TV'de kickboks yasaklanıyor

Güncelleme Tarihi:

TVde kickboks yasaklanıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 02, 2006 00:00

Show TV'de yayınlanan "A1 Model Boxing" programı, Mücadele Sporları Federasyonu'nu harekete geçirdi. Federasyon, lisanssız mankenlerin kickboks gösteri maçları yapmalarının engellenmesi için RTÜK'e başvurdu.

Haberin Devamı

Ringe çıkmaları yasal değil

 

"Profesyonel Kickboks Şampiyonası" müsabakaları ve bu müsabakalar öncesi bazı tanınmış mankenlerin katıldığı gösteri maçları için RTÜK, Mücadele Sporları Federasyonu'ndan bilgi istedi. RTÜK'ün yazısında, adı geçen kişilerin herhangi bir kulübe kayıtlı olup olmadıkları, bu kişilerin ringe çıkarılma koşullarının yasal olup olmadığı ve bu organizasyonun gerçekleştirilebilmesi için federasyondan izin alınıp alınmadığı soruldu.

 

Mankenlerin lisansları yok

 

Mücadele Sporları Federasyonu, yaptığı inceleme sonunda mankenler Didem Taslan, Didem Erol, Burcu Çağrı, Burcu Okutulmuş, Fulya Keskin, Seçkin Piriler, Banu Akbaş ile Eylem Şenkal'ın, kickboks lisanslarının bulunmadığını belirledi. Daha sonra RTÜK'e mankenlerin bu sporla bir ilgilerinin bulunmadığı, müsabakalarda yönetmeliklere uyulmadığı ve federasyonun bu tür profesyonel organizasyonlara izin verme yetkisinin bulunmadığı bildirildi.

Haberin Devamı

 

/images/100/0x0/55eaa73af018fbb8f88e19b9

 

TVde kickboks yasaklanıyor
Â
TVde kickboks yasaklanıyor

 

Fulya Keskin-Eylem Åženkal

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!