Uğursuz pistte kaza

Güncelleme Tarihi:

Uğursuz pistte kaza
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

1998 Formula 1 Şampiyonası'nın yedinci ayağı Kanada Grand Prix'i, yarışçıların korkulu rüyası Montreal pistinde dehşet görünümlerine sahne oldu. ‘‘Hız kralları’’ art arda meydana gelen ve hiç beklemedikleri kazalarla yarıştan düşerken Formula 1'deki puan sıralamasının da altüst olmasına neden oldular. Montreal Grand Prix'ine katılan 22 yarışçıdan ancık 10 tanesi yarışı bitirebildi. Ferrari pilotu, eski şampiyon Michael Schumacher, yarışı birinci bitirerek büyük rakibi McLaren-Mercedes pilotu Mika Hakkinen'e iyice yaklaştı.

Montreal yarışı öncesi, McLaren-Mercedes pilotları Mika Hakkinen ve David Coulthard, yine favori gösteriliyordu. Bu arada geçen yılın şampiyonu Kanadalı Jacpues Villeneuve, kendi ülkesinde şeytanın bacağını kıracağını ve zafer kazanacağını söylüyordu. Aynı şekilde Ferrari pilotu Alman asıllı eski şampiyon Michael Schumacher de ‘‘Montreal'de zafer benim olacak. O pisti iyi tanıyorum’’ diye konuşuyordu.

Birçok risk faktörünü barındıran pistte yarış başladığında heyecan doruktaydı. Daha ilk turun başında meydana gelen kaza, hem yarışmacıların, hem de izleyicilerin zihinlerini altüst etti. İkinci starttan sonra ise ikinci kaza meydana geldi. Büyük bir sürratle ileri atılan araçlar korkunç gürültülerle birbirine girdi. İnanılacak gibi değildi. Favori pilotlar, yarış dışı kalmıştı. Güvenlik aracı piste girerek daha üzücü durumların meydana gelmesini engelledi. Üçüncü starta 22 pilottan ancak 10 tanesi katılabildi. Ferrari pilotu Schumacher, tecrübesini ve yeteneğini konuşturarak daha hemen yarışın başında birincliği ele geçirdi. Schumacher, baştan sona üstün bir performansla bitirdiği yarış sonrası, en büyük rakibi Mika Hakkinen'le arasındaki puan farkını iyice kapattı. Schumacher'in birinciliği için ‘‘Ferrari'nin dirilişi’’ yorumu yapıldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!