Ulukışla’da Çanakkale Zaferi Ve 18 Mart Şehitler Günü Etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Ulukışla’da Çanakkale Zaferi Ve 18 Mart Şehitler Günü Etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2015 10:03

NİĞDE’NİN ULUKIŞLA İLÇESİNDE, ÇANAKKALE ZAFERİNİN 100.YILI VE 18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ MÜNASEBETİYLE KAYMAKAMLIK VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN BİR DİZİ ANMA VE KUTLAMA ETKİNLİKLERİ YAPILDI.

Niğde’nin Ulukışla ilçesinde, Çanakkale Zaferinin 100.Yılı ve 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir dizi anma ve kutlama etkinlikleri yapıldı.
Çanakkale Zaferi’nin 100.Yılı kutlamaları ve Şehitleri Anma etkinlikleri, sabah saat: 09.00’da Ulukışla Şehitliği’nde şehitlik anıtına çelenk sunma, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması, tören mangası tarafından saygı atışı yapılması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Ardından Ulukışla Çiftehan Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program, saat: 10.30’da Çiftehan Köyünde termal otelin konferans salonunda gerçekleştirildi.
Buradaki anma ve kutlama programına Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ümit Can, Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan İsmail Yürük, protokol üyeleri, idare amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, şehit aileleri, muhtarlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ümit Can’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması, Çiftehan Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlayıp sundukları şiirler, piyesler, oratoryalar, kahramanlık türküleri vb. etkinliklerle devam etti. Buradaki anma ve kutlama programı sonunda Kaymakam Ferhat Atar tarafından şehit ailelerine plaket takdim edildi.
Aynı günün akşamı, Ulukışla Kaymakamlığı tarafından organize edilen “Şühedaya Saygı Yürüyüşü” gerçekleştirildi. Saat: 20.00’de Ulukışla ilçe merkezinde yapılan ve katılımın yoğun olduğu saygı yürüyüşüne Kaymakam Ferhat Atar ile tüm ilçe protokolü, kamu çalışanları, Ulukışlalı vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yürüyüşün ardından Hükümet Konağı önünde, Ulukışla Mustafa Küçükavşar Yatılı Bölge Ortaokulu mutfağında pişirilen buğday çorbasının, katılımcılara ikram edilmesiyle etkinlikler sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!