Twente koltuktan inmiyor

Güncelleme Tarihi:

Twente koltuktan inmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2011 12:48

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivisie) 4. hafta müsabakaları yapılırken, FC Twente sahasında VVV-Venlo'yu 4-1 yenerek liderliğini sürdürdü. Liderin takipçileri Ajax ve PSV haftayı üçer puanla kapatırken, Feyenoord ise evinde Heerenveen karşısında bir puanla yetinmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Hollanda'yı Avrupa Ligi'nde temsil eden 3 takımdan biri olan FC Twente, geçen sene son anda ligde kalmayı başaran VVV-Venlo engelini rahat aştı. Maça hızlı başlayan ev sahibi ekip mücadelenin 2. dakikasında yıldız oyuncusu Bryan Ruiz ile 1-0 öne geçti. Golden sonra da ataklarını sürdüren FC Twente, 26. dakikada kalesinde şok bir gol gördü. VVV-Venlo Ahmed Musa ile beraberliği yakaladı. Bu gole 2 dakika sonra Luuk den Jong ile cevap veren FC Twente, ilk yarıyı 31. dakikada Marc Janko'nun attığı golle 3-1 önde tamamladı. İkinci yarıda da kontrollü futboluna devam eden ev sahibi takımda, 66. dakikada Luuk de Jong bir kez daha sahneye çıktı ve maçın sonucunu belirledi: 4-1.

FC Twente bu galibiyetle 4. hafta sonunda puanını 12'ye çıkararak liderliğini sürdürdü.

Geçen hafta VVV-Venlo deplasmanında 2 puan kaybeden Ajax, sahasında ağırladığı Vitesse'yi farklı yendi. Amsterdam temsilcisi, ilk yarısı 0-0 sona eren maçın ikinci devresinde 18 dakikaya 4 gol sığdırarak, maçtan 4-1 galip ayrıldı. 53. dakikada Christian Eriksen ile 1-0 öne geçen ev sahibi ekip, ardından peş peşe goller buldu. 62. dakikada Derk Boerrigter, 63 ve 71. dakikalarda Kolbeinn Sigthorsson golleriyle 4-0 öne geçen Ajax, 89. dakikada Alexander Brütner'in golüne engel olamadı.

Lige mutlak şampiyonluk parolasıyla başlayan PSV ise evinde ağırladığı Excelsior'a yarım düzine gol attı. Ev sahibi ekip, yeni transferi Dries Mertens'ın 3 gol atarak yıldızlaştığı maçı 6-1 kazandı.
PSV, 30. dakikada Dries Mertens ile 1-0 öne geçti. Excelsior bu gole 39. dakikada Mitchell te Vrede ile cevap verdi ve ilk yarı 1-1 sona erdi. İkinci yarıya hızlı başlayan Eindhoven temsilcisi, 47. dakikada Ola Toivonen ile 2-1 öne geçti. Ardından bir kez daha sahneye çıkan Dries Mertens, 49 ve 51. dakikalarda attığı iki golle farkı 3'e çıkardı. PSV, 72. dakikada Jeremain Lens ve 79. dakikada Ola Toivonen golleriyle maçtan 6-1 galip ayrıldı.
Eredivisie'nin 4. haftasında alınan sonuçlar ve puan durumu şöyle:

Ajax-Vitesse.........................: 4-1
RKC Walwijk-NAC Breda................: 2-1
FC Twente-VVV-Venlo..................: 4-1
NEC Nijmegen-Heracles Almelo.........: 2-1
FC Utrecht-Roda JC Kerkrade..........: 3-1
De Graafschap-ADO Den Haag...........: 0-3
Feyenoord-Heerenveen.................: 2-2
FC Groningen-AZ Alkmaar..............: 0-3
PSV-Excelsior........................: 6-1

PUAN DURUMU

Haberin Devamı

Twente koltuktan inmiyor

Haberin Devamı

GOL KRALLIĞI

Eredivisie'de gol krallığı yarışında bu hafta hat-trick yapan PSV'den Dries Mertens, gol sayısını 6'ya çıkararak ilk sıraya yerleşti. Mertens'i FC Twente'den 5 golle Marc Janko takip ederken FC Utrecht'ten Jacob Mulenga ve Ajax'tan Kolbeinn Sigthorsson ise 3'er golle 3. sırada bulunuyor.

Eredivisie'de gelecek hafta milli maçlar nedeniyle lig müsabakaları oynanmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!