Twente fırsatı kaçırmadı

Güncelleme Tarihi:

Twente fırsatı kaçırmadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2011 12:31

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nin (Eredivisie) 3. haftasında deplasmanda Heerenveen'i farklı yenen FC Twente, Ajax'ın puan kaybetmesiyle liderlik koltuğuna oturdu.

Haberin Devamı

Eredivisie'nin son şampiyonu Ajax ile Feyenoord haftayı birer puanla kapatırken, PSV Eindhoven geçen senenin flaş ekiplerinden ADO Den Haag'ı farklı mağlup etti.

Geçen sezon şampiyonluğu son haftada Ajax'a kaptıran Twente, Heerenveen deplasmanında üç puanı 5-1'ik galibiyetle aldı. Maçta baştan sona etkili olan Twente, 27. dakikada Luuk de Jong'un golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra da atak bir oyun ortaya koyan Twente, 30. dakikada Willem Janssen ve 47. dakikada Marc Janko'nun golleriyle ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı. İkinci yarıya da hızlı başlayan Twente, 66. dakikada Emir Bajrami ile farkı 4'e çıkardı. 89. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Marc Janko, “hat-trick” yaparak takımını 5-0 öne geçirdi. Heerenveen'in tek golü ise 87. dakikada Luciano Narsingh'ten geldi ve maç 5-1'lik skorla Twente'nin üstünlüğüyle sona erdi.

Geçen haftayı lider tamamlayan Ajax, VVV-Venlo'da 1 puanı zor çıkardı. Maçta önemli bir varlık gösteremeyen Amsterdam temsilcisi, VVV-Venlo'nun yıldızı Ahmed Musa'nın ayağından 47 ve 60. dakikalarda yediği gollerle bir ara 2-0 geriye düştü. Maçın sonlarına doğru baskılı bir oyun ortaya koyan Ajax, bu gollere 68. dakikada Theo Janssen ve 69. dakikada Kolbeinn Sigthorsson ile cevap verdi. Karşılaşma 2-2 sona erdi.

Şampiyonluğun önemli adaylarından PSV Eindhoven ise ADO Den Haag deplasmanında, rahat bir galibiyet aldı. Eindhoven temsilcisi geçen sezonun flaş ekibi ADO Den Haag engelini, Dries Mertens, Georginio Wijnaldum ve Ola Toivonen golleriyle 3-0'lık skorla geçti.

Yeni sezona iyi bir başlangıç yaparak, peş peşe iki galibiyet alan Feyenoord, Heracles Almelo deplasmanında 1 puanla yetindi. 63. dakikada Glynor Plet'in attığı gole 1-0 yenik duruma düşen Feyenoord, bu gole 78. dakikada Guyon Fernandez ile cevap verdi ve maç 1-1- sona erdi.

Eredivisie;nin 3. haftasında alınan sonuçlar ve puan durumu şöyle:

Roda JC Kerkrade-RKC Walwijk....:0-2
Vitesse-FC Utrecht..............:2-1
sc Heerenveen-FC Twente.........:1-5
Excelsior-De Graafschap.........:1-1
NAC Breda-FC Groningen..........:2-2
Heracles Almelo-Feyenoord.......:1-1
VVV-Venlo-Ajax..................:2-2
AZ Alkmaar-NEC Nijmegen.........:4-0
ADO Den Haag-PSV................:0-3


PUAN DURUMU

Twente fırsatı kaçırmadı

Haberin Devamı

GOL KRALLIĞI

Eredivisie'de gol krallığı yarışında, bu hafta 3 gol atan Twente'den Marc Janko, gol sayısını 4'e çıkararak ilk sıraya oturdu. Janko'yu 3'er golle Vitesse'den Wilfried Bony, AZ Almkaar'dan Jozy Altidore, FC Groningen'den Tim Matavz ve Leandro Bacuna, PSV'den Drier Mertens, Ajax'tan Miralem Sulejmani ve FC Utrecht'ten Jacob Mulenga takip ediyor.

GELECEK HAFTA

26 Ağustos Cuma: Ajax–Vitesse
27 Ağustos Cumartesi: RKC Walwijk–NAC Breda, FC Twente-VVV-Venlo, NEC Nijmegen–Heracles Almelo, FC Utrecht–Roda JC Kerkrade
28 Ağustos Pazar: De Graafschap–ADO Den Haag, Feyenoord-Sc Heerenveen, FC Groningen–AZ Alkmaar, PSV–Excelsior.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!