Tütüncü ’İçten Siyaset’ Programının Konuğu Oldu

Güncelleme Tarihi:

Tütüncü ’İçten Siyaset’ Programının Konuğu Oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2015 12:30

kepez belediye başkanı hakan tütüncü, içten siyaset söyleşisinin ilk konuğu oldu

Ak Parti Kepez Gençlik Kolları Başkanlığı’nın düzenlediği ve tecrübe paylaşımını amaçlayan, “İçten Siyaset” programının ilk konuğu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü oldu. Başkan Tütüncü, siyaseti basketbola benzeterek, Son 2 dakikaya 20 sayı önde girersiniz ama 20 sayı maçı geride tamamlarsınız. O yüzden teri hiç soğutmaya gelmez. Hep çok çalışmalıyız” dedi.
En uzun süreli Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevini yapan Tütüncü, söyleşi de gençlere siyasetteki tecrübelerini aktardı. Gençler, Başkan Tütüncü’ye, 1 Kasım seçimleri, Rusya krizi, Suriye’deki iç savaş ve ülkede yaşanan terör sorunu gibi konularda sorular yöneltti. Osman Gazi Semt Konağı’nda gerçekleştirilen söyleşiye Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, meclis üyeleri, Kepez Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Çivik’in yanı sıra çok sayı da genç katıldı.
RİSK ALIRSANIZ HEDEFE ULAŞIRSINIZ
Siyasetin çok ciddi bir risk alma işi olduğunu ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, alınan riskin kuru kuruya olmaması gerektiğini belirtti. Tütüncü, “Aldığınız riskin yanında kendinizi çok iyi yetiştirmeli ve geleceğe çok güçlü bir şekilde taşımalısınız. Risk alırsanız, kendinizi geliştirirseniz çok daha iyi bir neticeyi siyasette elde edersiniz. Tabi her şey kader kaleminin yazdıkları çerçevesinde gelişiyor ama insanın da kendini belli pozisyonlara hazır etmesinde çok büyük yarar olduğu düşüncesindeyim” dedi.
SANDIK GÖREVLİSİ OLACAKSIN, DENİLSEYDİ YİNE GELİRDİM
Belediye başkanı olmayı siz mi istediniz, sorusuna Başkan Tütüncü, Ortaokul yıllarından itibaren belediye başkanı olmayı çok arzu ettiğini söyledi. İstanbul Hukuk Fakültesi’nde, belediye başkanlığının hukuki alt yapısı konusunda kendini yetiştirdiğini dile getiren Başkan Hakan Tütüncü, “İmam Hatip de okurken bizim bir arkadaş grubumuz vardı. O arkadaşlarımızla dev gibi kocaman hayaller kuruyorduk. Günün birinde bu ülkeyi ve şehri yönetmek hayallerimizde vardı. Teneffüslerde başka arkadaşlarımız top oynamaya koşarken biz bu memlekette neler yapabiliriz, neler yapmalıyız, bunun sorgulaması içerisinde olduk.
Ama açık söylemek gerekirse Kepez Belediye Başkanlığı hiç tahmin etmediğim bir anda önüme çıktı. Biz de önemli olan lidere bağlılıktır. Liderimiz o gün bizi çağırdı ve Kepez Belediye Başkan adayımızsınız, dedi. O gün bana git Antalya’da, Kepez’de falanca sandıkta görevli ol, denilseydi, Ankara’daki görevimi bırakır verilen görevi yapardım” şeklinde konuştu.
TERİ SOĞUTMAMAK LAZIM
Seçildikten sonra Kepez’in, Ak Parti’nin kalesi oldu, sorusu üzerine Tütüncü, “İnsanlar, kendilerini siyasette vazgeçilmez kabul ettikleri andan itibaren ya da kendilerini yenilmez bir arma kabul ettikleri andan itibaren çöküşün başlangıcı olduklarının farkına varmalılar. Siyaset, basketbola çok benzer. Son 20 dakikaya 20 sayı önde girersiniz ama 20 sayı maçı geride tamamlarsınız. O yüzden teri hiç soğutmaya gelmez. Hep çok çalışmak ve hep devinim içerisinde olmak lazım. Kepez’de iyi şeyler yapıyoruz ama yaptığımız her iyi şey bizim sırtımıza çok daha büyük yükler yüklüyor. 1 Kasım’da partimizin Kepez’de elde ettiği netice tüm zamanların rekoruydu. Tüm zamanların rekorunu kırmamız bize çok büyük sorumluluk yükledi. 1 Kasım’dan sonra 1 Kasım’da yaptığımız çalışmanın çok daha üzerinde çalışmayı sergilememiz gerektiğini düşünüyorum. Kepez, Ak Parti’nin kalesi gibi lafları söylememek lazım. Biz her zaman tevazu içerisinde olacağız” dedi.
İNANANLAR KARDEŞTİR
Kürt sorunuyla ilgili yöneltilen soruyu Hakan Tütüncü şu şekilde cevapladı:
“Türkiye’de, Türk ve Kürt vatandaşlarının da hizmetinde olan bir iktidar var. Bir insanın Türk ya da Kürt olması kendi elinde olan bir şey değildir. Ya da hangi anneden, babadan doğacağınıza siz karar veremezsiniz. Doğuştan gelen özelliklerin hiç birisi insanlar arasında üstünlük meydana getirmeyeceği gibi bir ezikliğin, zilletin vesilesi de kabul edilemez. İnsanları milliyetlerine, şehirlerine, bölgelerine, ait oldukları etnik kökene göre değerlendirmek ve onun üzerinden muamele etmek, çağdışı bir anlayışın ürünüdür. Bizim anlayışımıza göre inananlar kardeştir. Dolayısıyla hepimiz kardeşiz. Birlikte yaşamanın yollarını öğrenmeli ve birbirimize hürmeti, sevgiyi ve saygıyı göstermenin azmi içerisinde olmalıyız. Geçmişi çok iyi bilmediğimiz için birileri bir şey söylüyor ve söyleyenin peşine takılıp gidiyoruz. Kürt denince bizim aklımıza, “Şüphesiz ki inanlar kardeştir.” ayeti geliyor.”
Ak Parti Kepez Gençlik Kollarını, programı düzenlemesinden dolayı kutlayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Her şey helal lokmada başlıyor. Çocuklarınıza helal lokma yedirin. Haramın girdiği yer bozulur. Bir kazan süte bir damla idrar girse o sütü hiç kimse içmez. Bereket, malın artması değildir. Bereket az malın çok iş görmesidir. Eskiden güzel bir söz vardı. Allah bereket versin, denirdi. Allah bereket versin, diyen kaldı mı toplumda? Dev gibi hayaller kurun ve hayallerinize layık olabilmek için çok çalışın.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!