Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Uğur, umut, sürpriz dolu AĞAÇLAR

Yılbaşı mutluluklarını hissetmeye başlıyoruz. Evinizdeki kutlama için size ilham verecek ilk organizasyon, Avrupa yakasının dekorasyon üssü addresistanbul’da gerçekleştirilen yılbaşı ağacı tasarımları.

Üniversitelerin tasarım bölümlerinden mezun olmuş öğrenciler arasında düzenlenen bir yarışmayla seçilen 30 çarpıcı ağaç tasarımı, bu ay boyunca addresistanbul koridorlarında sergilenecek. Benim favorim "Uğur" oldu, bakalım siz hangisini daha çok seveceksiniz?

aşama dair tasarım çözümleri sunmak amacıyla Habitat, Nuxx, Becara, Kartell, Step, Riviera Maison, Persan, Btürk gibi pek çok ünlü markayı aynı ’adres’te buluşturan addresistanbul, 2008 yılının ilham verici yönlerine dikkat çekmek için bir yılbaşı ağacı tasarım yarışması düzenledi.

2 Aralık’ta tam gün boyunca addresistanbul’da çalışan endüstriyel tasarım, mimarlık, grafik tasarım, resim ve görsel iletişim tasarımı bölümü mezunu tasarımcılar, "mekanda yılbaşı algısının artırılması ve yeni bir yıldan beklenen umutların yansıtılması" temasıyla işe koyuldular. 30 tasarımcı ile birlikte gerçekleştirilen etkinlikte, birbirinden çarpıcı ve farklı ağaçlar yaratıldı. Tasarım geleceğinin başrol oyuncusu bireysel tasarım konseptini, geleneksel bir yılbaşı öğesiyle birleştiren yılbaşı ağaçları hazırlandı. Genç tasarımcılar, kendilerine verilen 1.80 m. yüksekliğinde basit ahşap ağaç konstrüksiyonu birer sanat eserine dönüştürerek, hem mekanın yılbaşı giysilerini giydirmiş; hem de çok farklı mesajları kendi görsel dilleriyle anlatmış oldular.

Proje bununla bitmedi, 4 Aralık günü aralarında ünlü tasarımcı Aziz Sarıyer, İTÜ öğretim görevlisi Yr. Doç. Dr. Şebnem Timur Öğüt, ETMK İstanbul Şube Başkanı Sertaç Ersayın ve tasarımcı Hatice Armağan'ın yer aldığı bir jüri, bu ağaçlar arasında bir değerlendirme yaparak ilk 3’ü belirledi.

Ağaçlar addresistanbul’da

Bu yarışmanın sonucunda birinciliği, Yüksek içmimar Gözem Yıldırım kazandı. "Origin" isimli ağacı tamamen askı ve led ışıklar kullanılarak tasarlayan Yıldırım, kendini şöyle ifade etti: "Ben bir askıyım aslında / ağaçtan gelen özüme geri döndüm / yeni yılda beni yaratana hayat verdim." İkincilik ödülünü Mimar Sinan Üniversitesi’nden Cansu Ayrancı, Aslı Kayansel Kaya ve Kübra Tuncer’in tasarladıkları "Modern külkedisi" kazandı. Ağaç, yılbaşı ağacında unuttuğumuz saklamak istediğimiz, söylemeye vakit bulamadığımız her şeyi simgeliyordu. Üçüncülük ödülü ise, Mimar Sinan Üniversitesi’nden Gamze Yalçın’ın "Umut" isimli ağacı aldı. Yalçın’ın ağacındaki şişelerin içinde, geleceğin çocuklarının bulması için yazılmış mesajlar vardı.

Tasarlanan bu ağaçların tümü, şu anda addresistanbul koridorlarını gezen dekorasyon tutkunlarına yeni yılı müjdeliyor. Eğer pazar günü giderseniz, canlı Latin caz performansını da dinleyebilirsiniz. Tel: (0212) 320 62 62.

Alışveriş = Avrupa tatili

Aralık ayı boyunca addresistanbul’daki 12 mağazadan aynı gün içerisinde 1.500 YTL değerinde alışveriş yapan herkes, çekilişsiz, kurasız Avrupa tatili kazanıyor. Hem de 12 Avrupa şehrinden istediğinizi seçebiliyor ve 4 yıldızlı otellerde 2 gece-3 gün boyunca bedava konaklama yapabiliyorsunuz. Uçak bileti de addresistanbul tarafından karşılanıyor. Tatil hakkınızı, bayram ve yılbaşı dönemleri hariç 30 Haziran 2008’e kadar istediğiniz bir tarihte kullanmanız mümkün.

Atölye Mariposa

Cihangir’de yeni açılan ve adı İspanyolca kelebek anlamına gelen Mariposa, eskinin incelikli güzelliği ile yeni tasarımların modern yüzünü buluşturan, hem evinizi hem de sizi giydirmek için tasarlanmış bir butik atölye. Sürekli değişen reyonlarda lambalar, gül motifli çay fincanları, ahşap kutular, dinlenme koltukları, ışıltılı avizeler, gümüşlükler, etan tepsiler, pasta servisleri, şarap karafları, porselen çay takımları, kaneviçe yastıklar, nostaljik görünümlü yatak örtüleri bulabilirsiniz. Dantelli romantik elbiseler ve vintage kıyafetler de cabası! Tel: (0212) 249 04 83.

Bu bardak altlıkları, Elle Decor’un hediyesi!

Elle Decor dergisi, aralık sayısiyla birlikte okuyucularına Koziol'den 22 YTL değerinde pembe, yeşil ve beyaz renklerde bardak altlığı seti armağan ediyor. Yılın son sayısını tamamen yılbaşı için özel alışveriş seçenekleri ve dekorasyon fikirlerine ayıran bu Elle Decor kaçmaz!

Renk kraliçesi adres değiştirdi

Ünlü İngiliz renk uzmanı Tricia Guild’in yön verdiği Designers Guild kumaş ve duvar kaplamalarının Türkiye’deki yeni distribütörü Homteks oldu. Cesur renk ve desen kombinasyonlarıyla evlere yepyeni bir yaşam tarzı sunan Designers Guild, koleksiyonlarını geliştirirken Japon, Çin ve Osmanlı kültürlerinden ilham alıyor. Tel: (212) 230 44 22.
Yazarın Tüm Yazıları