GeriSeyahat Üç kişilik odada, günlüğü 13 TL’ye termal keyif
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Üç kişilik odada, günlüğü 13 TL’ye termal keyif

Üç kişilik odada, günlüğü 13 TL’ye termal keyif

Sivas, Konya, Kırşehir, Çankırı ve Eskişehir’de Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı termal tesislerin sayısı sekiz. Bunlara ek olarak ruhsatlı iki de üniversiteye ait fizik tedavi merkezi var. Bunlar Sivas’taki Cumhuriyet Üniversitesi’yle, Kırşehir’deki Ahi Evran Üniversitesi. Sivas’taki Tek Oteli, Kırşehir’deki Terme Kür Hotel Kaplıcası, Konya’daki Köşk Kaplıcası bu yıl kapalı. Kaplıcalar genellikle apart olarak hizmet veriyor. Mayısta günlüğü 13 TL’ye apart bulmak mümkün.

SİVAS
Balıklarla gelen şifa

Sivas’ın Kangal İlçesi’nin 13 kilometre kuzeydoğusundaki Kangal Balıkçı Kaplıcası, balıklarının tedavi edici özelliğiyle ünlü. Suyu tahrişle, enfeksiyonla zedelenen ciltteki yaraları; egzama, sivilceler, sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarını tedavi ediyor. Dişleri olmayan balıklar, 36-37 derece sıcaklıktaki suyun yumuşatmış olduğu kabarık yara kabuklarını yavaş, acıtmadan, kanatmadan temizliyor. Tedaviden olumlu sonuç alınması için üç hafta boyunca günde dörder saatlik iki seans öneriliyor. Sabah aç karnına birkaç bardak şifalı sudan içmeyi ihmal etmemek gerekiyor. Kaplıca yemyeşil Hamam Deresi vadisi’nde. Kadın ve erkekler için ayrı ayrı girilebilen iki kapalı, dört açık havuz ve soyunma yerleri mevcut. Havuzlar günde 1500 kişiye kadar hizmet verebiliyor. 75 odalı tesiste tam pansiyon çift kişi konaklama 230 TL. (0346 469 11 51)
İl merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Soğuk Çermik Kaplıcası’nı belediye işletiyor. Hazirandan sonra açılıyor. (0346 285 11 71)

KONYA
İsmil Termal isim değiştirdi

Konya’nın İsmil İlçesi’ndeki İsmil Termal el değiştirdi. Bu yıl Şehr-i Termal adıyla hizmet veriyor. Mutfaklı 302 apartı yenilendi, mobilyaları değişti. Apart banyolarında iki metre uzunluğunda, bir metre genişliğinde termal havuzlar bulunuyor. Restoran, havuz, fizik tedavi rehabilitasyon merkezi, aqua park, alışveriş merkezi için çalışmalar sürüyor. Beş kişilik tek katlı dairelerin günlüğü 80 TL. Yedi kişilik çift katlıların günlüğü 100 TL. (0332 386 28 33)
Belediyeye ait Ilgın Kaplıcaları, ilçe merkezinde, Hamam Dağı’nın doğu eteğinde. Dört konaklama seçeneği sunuyor. 16 odalı Dağ Oteli sadece yazın açık. Santral Otel’in alt katında bay ve bayanlar havuzu var. Odaların günlüğü 60, haftalığı 210 TL. A-B Blok Oteller’in günlük oda ücreti 70, haftalık 490 TL. Apart villaların günlüğü 100, haftalığı 700 TL. Otellerin odaları üçer yataklı, villalar 5 kişilik. 30 Mayıs’a kadar yüzde 40 indirim var. Tesislerde alışveriş merkezi, restoran, kafeterya bulunuyor. A-B blok ve villalarda mutfak bulunuyor. Tesiste ikisi kadınlar, ikisi erkekler için 4 banyo bulunuyor. Ayrıca 2 kadın, 2 erkekler için havuz var. Odalardaki banyolarda 24 saat kaplıca suyu mevcut. (0332 882 71 52)
Ilgın’daki Grand İpek Termal Oteli’nde kadın ve erkekler için ikişer havuz, spor alanı, 150 kişilik konferans salonu bulunuyor. 95 odalı otelin SPA merkezi de var. Cilt bakımı ve masaj seçenekleri mevcut. 28 Ağustos’a kadar, çift kişi yarım pansiyon 130 TL. (0332 881 00 34)

KIRŞEHİR
Terme’de SPA açılacak

Kırşehir’deki Grand Hotel Terme Kaplıcası, 132 odalı, üç yıldızlı, kent merkezine bir kilometre uzaklıkta. Şifalı termal suda yoğun miktarda kükürt bulunduğundan ve koku yaptığından odalara termal su verilmiyor. Merkezde kadınlar ve erkekler için ayrı termal havuzlar, ayrıca kişiye özel banyolar bulunuyor. SPA merkezi açılması planlanıyor. 42 derecelik termal suyu içme ve banyoya uygun. Kadın, böbrek hastalıkları, felçlilerin rehabilitasyonları, kireçlenmede, içme olarak mide hastalıklarına iyi geliyor. Yıl sonuna kadar çift kişi yarım pansiyon 150 TL. (0386 214 47 97)

ÇANKIRI
Hafta sonu canlı müzik

Çankırı’nın Kurşunlu İlçesi’ndeki Kurşunlu Termal Otel, 117 odalı. Otelde, kadın ve erkekler için büyük havuz, ayrıca 20 özel aile kabini bulunuyor. Tüm odalarında termal su kullanılabiliyor. 38-42 derecedeki su, kireçlenme, romatizme, cilt hastalıkları, ameliyat sonrası yaralara iyi geliyor. Yıl sonuna kadar çift kişi yarım pansiyon 150 TL. Hafta sonunda canlı müzik var. (0376 485 51 59)

ESKİŞEHİR
Hazirana kadar indirimde

Sakarıılıca köyündekiki kaplıcayı belediye işletiyor. Sakarıılıca Kaplıcası’nda beş ayrı tipte, 73 apartın küvetli, duşlu banyolarında termal su kullanılabiliyor. Ayrıca genel kullanıma açık kadın ve erkek banyoları, Türk hamamı ve havuz var. Yemek hizmeti restoran ve pizza salonuyla veriliyor. Termal su romatizma, kireçlenme, ameliyat sonrası yaraları, kırık çıkık, mide, sindirim sistemine iyi geliyor. Haziran başına kadar çift odalı 65 metrekarelik apartların günlüğü 45, 45 metrekareliklerin 30, duşlu tek odaların 20-17.5 TL, tuvaleti ve banyosu olmayan odaların fiyatı ise 13 TL. Rezarvasyon zorunlu. (0222 621 28 74)
False