Üç projeye onay

Güncelleme Tarihi:

Üç projeye onay
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 02:00

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın, Beştepe’de yaptığı görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan destek istediği Yamaçevler, Tepekule ve Hükümet Konağı projelerine onay geldi. Üç bakanlığın devreye girdiği projeler yakın zamanda hayata geçecek.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın 15 Haziran’da Beştepe’ye çıkarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan destek istediği Tepekule, Yamaçevler ve Hükümet Konağı projelerinde sona yaklaşıldı. Yamaçevler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tepekule için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Hükümet Konağı için de İçişleri Bakanlığı devreye girdi. Üç proje ile ilgili önemli yol kat ettiklerini belirten Başkan Fethi Yaşar şöyle konuştu:
“Üç konunun üçü de şu anda gündeme girdi görünüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığını geçen haftalarda ziyaret ettim, Yamaçevler Projesi imzalandı ve Bakanlar Kurulu’na teslim edildi. Bu aylarda yapılacak toplantılarda çıkacağını düşünüyoruz. Bizim, Büyükşehir’in ve Çevre Bakanlığı’nın onayladığı bir proje. Şentepe bölgesindeki işgalci veya normal bütün gecekonduları ev sahibi yapmayı planlıyoruz. Tek amacım var Yenimahalle’de gecekonduyu tarihe gömmek. Yamaçevler son kalıntılar. Göreve geldiğimiz günden beri gündemimizde. Kimin ne kadar hakkı var, kaç metrekare olacak bütün altyapısı hazır. Bakanlar Kurulu kararından sonra çok hızlı bir şekilde ihale aşamasına gelir. Hızlı giderse bu dönem bitmezse bile önümüzdeki dönemin ilk yıllarında insanlar evine oturur.

Haberin Devamı

SİYASETTE DİYALOG ÖNEMLİ

Hükümet Konağı’yla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından önümüzdeki senenin yatırım programına alındığını haber verdiler. Bu da önemli bir gelişme. En küçük ilçelere gidiyorsunuz çok güzel hükümet konakları yapılmış. Yenimahalle, gündüz bir milyon nüfusu barındıran bir ilçe. Bugünkü hükümet konağı yakışmıyor. Emniyet bir yerde, nüfus bir yerde. Belediye ile yan yana eski Çocuk Esirgeme Kurumu’nun yerinde 6 bin 800 metrekare alan oraya ayrıldı. Belediye ile hükümet konağı yan yana olacak, vatandaşların işleri kolaylaşacak. Tepekule için de uğraşıyoruz. O da inşallah olumlu yöne gidiyor. Siyasette diyalog önemli. Kurumların birbirleriyle dayanışma içinde olmasının karşılığını halk kazanıyor. Kavga ederseniz de halk zarar görüyor. Bu projeler bittiğinde Yenimahallelilere kolaylık sağlayacak. Yenimahalle de farklı bir çevreye kavuşacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!