Uluslararası Afyonkarahisar Araştırmaları Sempozyumu başladı

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Afyonkarahisar Araştırmaları Sempozyumu başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2018 17:50

Uluslararası Afyonkarahisar Araştırmaları Sempozyumu başladı

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da düzenlenen Uluslararası Afyonkarahisar Araştırmaları Sempozyumu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla başladı.
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından düzenlenen ve Afyonkarahisar'ın tarihsel değerleri, kültürü, edebiyatı ve folklorik yapısıyla sahip olduğu zenginliklerin irdeleneceği 8'inci Uluslararası Afyonkarahisar Araştırmaları Sempozyumu, başladı. Açılışa Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Mustafa Tutulmaz, Belarus Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh, Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Genel Başkanı İrfan Ünver Nasrattınoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileriyle çok sayıda davetli katıldı.
Sempozyum öncesi Bakan Eroğlu ve Vali Tutulmaz tarafından açılan "Karahisar'dan Yansımalar" ve "Afyonkarahisar'ın Doğa Güzellikleri" konulu fotoğraf sergisiyle "Yün'den Keçe'ye" ve "Geleneksel Tepme Keçecilik" konulu el sanatları sergisi gezildi.
Araştırmalara göre Afyonkarahisar'ın Türkiye'nin en mutlu illeri arasında ikinci sırada olduğu bilgisini veren Bakan Eroğlu, "Bu gerçekten muhteşem bir şey. Afyon'un insanları mutlular. Aynı zamanda Afyonkarahisar güvenlik konusunda da Türkiye'de 8'inci sırada. Ayrıca sosyal hayat açısındansa 11'inci sırada. Yani Afyonkarahisar sosyal hayat açısından da çok ileri noktada. Genelde ilk 10'a giriyor. İnşallah mevcut durumu daha da yükselteceğiz" dedi.
Bakan Eroğlu konuşmasının sonunda Afyonkarahisar'ın kültürel hayatına katkı sunan sanatçılara 'Hayat Boyu Onur Ödülü' ve onur belgesi takdim etti. Bakan Eroğlu, sempozyumun açılışında, "Afyon'un Tabii Güzellikleri ve Biyoçeşitliliği" üzerine bir sunum yaptı.
 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!