UEFA'dan övgü dolu açıklama

Güncelleme Tarihi:

UEFAdan övgü dolu açıklama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2012 16:09

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) internet sitesinde yer alan yazıda, “Türkiye'de kadın futbolunun yükselişe geçtiği” ifade edildi.

UEFA'nın resmi internet sitesinde, Türkiye'deki kadın futboluna ilişkin bir yazı konuldu. “Türkiye'de kadın futbolu yükseliyor” başlığıyla yer alan haberde, Türkiye'de kadın futbol liginin giderek geliştiği belirtildi.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) girişimleriyle yılın başlarında hayata geçen bir proje sayesinde, 14 bin kız çocuğunun futbola ilgi duyduğu ifade edilen yazıda, Temmuz 2008'de başlatılan TFF-Ülker Kız Futbol Köyleri anlatıldı. Bu köylerde, 11-12 yaşlarında 10 kız çocuğundan oluşan gruplara, 10 gün boyunca milli takım antrenörlerinin eğitmenliğinde temel futbol eğitimi verildiği anımsatılan yazıda, beslenme ve ilk yardım gibi derslerin yanı sıra, satranç ve drama gibi eğlendirici derslerin yer aldığı anlatıldı.

Söz konusu eğitimlerde umut vadeden kız çocuklarının yaşadıkları ildeki futbol kulüplerine, kulüp yoksa TFF eğitim merkezlerine yönlendirildiği dile getirilen yazıda, Singapur'da düzenlenen 2010 Gençlik Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan 15 Yaş Altı Kız Milli Takımı'nın 12 oyuncusunun da bu köylerde keşfedildiği belirtildi.

TFF'nin “Haydi Kızlar Futbola” projesiyle geçen yıl 14 bin kız çocuğuna eğitim aldırdığına da dikkat çekilen yazıda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, okullarda kızlar futbol ligi kurdurduğuna da işaret edildi.
Yazıda, bayan millilerin, beden eğitimi ve spor yüksek okullarında eğitim görüp, antrenör veya beden eğitimi öğretmeni olmaları konusunda yönlendirildikleri de dile getirilirken, bayan milli takımının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde milli takım antrenörleri ile bir gösteri maçları yaptığını, bunun da oldukça gördüğü vurgulandı.

Yazıda, 15 Yaş Altı Bayan Milli Takımı Antrenörü Necla Güngör'ün, “Kadınlar bu sporu aşkla oynuyor, en büyük motivasyon kaynakları bu. Kızlar, kendilerini sahada özgürce ifade ediyorlar. Futbolla kendilerini buluyorlar” görüşlerine de yer verildi. Söz konusu yazı Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesine de konuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!