Uche'nin 3 sevgilisi

Güncelleme Tarihi:

Uchenin 3 sevgilisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Hiç kaçmadı

Fenerbahçe'nin Türk vatandaşı Nijeryalı futbolcusu Uche ile dobra dobra bir söyleşi yaptık. Sorduğumuz her soruya yanıt verdi. Hiç birinden kaçmadı, nazlanmak gibi bir yola sapmadı. Konuşmaya çocukluğundan başladı, F.Bahçe'de noktaladı. İşte Uche ya da Türk ismi ile Deniz Uygar bilinmiyen ve de hiç duymadığınız yönleri ile huzurlarınızda...

Koca yılan

Çocukluk yıllarımda Nijerya'da kuş avlardım. Daha sonra gerçek silahlarla vahşi bölgelere daldım. Avdan büyük zevk alırdım. Zaman zaman başıma ilginç işler geldi. Hele bir keresinde öyle bir yılanla karşılaştım ne zaman avdan söz açılsa, aklıma hemen o koskoca yılan gelir. Türkiye'ye geldikten sonra da bu zevkim devam etti. Fırsat buldukça hemen avlanmaya koşarım.

Baba korkusu

Yine çocukluk yıllarımda topa düşkündüm. Hem okula gidiyor, hem de futbol oynuyordum. Ancak, babam top oynamama kesinlikle karşıydı. Bendeki yeteneği ilk antrenörüm keşfetti. İsrarla lisans çıkarmak istiyordu. Ama babam şiddetle reddediyordu. Bu nedenle ilk lisansımı ancak 15 yaşımda çıkarttım.

Forvet oyuncusuydum

Babam otel sahibiydi. Öncelikle tahsilimi şart koşuyor, daha sonra futbol diyordu. Ben ise, gizli gizli idmanlara çıkıyordum. Forvet oyuncusuydum. Ancak, bir gün savunma oyuncumuz sakatlanınca, beni de defansa çekip, maça çıkarttılar. İşte asıl futbolculuğum da bu maç sonrası başladı. Takım da şampiyon olunca, hevesim daha arttı.

Aile bağı

Dört erkek, üç kız kardeşiz. Babamdan hiç dayak yemedim. Bir kez kulağımı çekti hepsi o kadar. Müthiş bir aile bağımız vardır. Aynı Türklere benzeriz. Üç kardeşim Amerika'da yaşıyor. Diğerleri Nijerya'da. Zaman zaman İstanbul'a gelip, beni ziyaret ederler.

Büyük Oğuz

Tanıdığım en büyük oyuncu Oğuz Çetin'dir. Hem insan, hem de sporcu olarak dört dörtlük birisi. Maradona ise sadece futbolcu olarak muhteşem. karakter olarak asla. Rüştü inanılmaz bir kaleci. Dünyanın en büyük file bekçilerinden biri. Başarımda Rüştü'nün de payı var. Çünkü, onunla cesur oynuyorum.

İstiklal marşı

İstiklal Marşı'nda yabancı futbolcular elini sürekli arkasında bağlar. Ben kalbimle Türk bayrağına bağlıyım ve saygılıyım. Ben onlar gibi davranmıyacağım. Bundan böyle maç öncesinde İstiklal Marşı okunduğunda ellerimi yanıma koyacağım. Kendimi Türklerden biri gibi gördüğüm için vatandaşlık teklifini hemen kabul ettim.

Saygı duyuyorum

Atatürk, Türkler için önemli bir komutan. Büyük işler yapmış, adını tarihe yazdırmış. Saygı duyuyorum. Fırsat bulursam, onunla ilgili daha çok bilgiler edinmek isterim. Anlattıkları kadar gerçekten büyük insan, büyük lider...

Şota iyi futbolcu

Futbol oynarken karşısında en çok zorlandığım futbolcu Trabzonspor'dan ayrılan Şota'ydı. Çünkü Türkiye'ye gelen en iyi yabancı hücum oyuncusuydu. Amokachi mükemmel bir forvet oyuncusu. İyi konsantre olamazsan, seni silip süpürür. Onun gibi bir yıldızın Fenerbahçe'de oynamasını çok isterdim.

Pop müziğini seviyor

Türk pop müziğinin ritmini çok seviyorum. Fırsat buldukça Burak Kut, Tarkan ve Mirkelam'ı dinliyorum. Bir de F.Bahçe seyircisine bayılıyorum. Bunda gayet samimiyim. F.Bahçe, dünyanın en büyük taraftar kitlesine sahip. Bize inanılmayacak kadar enerji veriyorlar.

Türk yemekleri

Hemen Hemen tüm Türk yemeklerini seviyorum. Başta İskender Kebabı olmak üzere, biber dolma, yaprak sarma ve sütlaçı tercih ederim. Doğru insanı, doğru zamanı bulduğum zaman evleneceğim. Eşim, her ırktan veya her hangi bir ülkeden olabilir. Ancak, daha zamanı var...

Tecrübeli avcı

Takımın izin yaptığı günlerde tüfeğini kaparak ormanın yolunu tutan Uche, tüfeğiyle yakaladığını affetmiyor. Yıldız futbolcu, av tecrübesini Afrika'da vahşi ormanlarda elde etmiş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!