Ulaştırma Bakanı Yıldırım’dan hata yapanı uyarmaya devam mesajı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım aradı. Ufuk, ‘Benim yüzümden dayak yiyormuşsun’ diye söze girdi. Bilmeyenler için kısa bir hatırlatma yapayım.

Geçtiğimiz haftalarda Temsa, Petrol Ofisi ve Otoyaşam olarak ‘Emniyet Kemeri Hayat Standardıdır’ projesini hayata geçirmiş ve bir basın toplantısı düzenlemiştik. Bu toplantıya katılıp projeye destek veren Bakan Yıldırım, yaptığı konuşmada İsveç’ten örnekler vermiş ve bütün İsveçlilerin polis gibi çalıştıklarını, trafikte yanlış davrananları uyardıklarını ve polise şikayet ettiklerini söylemişti. Ben de Bakanın sözünü dinleyip girilmez levhası olduğu halde yola girmeye çalışan ve bu yüzden trafiği kilitleyen bir sürücüyü uyarma gafletinde bulunmuştum. Başımdan geçenleri de bu köşede sizlerle paylaşmıştım. Yazıyı okuyan Bakan Yıldırım, geçmiş olsun demek için aramış.

Trafikte yaşanılanlar karşısında sessiz kalmamak gerektiğini söyleyen Yıldırım, yılmadan mücadele etmenin önemine değindi. Hatalı araç kullanan sürücülerin, sadece kendi hayatlarını değil, başka insanların hayatlarını da tehlikeye attıklarını ifade eden Yıldırım, aslında yapılan uyarının kendi canımızı korumaya yönelik bir davranış olduğunu kaydetti.

Sessiz kaldıkça, birşeylerin düzelmesini beklemek anlamsız. Çünkü trafikte yaşadığımız kaosun düzelmesi için sihirli bir değnek yok. Bunun için mücadele etmek gerekli. Sinirleri germeden, hata yapanları uyarmaya devam...

Emniyet şeridine girene kornalı protesto sürüyor

Daha önce bu köşede emniyet şeridini kullanarak, trafik kurallarını ihlal edenlere karşı sürücülerin gösterdiği kornalı protestodan söz etmiştim. TEM otoyolunu Boğaziçi Köprüsü’nün girişine bağlayan yol üzerinde bulunan tünelde kendi şeritlerinde yavaş yavaş ilerleyen sürücüler, açıkgözlülük yapan ve emniyet şeridine girenlere korna çalarak tepki gösteriyordu. Bu protesto olayı hala devam ediyormuş. Geçenlerde yolu buraya düşen bir gazeteci arkadaşım, bu protestoya şahit olmuş. Bu protestolar yaygınlaştıkça ve devam ettikçe, yani bizler susmayıp tepki gösterdikçe, trafikte birşeylerin düzelme şansı var.
Yazarın Tüm Yazıları