UEFA'da BeÅŸiktaÅŸ'a D.Kiev, Denizli'ye O.Lyon

Güncelleme Tarihi:

UEFAda BeÅŸiktaÅŸa D.Kiev, Denizliye O.Lyon
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2002 14:09

UEFA Kupası 3. tur kuraları İsviçre'nin Cenevre kentinde çekildi. Temsilcilerimizden Beşiktaş Ukrayna'nın Dinamo Kiev, Denizlispor da Fransa'nın Olympique Lyon takımıyla eşleşti. Her iki ekibimiz de ilk maçları, 28 Kasım'da kendi sahalarında, rövanşları ise 12 Aralık'ta deplasmanda oynayacaklar.

Haberin Devamı

DİNAMO KİEV GENÇ BİR TAKIM

Lucescu: Rövanş karşılaşmasını deplasmanda oynamanın zor olacak. İkinci maçı İstanbul'da oynamayı tercih ederdim. Dinamo Kiev, çok koşan, savaşan, mücadale aden genç bir takım.

1975 yılında Avrupa Süper Kupası'nı, 1974-75 ve 1985-86 sezonlarında da Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nı kazanan Dinamo Kiev'in UEFA'ya bildirdiği 27 kişilik kadroda, 12 Ukraynalı futbolcunun yanısıra Hırvatistan, Belarus, Romanya ve Brezilya'dan 2, Macaristan, Yugoslavya, Fas, Bulgaristan, Slovakya, Nijerya ve Özbekistan'dan 1'er oyuncu yer alıyor.  23.6 yaş ortalamasına sahip Dinamo Kiev'in en yaşlı futbolcusu, orta alanda oynayan 30 yaşındaki Andriy Husin. En gençleri ise 17 yaşında olan Dmytro Vorobey ve Olexandr Aliyev.
   Â
KADRO
   Â
Dinamo Kiev'in kadrosu şöyle:
Kaleciler: Olexandr Shovkovskiy, Vitaliy Reva, Rustam Khudzhamov
Savunma: Yuriy Dmytulin, Olexandr Radchenko, Laszlo Bodnar (Macaristan), Andriy Nesmachniy, Goran Gavrancic (Yugoslavya), Goran Sablic (Hırvatistan)
Orta saha: Aleksandr Khatskevich (Belarus), Badr El Kaddouri (Fas), Florin Cernat (Romanya), Gueorgui Peev (Bulgaristan), Andriy Husin, Tiberiu Ghiane (Romanya), Vasyl Kardash, Tomas Brusko (Slovakya), Igor Skoba, Jerko Leko (Hırvatistan)
Forvet: Olexandr Melaschenko, Valentin Belkevich, Diogo Rincon (Brezilya), Maxim Shatskikh (Özbekistan), Leandro (Brezilya), Lucky Idahor (Nijerya), Dmytro Vorobey, Olexandr Aliyev.Â
       Â
DEVLER LÄ°GÄ°'NDEN

Beşiktaş Kulübü İletişim Komitesi Başkanı Mete Düren, kulüp olarak hedeflerinin çok büyük olduğunu belirterek, ''Bu bakımdan rakibimizin kim olduğu önemli değil'' dedi.

   Â
Maçlarını 82 bin kişilik Kiev Olimpiyat Stadı'nda yapan Dinamo Kiev, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde (E) Grubu'nda mücadele etti. İtalya'nın FC Juventus, İngiltere'nin Newcastle United ve Hollanda'nın Feyenoord Rotterdam takımlarıyla aynı grupta bulunan Ukrayna ekibi 6 maçta, 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgiyle  7 puan topladı. 13 puanla grup birincisi olan FC Juventus ve 9 puanla 2. olan Newcastle United takımlarının ardından 7 puanla 3. olan Dinamo Kiev, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne veda etti ve UEFA Kupası'na kaldı.

Haberin Devamı

4. SIRADA

3. TUR EÅžLEÅžMELERÄ°:
BeÅŸiktaÅŸ-Dinamo Kiev(Ukrayna)
Denizlispor-Olympique Lyon(Fransa)
TS Wisla Krakow(Polonya)-FC Schalke 04(Almanya)
SS Lazio(Ä°talya)-SK Sturm Graz(Avusturya)
Real Betis Sevilla(Ä°spanya)-AJ Auxerre(Fransa)
Paris Saint Germain(Fransa)-FC Boavista Porto(Portekiz)
Club Brugge KV(Belçika)-VFB Stuttgart(Almanya)
FC Liverpool(Ä°ngiltere)-SBV Vitesse Arnhem(Hollanda)
Panathinaikos(Yunanistan)-Slovan Liberec(Çek Cumhuriyeti)
Girondins De Bordeaux(Fransa)-RSC Anderlecht(Belçika)
Malaga CF(Ä°spanya)-AFC Leeds United(Ä°ngiltere)
PAOK Selanik(Yunanistan)-SK Slavia Prag(Çek Cumhuriyeti)
Hertha BSC Berlin(Almanya)-Fulham(Ä°ngiltere)
AEK Atina(Yunanistan)-Maccabi Hayfa(Ä°srail)
FC Porto(Portekiz)-RC Lens(Fransa)
Celtic Glasgow(İskoçya)-Celta De Vigo(İspanya)

   Â
Dinamo Kiev, Ukrayna Premier Ligi'nde 4. sırada bulunuyor. Oleksiy Mykhaylychenko'nun teknik direktörlüğündeki Dinamo Kiev, liderliÄŸini 38 puanla Shakhtar Donetsk'in elinde bulundurduÄŸu 16 takımlı Ukrayna Premier Ligi'nde, geride kalan 15. hafta sonunda 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgiyle 33 puana sahip.Â

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ İLE 2. KEZ
   Â
Beşiktaş ile Dinamo Kiev takımları, tarihlerinde ikinci kez birbirleriyle eşleşti. Beşiktaş, 1986-87 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 3. turunda Dinamo Kiev ile eşleşmiş, İstanbul'daki kötü hava koşulları nedeniyle İzmir'de yapılan maçı 5-0 kazanan Dinamo Kiev, sahasındaki maçta da 2-0 galip gelerek tur atlamıştı.

Ukrayna ekibi ayrıca, 1974-75 sezonunda Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nın çeyrek finalinde Bursaspor'u 1-0 ve 2-0'lık sonuçlarla elemişti. 
   Â

DENÄ°ZLÄ°'YE TANIDIK RAKÄ°P

UEFA Kupası 2. turunda Çek Cumhuriyeti'nin AC Sparta Prag takımını eleyen Denizlispor,  Fransızların güçlü ekibi Olympique Lyon,'la 3. turda eÅŸleÅŸti. Åžampiyonlar Ligi D grubu'nda Ä°talya'nın FC Inter, Hollanda'nın AFC Ajax ve Norveç'in Rosenborg BK takımlarıyla mücadele eden O.Lyon, grup maçlarını 3. sırada tamamlayınca, Devler Ligi'ne havlu attı ve yoluna UEFA'da 3. turdan devam ediyor. Grubu lider olarak tamamlayan FC Inter'e tek yenilgisini Ä°talya'da tattıran Fransız ekibi, grup maçlarını AFC Ajax ile aynı puanda tamamlamasına karşın, 2 maçta da yenildiÄŸi Hollanda ekibinin arkasında 3. sırada kaldı ve ligden elendi.Â
   Â
FRANSA LÄ°GÄ°'NDE Ä°DDÄ°ALI
   Â
UEFA Kupası 3. turunda Denizlispor'un rakibi olan Olympique Lyon, kendi liginde, geçen sezon olduÄŸu gibi bu sezon da ÅŸampiyonluÄŸun en iddialı isimleri arasında yer alıyor.  Fransız ekibi, ligde, 26 puanı olan Nice'in ardından 25 puanla 2. sırada bulunuyor. Ligde bugüne kadar 14 maç yapan Olympique Lyon, 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. 27 golle ligin en çok gol atan takımı olan Fransız ekibi, kalesinde 16 gol gördü.Â
   Â
KALÄ°TELÄ° YABANCILAR
   Â
Fransa ÅŸampiyonu, kadrosunda 5'i Brezilyalı olmak üzere, 7 yabancı futbolcu bulunduruyor. Brezilya Milli Takımı'nın yıldız oyuncularından Edmilson'un da yeraldığı Fransız ekibinde, savunmada Deflandre (Belçika), Caçapa (Brezilya), Müller (Ä°sviçre), orta alanda Juninho (Brezilya), forvetteise Anderson (Brezilya) ve Toure (Senegal) gibi kaliteli isimler yeralıyor. Fransız ekibinin teknik direktörlüğünü, Paris Saint Germain'in eski futbolcusu Paul Le Guen yapıyor.Â
   Â
TÜRK TAKIMLARINA YABANCI DEĞİL
   Â
Avrupa Kupaları'nda daha önce de Türk takımlarıyla karşılaşan Fransız ekibi, Trabzonspor ile 1991-92 sezonunda UEFA Kupası 2. turunda eşleşmişti. Trabzonspor, rakibini deplasmanda 4-3, kendi sahasında ise 4-1 yenerek 3. tura yükseldi.  

Haberin Devamı

Fransızlar, son olarak geçen sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi (F) Grubu'nda Fenerbahçe'nin rakibi oldu.  O.Lyon, Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı maçı 1-0, kendi sahasındaki karşılaşmayı ise 3-1 kazanarak, sarı-lacivertlilerden 6 puan almıştı.  

Fransız ekibi, İspanyol FC Barcelona'nın lider olarak tamamladığı grupta, Alman Bayer Leverkusen'in ardından 3. sırada yer alarak lige veda etmişti. Fenerbahçe ise 6 yenilgiyle, grubu puansız olarak son sırada tamamlamıştı.      


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!