Uçan tekneler geliyor

Güncelleme Tarihi:

Uçan tekneler geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

WINDSURF ve Formula 1 yarışlarından sonra Boğaz'da yine heyecan var. Dünyanın en hızlı teknelerinin yarıştığı, bu yüzden ‘‘su üstündeki Formula 1’’ olarak tanımlanabilecek Class 1 tekneleri, pazar günü Dünya Şampiyonası'nın altıncı ayağında Boğaziçi'nde kozlarını paylaşacak.

Türkiye'den iki ekip

Yarışa Avustralya, Bulgaristan, Fransa, İngiltere, İtalya, Norveç, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD ve Türkiye'den toplam 12 ekip katılıyor. Ekipler ağırlığı 7 tonu, boyları 14 metreyi bulan teknelerle Boğaz'da 15 tur atarak toplam 196 kilometre yol katedecek.

Işıklar teknesiyle yarışan Uğur Işık - Philip Benhamou, bu yıl şampiyonanın tüm ayaklarında Türkiye'yi temsil edecek. Ayrıca Uğur Işık'ın geçen yıl kullandığı tekneyle yarışa katılacak bir başka ekip de ayyıldızlı bayrağı taşıyacak.

Class 1 Dünya Offshore Şampiyonası'nın ana sponsorluğunu Turizm Bakanlığı üstlendi. Bu nedenle Class 1 yarışlarının dünyanın dört bir köşesinde yapılan ilk beş ayağı sırasında ’’Go Turkey’’ sloganı kullanıldı. Yarışmaların dünya TV'lerinde yayımlanan görüntülerinde teknelere, podyuma, pit alanlarına yerleştirilen ‘‘Go Turkey’’ yazısı defalarca göründü. Ayrıca şampiyonanın bundan sonraki ayağı 10 Eylül'de Marmaris'te yapılacak ve Türkiye bu yarışla da tanıtım alanında önemli bir atak yapmış olacak.

Türkiye'deki sürat tekneleri yarışlarının öncüsü İstanbul Offshore Kulübü Başkanı Uğur Işık, en büyük hedeflerinin önümüzdeki yıllarda tüm sürat tekneleri yarışlarını düzenleyen federasyon niteliğindeki Union International Motonatique'in merkezini Monaco'dan İstinye Koyu'ndaki pit alanına taşımak olduğunu söylüyor. Alanın İstanbul Offshore Kulübü'ne tahsis edilmesini istiyor.

Isınma turları yarın

Işık daha önce de Haliç'te Formula 1 yarışları düzenlenmesi için Büyükşehir Belediyesi'nden Galata ve Unkapanı köprüleri arasına pit alanları ve tribünler yapılmasını istemişti. Işık, bu hamlerle Türkiye'de bu sporun gelişimini ve İstanbul'un sürat tekneleri yarışlarının merkezi olmasını hedeflediklerini söylüyor.

Tekneler yarın 13:00-16:00 saatleri arasında ısınma turları atacak. Cumartesi 09:00-12:00 ve 14:30-16:00 saatlerinde pazar günkü yarış için sıralama turları ve yarışları yapılacak. Pazar günü ise 9:00-12:00 saatleri arasındaki ısınma turlarından sonra saat 14:00'te yarış başlayacak ve 16:30'da sona erecek.

Organizasyonun selameti açısından, bu saatler arasında yarışları izlemek isteyen tekne sahiplerin İstinye ve Kuruçeşme arasındaki parkura fazla yaklaşmamaları ve güvenlik teknelerinin talimatlarına uymaları gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!