Ujfalusi ve Simao'dan Arda'ya övgü

Güncelleme Tarihi:

Ujfalusi ve Simaodan Ardaya övgü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2011 17:56

Atletico Madrid'in eski futbolcuları olan ve şu anda Türk takımlarında forma giyen Tomas Ujfalusi ile Simao Sabrosa, Arda Turan'ı övdü.

Galatasaraylı Ujfalusi, Atletico Madrid'in resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, Arda'nın bire bir de çok güçlü bir futbolcu olduğunu belirtti.

Arda'nın gerek sağ gerekse sol kanatta oynayabildiğini, ayrıca, forvetin hemen arkasında da çok iyi olduğunu dile getiren Ujfalusi, “Duran toplarda kaleye çok iyi şutları olan, asistleri de çok iyi bir futbolcu. Her anlamda tam bir futbolcu” değerlendirmesinde bulundu.

Arda'nın “Türk Milli Takımı'nın en güçlü futbolcusu olduğunu” belirten Ujfalusi, Türk futbolcunun Atletico Madrid'de kendini daha da geliştireceğine inandığını vurguladı.

Beşiktaşlı Simao da herkesin Atletico Madrid'in çok kaliteli futbolculara sahip bir takım olduğunu bildiğine değinerek, “Ama onun gelişinin takımı daha da büyüttüğünü ve ofensif anlamda daha etkili hale getirdiğini düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Arda'nın, “Kişisel teknik kabiliyet anlamında çok iyi olduğunu” dile getiren Simao, Türk futbolcunun sahanın her yerinde oynamasına rağmen forvet arkasındayken daha etkili olabildiğini savundu.

Öte yandan, İspanyol televizyon kanallarında özellikle uluslararası futbolla ilgili yorumlar yapan “Maldini” lakaplı Julio Maldonado ile Axel Torres de Arda hakkında çok olumlu görüş belirtti.

Maldonado, “Arda, topla çok büyük yeteneği olan bir futbolcu ve teknik olarak bir harika. Duran toplarda mükemmel. Atletico Madrid'in gereksinim duyduğu bir futbolcu” derken, Torres de “Kısa boylu, hızlı bir futbolcu. Son yıllarda tam gösteremediği yeteneğini Atletico Madrid'de daha da üstlere çıkartabilir. Ne golcü ne de bir ortasaha futbolcusu, ama son pasları vermekte başarılı ve dikkatleri üzerine çekebilen bir futbolcu” ifadesini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!