Tüsoder: Hekim Sorumluluk Sigortaları düzenlenmesinde büyük sıkıntılar yaşanıyor

Güncelleme Tarihi:

Tüsoder: Hekim Sorumluluk Sigortaları düzenlenmesinde büyük sıkıntılar yaşanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2017 15:31

Tüsoder: Hekim Sorumluluk Sigortaları düzenlenmesinde büyük sıkıntılar yaşanıyor

Haberin Devamı

İstanbul, 13 Ağustos (DHA) - Çağatay Sigorta & Reasürans Genel Müdürü ve Tüketici  Sorunları Derneği (Tüsoder) Sigorta Komisyon Başkanı Taner Çağatay, sigorta şirketlerinin zorunlu olmasına karşın, Hekim Sorumluluk Sigortası düzenlemekten “imtina ettiklerini” savunarak, “Hekim Sorumluluk Sigortaları düzenlenmesinde büyük sıkıntılar yaşanıyor” uyarısı yaptı.
Konuyla ilgili DHA’ya açıklama yapan Çağatay, “Son zamanlarda sigorta şirketleri Hekim Sorumluluk Sigortalarını zorunlu sigorta olmasına rağmen düzenlemekten imtina ediyorlar. Bilindiği üzere yaklaşık on yıldır hekimlerin zorunlu olarak yaptırması gereken mesleki sorumluluk sigortası doktorların mesleklerini icra ederken yapabilecekleri hatalardan doğan tazminat ve zararları kapsayan önemli bir sigortadır” dedi ve şu konuların altını çizdi:
“Zorunlu olması haricinde zaten her durumda bir doktorun bu tür risklere karşı kendilerini bu poliçeyle koruma altına almaları gerekir.
“Sigorta şirketleri bu poliçelere ilk zorunluluk getirildiği dönemlerde hastane, hastane dolaşarak kampanyalar düzenleyerek bu poliçeleri satmak için büyük çaba sarf ediyorlardı.
“Ancak, sigorta şirketleri şunu gözden kaçırdılar, primler verilen teminatlara göre çok düşük kalmaktaydı.
“Tüketicilerde sorumluluk bilinci arttıkça yanlış tedavilerden dolayı açılan dava sayılarında da ciddi artış oldu ve sigorta şirketleri ciddi tazminatlar ödemeye başladı.
“ABD’de, doktorların ve hastanelerin olmazsa olmazı olan bu sigortalara 30 – 40 bin dolar gibi primler öderlerken Türkiye de branşlarına göre ortalama 500-600 lira gibi primlere poliçeler düzenleniyor.
“Yaşanan sıkıntıları özetleyerek son günlerde aracı kurumların ve biz  brokerler  Hekim Sorumluluk poliçelerinde Sigorta Şirketleri Hatmer Sisteminden kaynaklı sistemsel sorun nedeniyle poliçe düzenlemekte çok büyük sıkıntı yaşıyoruz.
Trafik sigortalarında yaşadığımız sıkıntı bu kez de hekim sorumluluk sigortalarında yaşamakta ve tek tek sigorta şirketlerini araştırıp sistemi açık olan sigorta şirketi bulmaya çalışıyoruz.
“Buradaki soru; poliçe vadesi gelen bir Hekimin poliçe yenilemesini yapamamasından dolayı ciddi risk taşıyan ameliyatlarını ertelemesi mi gerekir? Çünkü burada büyük bir risk mevcuttur.
“Doktorlara önerimiz poliçe vadelerini kontrol ederek son günü beklemeden profesyonel aracı kurumlardan yardım almalarıdır.” (Fotoğraflı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!