Tutku Açık neden kadroda yok

Güncelleme Tarihi:

Tutku Açık neden kadroda yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2011 00:00

Dünya 2.’si unvanı ile katılacağımız 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek oyuncularımız belli oldu ancak akıllarda soru işaretleri oluştu. Emir Preldzic’in kadroya alınacağı biliyordu, ona pek fazla şaşırmadık ama Tutku’nun kadro dışında kalması büyük tepkilere neden oldu.

Haberin Devamı

İŞTE A MİLLİ TAKIM KADROSU  

 

Renaissance Polat İstanbul Hotel’de yapılan basın toplantısına katıldım ancak sonrasında şaşkınlığımı gizleyemedim. Benim gibi onlarca kişi de aynı şekilde.

 

Galatasaray’ın yıldızı  Tutku Açık’ın kadroya alınmaması üzerine Türkiye Basketbol Federasyonu eleştiri oklarının hedefi haline geldi.

 

Öncesinde gelin toplantıda neler yaşandı onları anlatayım..

 

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel’in, Kadın Basketbol Takımımızın, Avrupa Şampiyonası’ndaki başarısını kutlamasıyla başlayan toplantı, A Milli Takım Antrenörü Orhun Ene ile yapılan soru-cevap bölümü ile sona erdi.

 

Haberin Devamı

Özellikle Emir Preldzic gibi genç ve başarılı bir oyuncunun kadroya katılmasıyla takımın daha da güçleneceğini söyleyen Orhun Ene, “A Milli Takımımız, artık en tecrübeli zamanlarını yaşıyor” dedi.

 

Orhun Ene, organizasyondaki takımlar ile ilgili yaptığı açıklamada da; “Turnuvada çok güçlü takımlar var, ancak biz de güçlü bir ekibiz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Özellikle ilk 5’e kalarak olimpiyatlara katılmak istiyoruz” dedi.

 

“EMIR’DE SORUN YOK”

 

Fenerbahçeli oyuncu Emir Preldzic ile ilgili olarak yabancı basında çıkan haberleri yalanlayan TBF Başkanı Turgay Demirel de “Emir’in işlemlerinde herhangi bir sorun yok. Emir, bizimle birlikte 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda olacak” dedi.

 

“NEDEN TUTKU YOK DA CENK VAR”

 

Şimdi gelelim toplantı sonrasında tepkilere neden olan olaya.

 

Türkiye Basketbol Federasyonu İdari Menajeri Barbaros Akkaş’ın kadroyu açıklanmasından hemen sonra sosyal paylaşım sitelerinde TBF’ye eleştiriler de başladı.

 

Haberin Devamı

Özellikle Galatasaray’ın yıldız oyuncusu Tutku Açık’ın kadroya dahil edilmemiş olmasına büyük tepkiler oluştu.

 

Sarı-Kırmızılı ekibin, Beko Basketbol Ligi’ndeki yüksek performansında büyük pay sahibi olanlardan biri konumundaki Tutku Açık’ın, kadroya dahil edilmemesine rağmen, oynadığı takımlarda uzun süre forma giyemeyen, kısa dönemlerde sahaya çıkan Cenk Akyol’un kadroya alınması tepkilere neden oldu.

 

Bu tercih ile ilgili olarak Orhun Ene’nin bir bildiği vardır diyorum ve takımımıza, Dünya Şampiyonası’ndaki duyguların aynısını yaşamak üzere başarılar diliyorum.

 

ayaycili@hurriyet.com.tr

 

http://twitter.com/ac_yaycili

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!