Ulus esnafı eski günleri arıyor

Güncelleme Tarihi:

Ulus esnafı eski günleri arıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2017 14:33

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala şeker ve çikolatalar tezgahlardaki yerini aldı. 8-55 TL arasındaki fiyatlarla her bütçeye uygun şeker ve çikolatanın satışa sunulduğu Ulus Hali’nde esnaf; bayram havası yaşanmadığını, satışların bekledikleri gibi gitmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Uzun süredir Kurban Bayramı alışverişi için hazırlıkların sürdüğü Ulus Hali’nde bayram şekerleri tezgahlardaki yerlerini aldı. Bayram alışverişi için Ulus Hali’ni tercih eden vatandaşlar, şekerleme çeşitlerini 8 ila 45 TL, çikolataları ise 15 ila 55 TL arasında değişen fiyatlardan satın alabiliyor. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı ile karşılaştırıldığında satışların hayli düşük olduğunu belirten esnaf Sadık Yüksel, uzun bayram tatilinin Ulus Hali’ni vurduğunu savundu. Yüksel şunları söyledi:“Geçen bayramlara göre satışlar çok düşük. İnsalar bayram tatilinin uzun olmasının etkisiyle şehir dışına çıkıyor. Bu durum da satışmlarımızı olumsuz etkiliyor. Kurban Bayramı olması nedeniyle alışverişe gelenler genellikle çikolata ve lokumu tercih ediyor. Şeker ve çikolata fiyatları önceki yıllara oranla daha yüksek. Arife günü esnaf elindeki ürünleri çıkarmak isteyeceği için fiyatlarda düşüş olur.”Öte yandan bayram alışverişi için Ulus Hali’ne gelern vatandaşlar ise çikolata ve şekerleme fiyatlarının yüksekliğinden şikayet etti. 
Her bayram öncesi giyim ve aykkabı alışverişi yapmak isteyen binlerce Ankaralının ziyaret ettiği Çıkrıkçılar Yokuşu’nda da esnaf bayram öncesi durgunluğundan yakındı. Vatandaşların giyim ve ayakkabı alışverişi için artık AVM ve mahallelerindeki mağazaları tercih ettiğini belirten esnaf Mustafa Yılmaz,“Eskiden bayram önceleri Çıkrıkçılar Yokuşu dolup taşardı. Artık insanlar buralardan fazla alışveriş yapmıyor. AVM’lerin hızla çoğalması bizim işlerimiz günden güne azaltıyor. Eskiden her yer gecekonduydu. Bu evlerin etrafından alışveriş yapabilecek yerler yoktu. Şimdi her apartmanın altında dükkan var. Semtlerde çarşılar oluştu. Uzağa gitmeden alışveriş yapabilmek insanların kolayına geliyor. Durum böyle olunca Ulus’ta eski bayram havası kalmadı.”

Haberin Devamı

ULUS HALİ’NDE FİYATLAR

Şeker 8 TL-45 TL
Lokum 7 TL-35 TL
Çikolata 15 TL-55 TL
Kolonya 3 TL-19 TL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!