Uluslararası işbirliğinde GAÜN başarısı

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası işbirliğinde GAÜN başarısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 13:56

Uluslararası işbirliğinde GAÜN başarısı

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- ABD merkezli bilgi ve haber yayıncısı US News En İyi Global Üniversiteler 2018 Sıralamasını açıkladı. Gaziantep Üniversitesi Uluslararası işbirliği alanında dünyada en önde gelen bin 250 üniversite arasında 32'nci oldu. Gaziantep Üniversitesi, genel sıralamada ise dünya’da 876'ncı, Türkiye’de ise 14'üncü sırayı aldı.
US News’in, eğitim faaliyetleri odağında yaptığı 'Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralaması'nda, 74 ülkeden bin 250 yükseköğretim kurumunun yer aldığı çalışmada üniversiteler, global/bölgesel araştırmalarda saygınlık, yayın, kitap, konferans sayıları, yayınlara yapılan atıflar ve uluslararası işbirliği başarıları gibi alanları içeren 13 farklı kritere göre değerlendirildi.
GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür başarıyı değerlendirirken,"Üniversitemizin, genel sıralamada listeye Türkiye’den girmeyi başaran 30 üniversite arasında Gaziantep Üniversitesi 14'üncü olarak yer alması bizleri sevindirmekle birlikte daha da önemlisi uluslarası işbirliği boyutunda dünya sıralamalarında ilk 50 üniversite arasına 32'nci sıradan girmesi üniversitemiz adına gurur vericidir" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!