Türkiye’yi temsil edecekler

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’yi temsil edecekler
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 06, 2017 11:38

Türkiye’yi temsil edecekler

Haberin Devamı

FİRST Lego League, Ulusal Turnuvası’nda 47 takım arasından ödül alan 10 takım uluslararası turnuvalara katılma hakkı elde etti. Yaşları 9 ile 16 arasında değişen genç mucitler, köpeklerin aşı zamanını hatırlatan uygulama, atlar için özel nallar, otomatik su ve mama makinesi gibi çalışmalarıyla turnuvaya katıldı.
Bilim Kahramanları DerneÄŸi’nin Ä°ZFAÅž desteÄŸiyle gerçekleÅŸtirdiÄŸi, First Lego League (FLL)  Ulusal Turnuva’sı 4 - 5 Mart 2017 tarihlerinde Fuar Ä°zmir’de gerçekleÅŸti. Dünyada 80 ülkede düzenlenen bilimsel içerikli turnuvada genç mucitler, proje üretip geliÅŸtirirken, tasarladıkları robotlarla temaya uygun görevleri de tamamlamaya çalıştılar. ArkadaÅŸlık, çevre ve iliÅŸkiler, özgünlük gibi deÄŸerlerin puanlandırıldığı turnuvada asıl amaç çocukların ve gençlerin erken yaÅŸta bilimle buluÅŸmasını saÄŸlamak. FLL Ulusal Turnuvası’nda; Ä°stanbul, Ankara, Bursa, Mersin ve Ä°zmir yerel turnuvalarında ödül alan gençler, 'Hayvanlar: YaÅŸam Ortaklarımız' temasıyla hazırladıkları projelerini sundular ve robot oyun performanslarını sergilediler. Ulusal Turnuva’da seçilen 10 takım, uluslararası turnuvalarda Türkiye'yi temsil edecek.Â
GENÇ MUCİTLERDEN ÖRNEK PROJELER
Her yıl başka bir temayla düzenlenen turnavada bu yılın teması 'Hayvanlar: Yaşam Ortaklarımız' ile çocuklar ve gençler ürettikleri projelerle tüylü dostların sorunlarına çözüm bulmaya çalıştılar. Birbirinden dikkat çekici bilimsel içerikli projeleriyle turnuvaya katılan takımlar, teknolojiden destek alarak hayvanlar için çözüm odaklı projeler ürettiler.
KÖPEK SAHİPLERİNE ÖZEL UYGULAMA
Samsun Final Okulları’ndan Pangea takımının hazırladığı uygulama köpek sahiplerinin hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Uygulama köpeğin mama vakti veya aşı zamanı geldiğinde alarm vererek köpek sahibine hatırlatmalarda bulunuyor. Türkiye’deki tüm nöbetçi veterinerlerin listesini ve köpek ambulanslarının numaralarını da içeren uygulama aynı zamanda köpek eğitimi ile ilgili mini bilgiler de içeriyor.
OTOMATİK MAMA – SU MAKİNESİ
Beylikdüzü Bahçeşehir Okulları’ndan Robitat takımının geliştirdiği makine belirli aralıklarla mama ve su dolumunu otomatik olarak gerçekleştiriyor. Hem sokak hem de ev için uyumlu hale getirilebilen makine sayesinde hayvanların aç ve susuz kalmasının önüne geçilmesi amaçlanmış.
ATLARA ÖZEL NALLAR
İzmir Özel Rota Fen Lisesi’nden, Rotatech takımının yaptığı araştırmalar sonucunda nalbantların göz kararı nal taktığı sonucu ortaya çıkmış. Bunun üzerine Rotatech takımı, atların ayaklarının yanlış nal takımından kırılmasını engellemek amacıyla proje geliştirdi. 3D tarayıcılar yardımıyla standart nalların yerine her ata özel olarak nal üretimini mümkün kılan takım, Danimarka’da gerçekleştirilecek olan turnuvada Türkiye'yi temsil edecek.

Ä°ZMÄ°R, (DHA)
FOTOÄžRAF

--- KUTU --
Uluslararası turnuva takvimi ve turnuvalarda ülkemizi temsil edecek takımlar şöyle:

19 – 22 Nisan World Festival - Houston, ABD
Thundercats, Güzelbahçe Bahçeşehir Koleji Fen Lisesi

Robotakev, Narlıdere Özel Takev Ortaokulu

25 – 28 Mayıs Open European Championship - Aarus, Danimarka

Intersection Confero, Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi

Auxilium, Özel Takev Fen Lisesi

Rotatech, İzmir Özel Rota Fen Lisesi

21 – 25 Haziran Open European Championship - Bath, İngiltere

Robostark, Özel Burdur Bahçeşehir Anadolu Lisesi

JR. Roboperformers, FMV Özel Erenköy Işık Ortaokulu

Power Supply, Özel İzmir Amerikan Koleji

Eçev İnshay, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı

6 – 9 Temmuz Asia Pacific Ok- Sydney, Avustralya

Intersection Hestia, Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!