Turnuva öncesi raketlerin son durumu

Güncelleme Tarihi:

Turnuva öncesi raketlerin son durumu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2013 14:30

İstanbul'da yarın başlayacak TEB-BNP Paribas WTA Championships'te mücadele edecek ABD'li ünlü tenisçi Serena Williams, başarılı kariyeriyle dikkati çekiyor.

Haberin Devamı

Serena Williams, İstanbul'da da şampiyonluğun en büyük favorilerinden.

WTA dünya klasmanın zirvesinde yer alan ve İstanbul'da geçen yılı şampiyon tamamlayan 1981 doğumlu ABD'li sporcu, Grand Slam turnuvalarında teklerde 17 kez şampiyonluk kazandı. Dört farklı grand slam'i de kazanan ve bir kez de olimpiyat şampiyonu olan Serena Williams, Altın Kariyer Grand Slam'ini tamamlayarak, çok büyük bir başarıya imza attı. Ünlü tenisçi, grand slam'de ayrıca çiftlerde 13, karışık çiftlerde de 2 kez mutlu sona ulaştı.

Serena Williams, grand slam turnuvalarında ilk olarak 1999 yılında ABD Açık'ta şampiyonluk yaşadı. 2002 yılında Fransa Açık, Wimbledon ve ABD Açık'ta, 2003 yılında Avustralya Açık ve Wimbledon'da, 2005 ve 2007 yıllarında Avustralya Açık'ta, 2008 yılında ABD Açık'ta, 2009 ve 2010 yıllarında da Avustralya Açık ve Wimbledon'da mutlu sona ulaşan Serena Williams, 2012 yılında Londra Olimpiyatları ile Wimbledon ve ABD Açık'ta şampiyonluğa uzandı. Serena Williams, bu sene ise Fransa Açık ve ABD Açık'ta kupa kaldıran isim oldu.

Kariyeri boyunca teklerde 17 grand slam, 1 olimpiyat ile 39 WTA turnuvasında şampiyonluk elde eden ABD'li sporcu, çiftlerde ise 13 grand slam, 3 olimpiyat ve 6 WTA turnuvası kazandı. Williams, bu şampiyonlukların yanı sıra teklerde 4 grand slam finalinde ise kaybederek ikincilikle yetinme zorunda kaldı.

WTA tarafından yıl içinde gerçekleştirilen Brisbane, Miami, Charleston, Madrid, Roma, Bastad, Toronto ve Pekin turnuvalarını birincilikle bitiren ABD'li oyuncu, bu sezon 9.9 milyon dolar para ödülü kazanırken, kariyerinde toplamda ise 51.7 milyon dolar ödülün sahibi oldu.

Haberin Devamı

Victoria Azarenka

Geçen sene İstanbul'a WTA dünya klasmanının zirvesinde gelen 1989 doğumlu Belaruslu tenisçi Victoria Azarenka, bu sene ise dünya sıralamasında 2. sırada yer alıyor.

2006 yılından beri mücadele ettiği grand slam turnuvalarında ilk zaferini geçen yıl elde eden Azarenka, bu sezona da grand slam zaferiyle başladı. Avusturalya Açık'ta Li Na'yı yenerek şampiyonluğa ulaşan Belaruslu raket, sezonun son grand slam'i olan ABD Açık finalinde Serena Williams'a kaybetti.Victoria Azarenka, bu yıl WTA organizasyonlarından Doha ve Cincinnati'de şampiyonluk yaşadı.

Kariyeri boyunca 2 grand slam'in yanı sıra WTA turnuvalarında ise 15 şampiyonluk yaşayan Azarenka, çiftlerde 6 WTA şampiyonluğu, karışık çiftlerde ise 1 olimpiyat, 2 grand slam şampiyonluğu elde etti.

Bu yıl 5.8 milyon dolar para ödülünü kazanan Azarenka, kariyerinde ise toplamda 22.6 milyon dolar ödülün sahibi oldu.

Haberin Devamı

Agnieszka Radwanska

WTA dünya klasmanında 4. sırada yer alan 1989 doğumlu Polonyalı Agnieszka Radwanska'nın henüz bir grand slam zaferi bulunmuyor.
2006 yılından bu yana katıldığı grand slam turnuvalarında daha önce 7 kez çeyrek, 1 defa da yarı final oynayan Radwanska, en büyük başarısını geçen sezon elde etti.

2012 yılında Avustralya Açık'ta çeyrek finale yükselen ve Fransa Açık'ta 3. turda elenen Polonyalı sporcu, finale yükseldiği Wimbledon'da Serena Williams'a boyun eğdi. Radwanska, ABD Açık'ta ise 4. turda elendi.

Bu sene ABD Açık'a 4. turda veda eden, Avusturalya ve Fransa Açık'ta çeyrek finalde elenen Polonyalı raket, Wimbledon'da ise yarı finalde Sabine Lisicki'ye yenildi.

WTA tarafından bu sezon düzenlenen Auckland, Sidney, Seul turnuvalarını birincilikle bitiren Radwanska, bu yıl 2.4 milyon dolar, kariyerinde toplamda ise 13.5 milyon dolar para ödülü kazandı.

Haberin Devamı

Li Na

1982 doğumlu dünya 5 numarası Çinli tenisçi Li Na, iki sene önce Fransa Açık'ı kazanarak grand slam kazanan ilk Asyalı olarak tarihe geçti.Li Na, bu sezon Avustralya Açık'ta final, ABD Açık'ta yarı final, Wimbledon'da çeyrek final oynarken, Fransa Açık'a ise 2. turda veda etti.

Bu sezon WTA'nın Shenzhen turnuvasını kazanan Çinli oyuncu, yıl içinde 2.89 milyon dolar, kariyerinde toplamda ise 12.2 milyon dolar para ödülünün sahibi oldu.

Sara Errani

1987 doğumlu İtalyan tenisçi Sara Errani, grand slam'lerde ve WTA turnuvalarında daha çok çiftlerdeki başarısıyla dikkati çekiyor.

Bu sezon Fransa Açık'ta yarı finale yükselen İtalyan oyuncu, ABD Açık'ı 2. turda, Wembledon ve Avusturalya Açık'ta ise 1. turda elendi. Errani, bunun yanı sıra çiftlerde Avusturalya Açık'ı kazanarak, kariyerinde çiftlerde 3. grand slam zaferini aldı.Bu yıl Acopulco Turnuvası'nda şampiyon olan Sara Errani, sezon içinde 2.29 milyon, kariyerinde toplamda da 7 milyon dolar para ödülü kazandı.

Sara Errani, vatandaşı Roberta Vinci ile birlikte TEB-BNP Paribas WTA Championships'te çiftlerde de mücadele edecek.

Haberin Devamı

Petra Kvitova

İstanbul'da ilk kez düzenlenen 2011 yılındaki TEB-BNP Paribas WTA Championships'i kazanan 1990 doğumlu Çek tenisçi Petra Kvitova, 2008 yılından beri grand slam turnuvalarında mücadele ediyor.

2011 yılında Wimbledon'da kariyerinin ilk grand blam'ini kazanan Kvitova, bu sezon Wimbledon'da çeyrek finalde mücadele etti. Fransa Açık ve ABD Açık'ta 3. turda elenen Çek raket, Avusturalya Açık'a ise 2. turda veda etti.

Sezon içindeki Dubai, Tokyo (Pan Pasifik) turnuvalarını kazanma başarısı gösteren Petra Kvitova, yıl boyunca 2.1 milyon dolar ödül kazanırken, kariyerinde toplamda da 11.1 milyon dolar elde etti.

Jelena Jankovic

1985 doğumlu dünya 8 numarası Sırp tenisçi Jelena Jankovic, kariyerinde henüz grand slam şampiyonluğu kazanamadı.

2003 yılından bu yana grand slam'lerde mücadele eden Jankovic, kariyerindeki tek finali 2008 yılında Serena Williams'a karşı oynadı. Bunun haricinde Grand Slam'lerde önemli bir başarısı bulunmayan Sırp oyuncu, WTA turnuvalarında teklerde 13, çiftlerde ise 2 şampiyonluk kazandı. Jelena Jankovic, ayrıca karışık çiftlerde 2007 yılında Wimbledon'da şampiyonluk yaşadı.

Bu yıl, Fransa Açık'ta çeyrek final gören Jankovic, ABD Açık'ta 4. turda, Avusturalya Açık'ta 3. turda, Wimbledon'da ise 2. turda elendi.Bu yıl WTA turnuvalarından Bogota'yı kazanan Sırp sporcu, bu sene 1.7 milyon dolar, kariyerinde ise toplam 15 milyon dolar ödül kazandı.

Haberin Devamı

Angelique Kerber

1988 doğumlu Alman oyuncu Angelique Kerber, dünya sıralamasındaki ilk 8 tenisçisinin yarıştığı TEB-BNP Paribas WTA Championships'e sakatlığından dolayı İstanbul'a gelemeyen dünya 3 numarası Rus sporcu Maria Sharapova'nın yerine dahil oldu.

2007 yılından bu yana mücadele ettiği grand slam turnuvalarında henüz şampiyonluk yaşayamayan Kerber, bu sezon Avustralya Açık, Fransa Açık ve ABD Açık'ta 4. turda elenirken, Wimbledon'a 3. turda veda etti. Angelique Kerber, bu sene WTA'nın Linz turnuvasında şampiyonluk kazandı.

Bu yıl 1.4 milyon dolar para ödülü alan Alman oyuncu, kariyerinde toplamda ise 4.7 milyon doların sahibi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!