Uluslararası eğitimde ve kültür tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası eğitimde ve kültür tartışıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2018 11:27

Uluslararası eğitimde ve kültür tartışıldı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Eğitim, Kültür ve Birliktelik Derneği işbirliğinde düzenlenen '1’nci Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu’nun açılışı gerçekleştirildi. 
Eğitim Fakültesi yeni binasında yer alan Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Konferans Salonu’nda yapılan açılış törene, Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Berçem, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Serap Kurtcu, İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi’nin yanı sıra, akademik personel ve öğrenciler katıldı.
Sempozyum davetli konuşmacısı Türk Tarih Kurumu Başkanı Refik Turan, Türk ve dünya tarihi hakkında bilgiler verdiği konuşmasında, tarih yazımının öneminden bahsetti. Prof. Dr. Turan, "Tarihte olayların önemli olup olmadığı sonucuna olayların etkilerini gördükten sonra karar veririz. Tarihin matematiği bu kadar basittir" dedi.
Rektör Çamsarı da, katılımcılara ve bu toplantının gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu toplantı umarım gelecek yıllarda gelenekselleşir. Ben ilk kez kendi adımın olduğu salonda toplantıya katılıyorum. Etkinliğin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.
Sempozyum düzenleme kurulu adına konuşan Rektör Danışmanı Prof. Dr. Murat Yakar ise, sürdürülebilir kalkınmayı sağlayabilmek için toplumların bilim ve teknoloji çağının gereksinimleri olan bilimsel değişime aynı hızla ayak uydurmaları gerektiğini ifade dile getirdi.
Konuşmaların ardından TTK Başkan Turan’a Rektörü Çamsarı, katılımından dolayı teşekkür plaketi verdi. Turan da sempozyum düzenleme kurulu adına Rektör Çamsarı’ya plaket verdi
Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu, 15 Eylül tarihine kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!