UEFA'da rakipler güçlü

Güncelleme Tarihi:

UEFAda rakipler güçlü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2003 17:15

G.Saray - Villarreal(Ä°spanya), Valencia(Ä°spanya) - BeÅŸiktaÅŸ, Parma(Ä°talya) - G.BirliÄŸi, G.Antep - Roma(Ä°talya)

Haberin Devamı

UEFA Kupası'nda 3. tur kuraları Ä°sviçre'nin Nyon kentinde çekildi. Kupadaki Türk takımlarından Galatasaray ve BeÅŸiktaÅŸ Ä°spanyol, GençlerbirliÄŸi ile Gaziantepspor ise Ä°talyan takımlarıyla eÅŸleÅŸti. UEFA Kupası 3. tur ilk maçları 26 Åžubat 2004, rövanÅŸ karşılaÅŸmaları ise 3 Mart 2004 tarihinde yapılacak. Â

Galatasaray kupada ilk maçını Ä°spanya'nın Villarreal takımıyla kendi sahasında yaparken, BeÅŸiktaÅŸ aynı ülkeden Valencia ile deplasmanda karşılaÅŸacak. GençlerbirliÄŸi 3. tur ilk maçını Ä°talya'nın Parma takımıyla deplasmanda, Gaziantepspor ise yine Ä°talya'dan AS Romaile kendi sahasında oynayacak.Â

UEFA Kupası 3. tur ilk maçları 26 Åžubat 2004, rövanÅŸ karşılaÅŸmaları ise 3 Mart 2004 tarihinde yapılacak.Â
 
 
EŞLEŞMELER ŞÖYLE:
    Brondby (Danimarka) - Barcelona (Ä°spanya)Â
    Parma (Ä°talya) - GENÇLERBÄ°RLİĞİÂ
    Benfica (Portekiz) - Rosenborg (Norveç)Â
    Olympique Marsilya (Fransa) - Dnipro (Ukrayna)Â
    Celtic (Ä°skoçya) - Teblice (Çek Cumhuriyeti)Â
    Perugia (Ä°talya) - PSV Eindhoven (Hollanda)Â
    Groclin (Polonya) - Bordeaux (Fransa)Â
    Valencia (Ä°spanya) - BEŞİKTAÅžÂ
  ÂGALATASARAY - Villarreal (Ä°spanya)Â
    Club Brugge (Belçika) - Debrecen (Macaristan)Â
    Sochaux (Fransa) - İnter (İtalya)  

RAKÄ°PLERÄ° TANIYALIM
VILLARREAL CF
Villarreal
TRABZON'U ELEMÄ°ÅžTÄ°
UEFA Kupası 3. turunda Galatasaray'ın rakibi olan İspanya'nın Villarreal CF takımı, tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında mücadele ediyor. Teknik direktör Benito Floro Sanz yönetimindeki Villarreal, UEFA Kupası'nda 1. turda Trabzonspor'u, 2. turda ise Rusya'nın Torpedo Moskova takımını elerken, yaptığı 4 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve1 yenilgi aldı. İspanya Ligi'nde topladığı 21 puanla 9. durumda bulunan Villarreal'de, sezon başında FC Barcelona'dan transfer edilen Arjantinli Juan Riquelme, Atletico Madrid'den transfer edilen Jose Mari Romero ve Galatasaray'ın da ilgilendiği Brezilyalı oyuncu Sony Anderson dikkati çeken isimler. Maçlarını 23 bin seyirci kapasiteli El Madrigal Stadı'nda yapan İspanyol ekibi, Galatasaray ile 26 Şubat'ta İstanbul, 3 Mart'ta da evinde karşılaşacak.



VALENCIA CF
Valencia
FÄ°NALLERÄ°N TAKIMI
Beşiktaş'ın, UEFA Kupası 3. turunda eşleştiği Valencia, bu sezon İspanya'da başarılı bir grafik çiziyor. İspanya Ligi'nde, Real Madrid'in ardından 2. sırada yer alan Valencia CF, Avrupa kupalarında da son yıllarda başarılı sonuçlar elde eden bir ekip. UEFA Kupası'nda 1. turda İsveç'in AIK Solna takımını 2 maçta da 1-0 yenerek 2. tura yükselen İspanyol ekip, 2. turda karşılaştığı İsrail'in Maccabi Hayfa takımıyla ilk maçta kendi sahasında 0-0 berabere kaldı, rövanşta ise rakibini 4-0 yenerek bir üst tura yükseldi.

Rafael Benitez Maudes'in çalıştırdığı ve 8 yabancı futbolcunun da yer aldığı Valencia'nın kadrosu şöyle:
Kaleci: Canizares, Palop,
Savunma: Pellegrino, Ayala (Arjantin), Aurelio (Brezilya), Carboni(Ä°talya), Marchena, Garrido, Navarro, Torres, Ferrero,
Orta Alan: Canobbio (Uruguay), Aimar (Arjantin), Albelda, Baraja, Angulo, Rodriguez, Rufete, Gavilan, Tortajada,
Forvet: Oliveira (Brezilya), Sissoko (Fransa), Sanchez, Mista, Xisco Munoz, Gil, Lopez Munoz.




AC PARMA
Parma
SÃœPER KUPASI VAR
İtalya'nın AC Parma takımı, özellikle son 10 yıllık dönemde Avrupa kupalarında elde ettiği başarılarla dikkati çekiyor. İtalya Ligi'nde bugüne dek şampiyonluğu bulunmayan AC Parma, 3 kez İtalya Kupası'nı, 1 kez de İtalya Süper Kupası'nı kazandı.

Avrupa kupalarına bugüne dek 16 kez katılan AC Parma, yaptığı 97 karşılaşmada 57 galibiyet ve 19 yenilgi alırken, 21 maçta berabere kaldı. İtalyan ekibi, attığı 156 gole karşılık, kalesinde 76 gol gördü.

1993 yılında Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nı kazanan sarı-lacivertli takım, aynı yıl Süper Kupa'nın da sahibi oldu. 1995 ve 99'da UEFA Kupası'nı kazanan İtalyan ekibi, ayrıca 1994 yılında Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nı finalde kaybetti.

Cesare Prandelli'nin çalıştırdığı AC Parma, maçlarını 29 bin kişi kapasiteli Ennio Tardini Stadı'nda oynuyor. Sarı-lacivertli takım, İtalya Ligi'nde ise 24 puanla 5. sırada bulunuyor. AC Parma, UEFA Kupası'nda ise 1. turda Ukrayna'nın Metalurh Donetsk takımını 1-1 ve 3-0, 2. turda ise Avusturya'nın Salzburg takımını 4-0 ve 5-0'lık skorlarla eledi.

KADROSU:
Kaleciler: Frey (Fransa), Giaroli, Vanin, Sicignand, Savunma: Girelli, Benarrivo, Seriç (Hırvatistan), Bonera, Cardone,Oyola Rossi (Arjantin), Castellini, Ferrari, Cannavaro, Orta Alan: Nakata (Japonya), Barone, Morfeo, Donadel, Junior (Brezilya), Filippini, Carbone, Rosina, Bresciano (Avustralya), Bolano(Kolombiya), Blasi, Ruffini, Marchionni, Forvet: Adriano (Brezilya), Gilardino, Gibbs, Sorrentino.




AS ROMA
Roma
ÇİZMEDE LİDER
İtalya'nın AS Roma takımı, kendi liginde şampiyonluk mücadelesi veriyor. İtalyan teknik adam Fabio Capello'nun çalıştırdığı sarı-kırmızılı takım, İtalya Ligi'nde 30 puanla lider durumda bulunuyor. Maçlarını Roma Olimpiyat Stadı'nda yapan AS Roma, İtalya Birinci Ligi'nde 3 kez şampiyonluğa ulaşırken, 7 kez İtalya Kupası'nı, 1 kez de İtalya Süper Kupası'nı kazandı.

AS Roma, 1984'te Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde İngiltere'nin FC Liverpool takımına penaltılarla yenildi. 1991'de de FC Inter'e UEFA Kupası finalinde 1-0 ve 0-2'lik skorlarla kaybetti. Avrupa kupalarında bugüne kadar 20 kez bo gösteren İtalyan ekibi, 142 galibiyet, 67 yenilgi ve 36 beraberlik aldı. AS Roma attığı 198 gole karşılık, kalesinde 120 gol gördü.

AS Roma, UEFA Kupası 1. turunda Makedonya'nın Vardar Üsküp takımını 1-1 ve 4-0'lık skorlarla, 2. turunda ise Hırvatistan'ın Hajduk Split takımını 1-1 ve 1-0'lık skorlarla eledi.

KADROSU:
Kaleci: Lupatelli, Zotti, Pelizzoli, Curci
Savunma: Panucci, Samuel (Arjantin), Dellas (Yunanistan), Chivu (Romanya), Zebina (Fransa), Sartor, Scurto, Candela (Fransa)
Orta Alan: Lima (Brezilya), Emerson (Brezilya), Dacourt (Fransa), Tommasi, D'Agostino, De Rossi, Dauda Wahab (Nijerya), Faioli (Brezilya), Akande Ajide (Nijerya)
Forvet: Montella, Totti, Cassano, Carew (Norveç), Delvecchio, Galasso.


    Liverpool (Ä°ngiltere) - Levski Sofya (Bulgaristan)Â
    Spartak Moskova (Rusya) - Real Mallorca (Ä°spanya)Â
  ÂGAZÄ°ANTEPSPOR - AS Roma (Ä°talya)Â
    Auxerre (Fransa) - Panathinaikos (Yunanistan)Â
    Valerenga (Norveç) - Newcastle United (Ä°ngiltere)Â

LUCESCU: VALENCİA'YI ELEMEMİZ GEREKİYOR 
 
Lucescu, ''Avrupa futbolunda söz sahibi olmak istiyorsak Valencia'yı yenmek zorundayız'' dedi.  Şampiyonlar Ligi'nden elenmeleri ve UEFA Kupası'ndaki Valencia CF ile eşleşmeleriyle ilgili olarak açıklamalrda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü
 Mircea Lucescu, "Bazı insanların anlaması lazım ki biz merdivenin basamaklarını yavaş yavaş çıkıyoruz. Avrupa'da fazla geçmişimiz olmadan, yavaş yavaş puan toplamaya başlıyoruz. İyi bir imaj yaratmaya çalışıyoruz. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde çok zor gruptaydık. Muhtemel rakipler içinde en zorunu çektik. Valencia'nın Avrupa kariyeri çok büyük, 2 kez Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde finale kaldılar. Çok iyi bir ekip, geçen sezon Inter ile yaptıkları maçı izledim, güçlüler. Ama biz de Avrupa futbolunda söz sahibi olmak ve puan almak istiyorsak Valencia'yı elememiz gerekiyor.''  dedi.
   Â
Şampiyonlar Ligi'nde bireysel olarak çok hata yaptıklarını belirten Lucescu, ''Ümit ediyorum ki 6 maç boyunca yapmış olduğumuz
 hatalardan ders almışızdır'' dedi.   Valencia'yı çok iyi analiz etmelerinin gerektiÄŸine dikkati çeken Lucescu, ''Ä°yi anlamak gerekir ki çok zor ve güçlü bir ekipe karşı oynayacağız. Onları iyi analiz ederek, rakibimize karşı bir çözüm bulacağız. Rakibimizi zor duruma sokmak ve gol atmak isteyeceÄŸiz'' diye konuÅŸtu. Â

Haberin Devamı

Böyle büyük ÅŸampiyonalarda herkese eÅŸit davranılması gerektiÄŸine dikkati çeken Lucescu, UEFA'dan bir istekte bulunarak, ''Fair Play örneÄŸi verip, kendi sahamızda yapacağımız maçı Ä°stanbul'da oynatsınlar'' dedi. Â
   Â
FC Chelsea maçından sonra yapılan eleştirilere de değinen Rumen teknik adam,  ''Çok kişi konuşuyor, 'Hücum oynamalıydık' diyorlar. Bunu söylemek çok kolay, bu kadar basit değil. Chelsea maçında son dakikalarda hücum etmeyi denedik, bize kaliteli oyuncularıyla hemen 2 gol attılar. Burada kendi değerinizi, gücünüzü, mesafenizi bilmeniz ve buna göre oynamanız gerekiyor.'' diye konuştu.

TERÄ°M: L.SOFYA VEYA DEBRECEN'Ä° Ä°STERDÄ°K
 
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ''Hangi rakiple eÅŸleÅŸmiÅŸ olursak olalım, turu geçmek için iyi oynamak zorundayız'' dedi. UEFA Kupası'nda tüm Türk takımlarının güçlü rakiplerle karşılaÅŸacağını ifade eden Fatih Terim, "Bizim grubumuza baktığımızda Bulgaristan'ın Levski Sofya veya Macaristan'ın Debrecen temsilcilerini isterdik ama bunlar tabii ki temenni. Åžimdi Villarreal ile mücadele edeceÄŸiz. Hangi takımı çekerseniz çekin iyi oynamak zorundasınız. Ancak böyle tur atlayabilirsiniz'' diye konuÅŸtu.Â

Haberin Devamı

UEFA Kupası'nda gelinen noktadan sonra, kimsenin kolay rakip beklememesi gerektiğini kaydeden Terim, "Herkes buraya kadar bir takım başarılar, önemli performanslar göstererek geldi. Rakip kim ve gücü ne olursa olsun futbol sahada oynanıyor. İşin felsefesinde iyi oynamanın esas alınması gerekiyor. 2 maçlı eleminasyon sisteminde çok daha dikkatli olmalısınız. Karşılaşmaları daha değişik oynamalısınız. Atılacak veya yenilecek hergol büyük önem taşıyor.''  dedi.

Galatasaray Kulübü Ä°kinci BaÅŸkanı ve Basın Sözcüsü Ali Dürüst de, UEFA Kupası'ndaki rakipleri Villarreal'i, ''Çekebilecek en güçlü rakip'' olarak nitelendirdi.Â

YANAL: BİZ HER TAKIMI YENECEK GÜÇTEYİZ
 
GençlerbirliÄŸi Teknik Direktörü Ersun Yanal, eÅŸleÅŸtikleri Parma takımının Avrupa kupalarında söz sahibi olduÄŸunu belirterek, ''Ancak bizim futbolcularımız da yükselen Türk futbolu içerisinde Avrupa'daki yerinialmıştır'' dedi.Â

Parma'nın sistem takımları arasında bulunduğunu ifade eden Yanal, "Kupalarda her zaman başta olan birkaç takımdan birisi. İtalyan futbolu da Avrupa'da ve dünyada önde gelen sistemlerden birine sahip. Ancak, bizim de ilk iki turda çok güçlü iki takımı elediğimiz unutulmamalı. Özellikle Sporting Lizbon, UEFA Kupası'nda final oynamayı hedefleyen bir takımdı. Hem Avrupa'da, hem Türkiye'de yıldız olacak oyunculara sahibiz. Parma'nın bizi düşüneceği gibi biz de onları düşünüp analiz edeceğiz. Biz her takımı yenecek güçteyiz.'' diye konuştu.

Haberin Devamı
GençlerbirliÄŸi'nde futbolcular da  turdan ümitli. Takım kaptanı Ãœmit Bozkurt, Parma'nın güçlü bir takım olduÄŸunu, ancak ilk iki turda daha güçlü takımları elediklerini belirterek, ''Ä°lk iki turu geçerken az gol yedik ve yenilgi almadık. Parma'nın gücünü biliyoruz. Bu takımı iyi tahlil edip, devre arası hazırlıklarımızı da iyi geçirerek turu geçmek istiyoruz'' dedi.Â

SAĞLAM: EN ZORLU KURAYI ÇEKTİK

UEFA Kupası'nın 3'üncü Turu'nda İtalya'nın Roma takımıyla eşleşen Gaziantepspor'da  teknik direktör Nurullah Sağlam, "Çekebileceğimiz en zorlu kurayı çektik. Roma ile bizi zorlu maçlar bekliyor. Yine de turu geçmek için elimizden geleni yapacağız" dedi. İlk maçın Gaziantep'te olmasının her ne kadar dezavantaj gibi görünse de kendileri için avantaj olacağını vurgulayan Nurullah Sağlam, "Geride bıraktığımız 2 maçta olduğu gibi bu maçta da ilk karşılaşmayı sahamızda oynayacağız. Yine, sahamızdaki ilk maçlarda işi bitirip tur atlamanın hesabını yapacağız. Roma takımını ise çok fazla tanımıyoruz. Sadece Roma takımında eski futbolcularımızdan Lima ile Totti'yi tanıyorum. Bugünden itibaren Roma takımının maç kasetlerini izleyip bu takımı ezberleyeceğiz. Bu tür kupa maçlarında az hata yapan turu geçer. Biz de az hata yapıp turu geçen takım olmak istiyoruz." diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!