Twitter'da en çok Copa America konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Twitterda en çok Copa America konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 17:07

2015 Copa America, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da bu yılın en çok bahsedilen spor organizasyonu oldu.

Haberin Devamı

Twitter'ın istatistiki verilerinden derlenen bilgiye göre Şili'nin ev sahipliğinde 3 hafta süren 2015 Copa America, 14 milyar etkileşimle yılın en fazla konuşulan spor etkinliklerinin başında geldi.

Copa America'yı, 9,1 milyar etkileşimle Amerikan Üniversite Sporları Federasyonu (NCAA) Basketbol Ligi'nde "Mart Çılgınlığı" adı verilen maç dönemi takip etti.

Kanada'da yapılan futbolda 2015 Kadınlar Dünya Kupası, 9 milyar etkileşimle üçüncü sırayı aldı. Bu organizasyonların ardından Wimbledon Tenis Turnuvası (8 milyar), NBA Finalleri (7,6 milyar), Rugby Dünya Kupası (6,8 milyar), Fransa Bisiklet Turu (5,3 milyar), Fransa Açık Tenis Turnuvası (4,1 milyar), ABD Açık Tenis Turnuvası (3,5 milyar) ve boksta Floyd Mayweather ile Manny Pacquiao (2,7 milyar) arasındaki unvan maçı sıralandı.

Haberin Devamı

EN ÇOK RETWEET KOBE'YE
Los Angeles Lakers'ın yıldızı Kobe Bryant'ın basketbolu bırakacağını açıkladığı tweet, en fazla retweet alan paylaşımların arasında 128 bin ile zirvede yer aldı.

En çok retweet alan paylaşımlar sıralamasında, Bayern Münih'in İspanyol futbolcusu Xabi Alonso'nun Steven Gerrard ile Liverpool'da oynadıkları döneme ait fotoğrafı ikinciliğe yerleşti. Alonso'nun bu paylaşımı, 112 bin kez retweet edildi.

Efsane boksörlerden Mike Tyson'ın, Mayweather-Pacquiao maçıyla ilgili hayal kırıklığına uğradığını açıkladığı paylaşım, 107 bin retweet ile üçüncü sırayı elde etti.

Futbolcular Gerard Pique, Luke Shaw, Iker Casillas, Cristiano Ronaldo, basketbolcular LaMarcus Aldridge, Stephen Curry, boksör Mayweather, en çok retweet alan sporcular oldu.

TÜRKİYE'DE TAKIM ETİKETLERİ ZİRVEDE!
Türkiye'de en fazla bahsedilen spor başlıkları içerisinde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray öne çıktı.

Twitter'da sırasıyla #fener, #Galatasaray, #Beşiktaş, #Fenerbahçe ve #fenerinmacivar etiketleri, kullanıcılar tarafından en fazla tercih edilen 5 başlık olarak göze çarptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!