Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar:

Güncelleme Tarihi:

Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar:
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2016 12:50

Niğde'nin Ulukışla ilçesi Kaymakamlığı tarafından düzenlenen proje kapsamında 7 ülkeden gelen 35 öğrenci Aşık Veysel'in türküsünü selendirdiler.

lukış Ula Kaymakamlığının tamamladığı projesi kapsamında 7 ülkeden gelen 35 yabancı öğrenci Müzik topluluğu tarafından Aşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsü sosyal medyada izlenme rekorları kırıyor.
Ermenistan, Yunanistan, Litvanya, Romanya, Bulgaristan, Polonya, Moldova ve Türkiye’den 35 gencin katıldığı “Reach Out And Touch European Musıc” Avrupa Birliği projesi Çiftehan Köyünde uygulandı. Tüm giderleri Avrupa Birliği tarafından karşılanan projede Türkiye’nin kuruluş felsefesi olan “Yurtta Barış, Dünyada Barış” tüm katılımcılara iyi örneklerle aktarıldı.
Çiftehan köyünde seslendirilen “Uzun ince bir yoldayım” türküsüne klip çeken öğrenciler Müzik Barışın Evrensel dilidir sözünün tam anlamıyla anlatıldığı organizasyon ortaya çıktı.
2015 yılı içerisinde 3 Avrupa Birliği projelerinin tamamlandığını söyleyen Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar “2015 yılı içerisinde bu proje ile birlikte 3 Avrupa Birliği projemizi başarı ile uygulamış bulunmaktayız. Bu projeler ile ülkemize gelen gençler ve akademisyenler milletimizi daha yakından tanıyor, biliyor ve ön yargıları kırılıyor. İlçemizden ayrılırken gözyaşı ile ayrılan gençler oldu. Türklerin misafirperverliklerine hayran kaldıklarını tekrar gelmek istediklerini belirten akademisyenlerle tanıştık. Ne mutlu bize, ne mutlu ülkeme milletime ve Ulukışla halkıma. Bu projemiz müzik ile ilgili olup müziğin evrenselliği, barış kokan dili dile getirilmiştir. Aşık Veysel’in barış kokan sözcükleri yabancı gençler tarafından dile gelmiş ve Çanakkale İçinde Vurdular Beni derken bizleri duygulandırmışlardır. Misafir öğrenciler türkülerimizin içerisindeki kelimeleri sadece okuyarak geçmemiş, o sözlerin ruhunu da yansıtmaya çalışmışlardır. Hiç duymadıkları sözleri, elleri ve nefesleri daha önce hiç çalmamış notaları çok kısa sürede benimsemiş ve adeta insanın yüreğine dokunmuşlardır. Hepsinin diline sağlık yüreğine sağlık ellerine sağlık”dedi.
Proje ile ilgili bilgi veren Atar, “Kulağa hoş gelen melodiler tüm insanlara hitap eder, evrensel özellikler taşır. Oysa, o melodileri oluşturan notalar, farklı ses ve özelliklere sahiptir; tek başlarına herhangi bir anlam ifade etmezler. Bu notaların uygun şartlarda birleştirilmesi gerekir. Yaratıcılık, yetenek, beceri, hoşgörü, bilimsellik, sanatsal ve kültürel birikim ile notaları düzenleyen besteciler, uygun notaları bir araya getirerek tüm insanlar için sanatsal ve kulağa hoş gelen melodiler oluştururlar. Dünya gençlerini bir nota olarak gören biz gençler onları eğitsel, kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklerle bir araya getirerek melodi uyumunda bir gençlik buluşması düzenlemek; ortak, kulağa hoş gelen, farklı kültürlerden harmanlanan tek ses olmak istedik. Özelde ilçemizi temsil edecek gençlerin katılımı ile uluslararası gençlik değişimi projesini yürütmeyi; Genelde Avrupa Gençlerinin işbirliğini, girişimciliğini, uyumunun önemini ve gerekliliğini ifade edebilecek bir örnek çalışma sunmayı amaçladık. Projemizde müzik ortak dil olarak kullanılırken Ermenistan, Yunanistan, Litvanya, Romanya, Bulgaristan, Polonya, Moldova, Türkiye’den toplam 35 genç; İslamafobi, Irkçılık, Yabancı Düşmanlığı, Ön-yargılara karşı verilen mücadeleyi desteklemiş, Evrensel Barış mesajları vermiş, Proje final konserinde ortak müzikleri Türkçe ve kendi ana-dillerinde seslendirerek ülkemizden teşekkür, iyi dilek ve temennilerle mutlu bir şekilde ayrılmışlardır” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!