Üç silahşörler, Dartanyan ve ben

Geçen hafta Binbir Gece’nin canlı yayınında Şehrazat ve Onur’un düğününe bir grup gazeteci arkadaşımla katılmıştım.

Hepsi o geceyle ve o özel masayla ilgili yazdılar.

Şimdi de ben üç silahşörler ve Dartanyan’la ilgili yazacağım.

Yazıyı okuyun ve Dartanyan kim siz karar verin.

En çalışkanımız Cengiz Semercioğlu’ydu. Düğün başlar başlamaz olanları anında not etmeye başladı.

En centilmenimiz Yüksel Aytuğ.

Masadaki diğer erkekler reklam aralarında şallarına sarılırken bana şalını verme nezaketini gösteren o oldu. Bugün zatüree değilsem onun sayesindedir. Keşke her erkek böyle düşünceli olsa.

İşini en ciddiye alanımız Bekir Hazar’dı. Biz yeni evlilerle ne gibi bir alakamız olduğunu düşünmezken o kendine hemen bir rol kaptı. Canlı yayında Onur’un askerlik arkadaşı olarak bulunuyormuş. Ertesi gün Star TV’de Petek Dinçöz’ün programına katıldığında da bol bol askerlik arkadaşından bahsetti. Seneye bir bakmışız Bekir, Onur’un askerlik arkadaşı olarak Binbir Gece kadrosunda!

Kameralara en alışkın olanımız da Mesut Yar’dı. Denese başarılı bir oyuncu olur bence. Kameralarla barışık, nasıl rol yapacağını da iyi biliyor. Şehrazat yere yığıldığında yüzündeki ifadeyi görmeliydiniz.

Kendim için gecenin en şanslısı diyeceğim.

Bütün yakışıklıların toplandığı masada tek kadın olarak el üstünde tutuldum. Çok da eğlendim.

Kahkahalarımız yan masaları kıskandırmış. Keşke biz de sizinle olsaydık diyenler çoktu.

Üç Silahşörler ve Dartanyan’la en yakın zamanda bir akşam yemeğinde tekrar bir araya getirmeyi planlıyorum.

Bir başka düğünü ya da canlı yayını beklemeye hiç niyetim yok.

Adana’da bunlar konuşuldu

Adana Altın Koza Film Festivali her geçen yıl daha da hareketli ve verimli oluyor. Bu yıl Hilton Oteli’nin lobisinde sinema dünyasının eski ve yeni yıldızları bir araya geldi ve her masada ayrı bir konu ele alındı.

İşte aklımda kalanlar ve bir kaç Adana sayıklaması.

Abdullah Oğuz ikinci bir Meryem hikayesi anlatacağını söylediği "Sıcak" adlı filminin çekimlerini durdurmuş.

Geçenlerde Zeki Demirkubuz da son filmini çekimlerin ilk gününde iptal etmişti.

Şimdilerde herkes Sinan Çetin modasının diğer yönetmenlerimize de sıçradığını konuşuyor!

Onur ödüllerinin verildiği gece ilginç olaylar yaşandı. Ödül alan ünlü yönetmen Halit Refiğ, neredeyse kulak zarı patlatacak havai fişeklerden rahatsız olunca kulaklarını kapatarak, apar topar alanı terk etti. Neyse ki bir kaç dakika sonra geri gelip, bir konuşma yaptı da içimize su serpildi.

Bu havai fişek meselesi giderek can sıkıcı bir hal alıyor. Geçtiğimiz hafta Kırklareli ve Bandırma’da yapılan yerel festivallerde de benzer sorunlar yaşandığına tanık olmuştum. Festivallerin tam gaz devam ettiği şu dönemde birilerinin eli, kolu, kulağı zarar görmeden bu işi bir rayına oturtsalar hiç fena olmayacak.

Mirkelam sahnede

Ve gelelim yüreğimiz hoplatan Halit Refiğ olayından sonra sahneye çıkıp bizi rahatlatan Mirkelam’a.

Onu önce ödül töreninde sonra da sinema yazarı arkadaşlarımla gittiğim Casara adlı rock barda dinledim. Tek kelimeyle muhteşemdi. Dönüşte Fergan’la aynı uçaktaydık. Adana’da sinema dünyasıyla iç içe olmaktan büyük keyif almış. Biz de onu dinlerken aynı şeyleri hissettik. Özellikle de Casara’da.

Yönetmenler Birliği

Festival için Adana’ya gelen Yönetmenler Birliği Başkanı Mustafa Altıoaklar, telif hakları ve dizilerin 60 dakikaya indirilmesi için ciddi bir mücadele başlatmak üzere olduklarını söyledi.

Altıoklar bu hafta bir toplantı yapıp konunun detaylarını açıklayacak. Bu toplantıdan görüntülerini cumartesi günü Kanal D’de, Cinemania’da izleyebilirsiniz. Konunun detayları ise haftaya bu köşede olacak.

İzmir’de Vicdan meselesi

Geçen hafta Çeşme’de Erden Kıral, Nurgül Yeşilçay ve Cem Özer’le görüştüm.

Cem Özer’in yapımcısı olduğu "Vicdan" adlı film, İzmir ve Çeşme’de Erden Kıral tarafından çekiliyor. Oldukça sert sahnelere sahip "Vicdan", "başımıza gelenler yaptıklarımız yüzünden mi" sorusuna iki kadın arasında kalan bir erkeğin hikayesini anlatarak cevap arıyor.

Başrollerde Nurgül Yeşilçay, Tülin Özen ve Murat Han var.

Cem Özer, geçen yıl Altın Portakal’da rakip olduğu Murat Han’ın kadroda olmasını kendi istemiş. Erden Kıral, Cem’in ne kadar doğru bir seçim yaptığını çekimler başlayınca anladığını söylüyor.

Cem, İzmir belediye başkanının filme katkılarından söz etti. Belediyelerden filmlere bu tip destekler sürerse bunun turizme ve o bölgenin tanıtımına etkisi olacaktır mutlaka. "Vicdan"da Alaçatı’nın eşsiz mimarisini ve cumbaların güzelliklerini doya doya izleyeceğinize emin olabilirsiniz.

Festival ve vizyon kurgusunun farklı olacağı "Vicdan", Antalya Altın Portakal’a yetişecek gibi. Ama Erden Kıral’ın aklı Berlin, Cannes, Venedik gibi uluslararası festivallerde.

Bakalım Nurgül Yeşilçay, "Yaşamın Kıyısında"dan sonra bir kez daha yurtdışında yarışma imkanı bulabilecek mi?
Yazarın Tüm Yazıları