Uluslararası Öğrenci Birimi Avluburunlu öğrencileri ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Öğrenci Birimi Avluburunlu öğrencileri ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 11:59

Uluslararası Öğrenci Birimi Avluburunlu öğrencileri ziyaret etti

Haberin Devamı

İZMİT(Kocaeli)(DHA)- KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Uluslararası Öğrenci Birimi, Kartepe Avluburun Köy okulu öğrencilerini ziyaret etti.
Bi’ Dünya Bilgi Projesi kapsamında gerçekleşen okul ziyaretine, Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören Fas, Filistin, Yemen, Somali, Karadağ, Hindistan, Ürdün, Afganistan ve Sudan vatandaşı öğrenciler katıldı. Avluburun Okulu öğrencileri, kendilerini ziyarete gelen büyüklerini okul bahçesinde karşıladı. Uluslararası öğrenciler daha sonra okul salonunda minik dostlarına, geldikleri ülkelerle ilgili sunum yaptı. Uluslararası öğrenciler Kocaeli’nde eğitim hayatları ile ilgili köy okulu öğrencilerine bilgi verdi.
Uluslararası öğrenciler, sunumda Avluburun Okulu öğrencilerine çeşitli tavsiyelerde bulundu. Kendilerini dikkatle dinleyen minik öğrencilerden derslerine iyi çalışmalarını isteyen uluslararası öğrenciler, “Bunun yanı sıra mutlaka bir lisan öğrenin. Bizler burada Türkçeyi de öğrendik ve geliştiriyoruz. Dil bilmek insanları birbirlerine yaklaştırır ve size büyük katkı sunar." dedi.
Ülke sunumlarının bitmesinin ardından ise hep birlikte teneffüse çıkan öğrenciler, abi ve ablalarıyla basketbol maçı yaptı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!