Uluslararası Mersin Maratonu hazırlıkları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Mersin Maratonu hazırlıkları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2018 11:16

Uluslararası Mersin Maratonu hazırlıkları sürüyor

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN Valiliği himayesinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm Federasyonu’nun verdiği desteklerle bu yıl 4’ncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Mersin Maratonu’nun 'Engelleri Aşmak İçin Mersin’e Koş Mersin’de Koş' sloganıyla, 16 Aralık tarihinde koşulacak.
Maratonun ilk yürütme kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Kent Konseyi binasında gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Günay, Yenişehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hayrullah Yücesoy, Milli Eğitim Şube Müdürü Oğuzhan Tülücü, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, Atletizm Federasyonu İl Temsilcisi Halil Oğuz, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplantıda geçtiğimiz yıl 67 bin kişi ile koşulan maratonda bu yıl 100 binin hedeflendiği konuşuldu. Geçtiğimiz yıl 'Barış, Kardeşlik, Hoşgörü’ sloganıyla koşulan maraton bu yıl 'Engelleri Aşmak İçin Mersin’e Koş Mersin’de Koş' sloganı ile koşulacak.
Başkan Vekili Tufan, maratonun bir kültür olduğunu belirterek, "Tabi böyle bir kültürün benimsenmesi kolay olmuyor. Vatandaş bu kültüre henüz sahip değil ama ben inanıyorum ki 5 yıl sonra yapılacak olan maraton, bu yılkinden daha iyi olur. Vatandaşımız katılım ve bakış açısı olarak çok daha farklı olacaktır. Sahada bulunan arkadaşlar çok güzel tespitler yapmışlar. Notlarımızı aldık, bunlar incelenecek. Vakit ilerledikçe tekrar bir araya geleceğiz ve daha da olgunlaştıracağız" dedi.
Genel Sekreter Yardımcısı Gökbel ise,  maratona 3 ay gibi bir sürenin kaldığını ifade ederek, "Artık startımızı hızlandırmamızın gerekiyor. Özellikle kayıtlar konusunda hızlı bir şekilde tüm kurumlar, hemen ekiplerini kurmalı. Geçen yıl 2 ay kala gibi bir sürede kayıtlara başladık ve 67 bine ulaşmıştık. Bu sene 3 ay önceden başlayıp hem rakamlarımız, hem de geniş kitlelere ulaşmayı hedeflememiz lazım.Bu yıl yine 13 ilçede bu kayıtları devam ettirmeyi hedefliyoruz. Hatta komşu illerde de stantlar kurmayı, oralarda da kayıt almayı hedefliyoruz. Bu yıl  Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatı ile 100 bine ulaşacağımızı ümit ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Vedat Yüksel tarafından 3’ncü Uluslararası Mersin Maratonu’nda görülen eksiklikler ve 4’ncü maratonda yapılması gerekenlerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.
Sunumda onur ve yürütme kurulu, sponsorluk, parkur, etkinlik ve güvenlik komisyonları belirlendi. Paydaşlara düşen görev dağılımları anlatıldı. Maratonun 42 km, 15 km ve halk koşusu şeklinde yapılacağı konuşuldu. Maraton katılımcı kayıtları için web sitesinin aktif edilerek, kayıtların alınmaya başlandığı anlatıldı. Kayıtlar www.mersinmaraton.org adresinden yapılabiliyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!