U19 Kadınlarımız centilmenlikte geçit vermedi

Güncelleme Tarihi:

U19 Kadınlarımız centilmenlikte geçit vermedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2012 12:58

Antalya'da devam eden U19 Bayanlar Avrupa Şampiyonası'nda gruplardaki ikinci karşılaşmalar tamamlandı. Şimdiye kadar oynanan karşılaşmalar sonucunda U19 Bayan Milli Takımı, turnuvanın en centilmen takımı oldu.

Haberin Devamı

Türkiye, UEFA tarafından yapılan Fair Play listesinde 9 bin 53 puanla şampiyonaya katılan 8 ülke arasında en üst sırada yer alıyor. Türkiye şimdiye kadar oynadığı Portekiz ve Danimarka maçlarında sarı ya da kırmızı kart görmedi.

TOLUNAY KAFKAS: "U19 AVRUPA ŞAMPİYONASI KADIN FUTBOLUNDA KALICI İZ BIRAKACAK"

TFF Futbol Gelişim Direktörü Tolunay Kafkas, Antalya'da devam eden U19 Avrupa Kadınlar Şampiyonası'nın Türkiye'deki kadın futbolu gelişiminde kalıcı iz bırakacağını söyledi.

UEFA'ya verdiği röportajında Türkiye'de kadın futbolunun halen gelişim sürecinde olduğuna değinen Tolunay Kafkas, "İlk kez ev sahipliği yaptığımız ve ilk kez katıldığımız Avrupa Şampiyonası, ülkemizde hem kadın futbolunu hem de futbol gelişimini bir üst seviyeye çıkaramada önemli bir araç olacak. Kadın futbolu konusunda çok iyi bir ekibimiz önemli çalışmalar yapıyor" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin bu şampiyonanın yanısıra 2020 Avrupa Şampiyonası'na düzenlemeye de talip olduğunu hatırlatan Futbol Gelişim Direktörü Kafkas, "Türkiye organizasyonel açısından en üst şampiyonaları düzenlemeye hazır bir ülke. Bu tip turnuvalar hem futbol sevgisini hem de gelişimini gelecek kuşaklara taşıyor" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!