Türksoy Genel Sekreteri Kaseinov Nevşehir’de

Güncelleme Tarihi:

Türksoy Genel Sekreteri Kaseinov Nevşehir’de
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 15:07

ULUSLARARASI TÜRK KÜLTÜRÜ TEŞKİLATI (TÜRKSOY) TARAFINDAN 2015 YILININ ‘HALDUN TANER YILI’ İLAN EDİLMESİ SEBEBİYLE TÜRKİYE’YE GELEN GAZETECİLER NEVŞEHİR’DE HOCALI KATLİAMINDA HAYATINI KAYBEDENLERİ ANILDI.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından 2015 yılının ‘Haldun Taner Yılı’ ilan edilmesi sebebiyle Türkiye’ye gelen gazeteciler Nevşehir’de Hocalı Katliamında hayatını kaybedenleri anıldı.
TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov beraberinde Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov ve Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Türkmenistan, Başkurdistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Tataristan, Hakas, Dağıstan ve Makedonya’dan Türkiye’ye gelen gazeteciler ile birlikte Nevşehir Şehitlik Parkı’nı ziyaret etti. Heyeti burada karşılayan Kazakistan’ın Nevşehir Fahri Başkonsolosu Dr. Halil Uluer, heyettekiler ile birlikte 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan 613 Azerbaycan Türkünün çocuk, kadın, yaşlı demeden Ermeniler tarafından toplu şekilde katledilmesinin yıl dönümünde katliamda hayatını kaybedenleri andı.
Çanakkale Şehitleri Anıtı önünde okunan Kuran-ı Kerim ve İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından yapılan dua ile birlikte katliamda hayatını kaybedenleri anan heyet daha sonra anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!