Tütüncü'den AKMEK'li kadınlara destek

Güncelleme Tarihi:

Tütüncüden AKMEKli kadınlara destek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2018 12:42

Tütüncü'den AKMEK'li kadınlara destek

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Kepez Meslek Edindirme Kursları (AKMEK) kursiyerleri tarafından Dokumapark'ta açılan El Emeği Çarşısı'nı ziyaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçici çadır stantlarının yerine kalıcı ve estetik stantların kurulacağını açıkladı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AKMEK el emeği çarşısını ziyaret etti. Dokumapark'ta açılan el emeği çarşısını gezen Başkan Tütüncü, el emeği çarşısının kısa zamanda büyüdüğünü ve Antalyalılar tarafından beklenenin üzerinde büyük ilgi gördüğünü söyledi. Pazarın emekçi kadınlarıyla sohbet eden Başkan Tütüncü, geçici olan çadır stantların yerine kalıcı ve estetik stantların kurulacağını kaydetti.

Başkan Tütüncü, "Kadınlarımız en iyi ve en güzel koşullarda yaşamayı hak ediyor. Kepez'de kadınlarımız için her türlü imkanı seferber ediyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde buradaki geçici stantları kaldırarak, yerine kalıcı stantlar kuracağız. Kadınlarımızın konforlu şekilde satış yaparak, ev ekonomisine katkıda bulunmalarına olanak sağlayacağız" dedi.

AKMEK'li kadınlar ise Kepez Belediyesi tarafından kendilerine tanınan bu ayrıcalıktan dolayı Başkan Tütüncü'ye teşekkür ederek, unutulmaya yüz tutan el emeği ürünlerini daha çok üretme sözü verdi.

EV EKONOMİSİNE KATKI

Kepez Belediyesi'nin halka kazandırdığı Dokumapark'ta açılan stantlarda her cumartesi günü ürünlerini satan kadınlar, ev ekonomisine de katkı sağlıyor. Aynı zamanda yemyeşil bir ormanda her hafta bir araya gelen AKMEK kursiyerleri stantlarında satış yaparken bir yandan da el emeği ürünlerini üretmeye devam ediyor. Takı, toka, züccaciye, ev dekorasyon ürünleri, organik çocuk oyuncakları, ev yapımı reçeller, pasta, ahşap boyama, resim, bebek ürünleri gibi yüzlerce farklı alanda ürünün bulunduğu AKMEK el emeği çarşısına hem kursiyerlerden hem de vatandaşlardan yüksek katılım sağlanıyor.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!