımı tek eleme fikstürüne göre mücadele etti. İlk gün müsabakalarında ilk 8 bayan ve ilk 8 erkek takımı ana tabloya kaldı. Çok sıkı maçlar var. Ana tablo sonucunda kazanan oyunculara 15 bin Euro para ödülü dağıtılacak. Bunun yanı sıra dünya sıralamasına da puan alıyorlar. Dünya sıralamasına kişi başı yüz puan veriyor. Dünya sıralamasındaki bu puanlar olimpiyatlara yansıyacak" dedi.
Mersin’de yapılan organizasyonun tüm Avrupalı voleybolcular ve milli takımlar için önemli olduğunu ifade eden Değirmenci, "Mersin’de 4 erkek, 2 bayan Türk takımı var. Geçen hafta yapılan Avrupa Şampiyonası turunda Burak ve Sefa ikilisi üçüncü oldu. İnşallah Mersin’de bu başarıyı yakalayacaklar. Mersin’i çok sevdiler. Sadece çok sıcak ve nemli olduğu için sıkıntı oluyor. Ama sporcularımız gayet memnun ve herkese teşekkür ediyorlar. Biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne destekleri için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)
ME(AP)(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!