Üç kuruş için değer miydi?

HACETTEPE’nin sizce kümede kalma şansı nedir? Çok az. Takviye yapılmadığı takdirde kimse kusura bakmasın da iple bağlasanız durmaz.

İkinci sınıf bazı futbolcuları kadroda toplayan Hacettepe yöneticileri acaba şimdi ne yapacaklar? Ne yapacakları belli. İlhan Cavcav kimi uygun görürse, onlar kadroya alınacak. Yani, ara transferde Gençlerbirliği’nden dışlanan futbolculara kucak açılacak.

İyi de Gençlerbirliği’nin durumu sanki çok mu güzel? Değil. Kurtlar sofrasında ayakta kalabilmesi ve yaşayabilmesi için kuvvetlenmesi gerekiyor. Yani Gençlerbirliği’nin de takviye yapması şart. Yoksa, İlhan Cavcav bir sezonda iki takımı küme düşüren kulüp başkanı olarak tarihe geçebilir.

Hacettepe dün yine gereksiz kartların faturasını ödedi. Yazık. Daha doğrusu Hacettepeli futbolcular, kendilerine ve takıma yazık ediyorlar. Çok kolay kart görüyorlar. Geçlerbirliği dün daha da farklı kazanabilirdi. İnanılmaz goller kaçırdı. Özellikle ikinci yarı adeta tek kale oynandı. İlk yarının sonunda Murat Kalkan’ın kırmızı kart görmesi oyundaki dengeyi tamamen bozdu.

İlhan Cavcav ve arkadaşları için dünkü maçın en büyük tesellisi şu olabilir: İyi ki maç berabere bitmedi de, o bir puan Futbol Federasyonu’na kalmadı. En azından, Gençlerbirliği büyük avantaj sağladı. Çünkü bu ligin şakası yok. Alt sıralarda gezinen takımlar puanları artık üçer üçer topluyor. Siz yerinde sayarsanız ya da tek puanla yetinirseniz, yaşama şansınız asgariye iner.

Hacettepe’nin misyonunu bir düşünün. Gençlerbirliği’nin arka bahçesi gibiydi. Ama eldeki genç yetenekler ve o güzel teknik ekip, saçma sapan uygulamalarla dışlandı.

Ne oldu peki? İnce hesaplar uğruna takım darmadağın edildi. Yap-boz tahtası haline getirildi.

Üç kuruş için değer miydi?
Yazarın Tüm Yazıları