Türkiye'nin kralı Cimbom

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin kralı Cimbom
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Lucescu ile çok çok özel:

G.Saray’ı daha yukarı çıkardığıma inanıyorum. Şapiyonlar Ligi'nin ikinci turundayız. S.Graz, Monaco, G.Rangers ülkelerinin şampiyonları. Onları geçtik. Şimdi Milanla berabere kaldık Paris St.Germain'i de yeneceğiz.

Fenerbahçe maçında takımımın Türkiye'nin en iyileri olduğunu bir kez daha anladım. 6 futbolcumuz sakat ve cezalı iken yolumuza devam ettik ve buralara geldik. Alkışlanacağımıza eleştiriliyoruz.

Galatasaray'ın 4 yıl üst üste şampiyonluğundan ve UEFA kupasını almasından sonra sarı kırmızılı ekibe teknik direktör olmak herkesin harcı değildi. Hatırlayın Fransız Fernandez’i... Ona çok büyük tekliflerle giden Galatasaraylı yöneticileri, geri çevirdi. Mazereti de ‘‘Ben bu kadar başarılı yıllar geçirmiş takıma antrenör olma riskini yaşamam’’ şeklindeydi. Ve gelmedi.

ASLANLARA YEM

Lucescu, Rumen futbolunun süper futbolcularından biridir, 75'i aşkın milli takımda oynamıştır. Sonra İtalya'da, Romanya'da ve Rumen Milli Takımı’nda Teknik Direktörlük yapmıştır. Galatasaray'ın teklifini kabul ederken, kendini aslanların kafesine yem olarak atmıştır. Aşağıda Lucescu ile yaptığım ve yürekten cevaplandırdığı röportajı okuyacaksınız. İşte sorulara Lucescu'nun verdiği cevaplar.

Çizgiyi yükselttim

Galatasaray'a Teknik Direktör olurken, onun seviyesini biraz aşağı indirirsem nasıl eleştirilerle karşılaşacağımı biliyordum. Bu gün ben Galatasaray'ı olduğu çizgisinden daha yukarıya çıkardığıma inanıyorum. Şampiyonlar Ligi'nin ikinci turundayız. Strum Graz, Monaco, Glasgow Rangers ülkelerinin şampiyonlarıdır. UEFA kupasındaki rakipler gibi ikinci, üçüncü, dördüncü takımlar değildir. Şimdi Milanla berabere kaldık, Paris St.Germain'i de yeneceğiz.

Çok mutlu oldum

Galatasaray, Fenerbahçe maçında takımımın ve futbolcularımın Türkiye'deki en iyileri olduğunu bir kez daha anladım ve mutlu oldum. 6 futbolcumuz sakat, cezalı olarak yolumuza devam ettik ve buraya geldik. Alkışlanacağımıza ne yazık ki, eleştirildik.

Gol makinesi

Jardel, değişik bir futbolcu. Saha içinde onun için en önemli aklının yerinde olması. Gol kaçırırsa fazla etkilenmiyor. Bu çok önemli. Morali bozulmuyor. Bugün Galatasaray'ın gol makinesi ona ihtiyacım var. Geçtiğimiz yıllarda Emre, Okan, Suat bir sürü goller atmış. Bu yıl onların böyle bir katkısı yok. Jardel atıyor, ona da Hagi yardım ediyor. Dikkat edin ikisinin ligde attığı gol sayısı 23.

Yeni brezilyalı

Marcio'ya çok şans verdim. St.Gallen maçlarında Jardel'in yanında oynattım. Bana güven vermedi. Onunla devam etmem imkansız. Kendisine ve yöneticilere söyledim. İstediği anda başka kulübe gidebilir. Bir alternatif daha var. Onu Brezilya'ya gönderip, yerine bir Brezilyalı alacağız. İsim daha belli değil.

- Serkan, Samsunspor'da herkes ona oynadığı için Türkiye gol kralı olmuş. Galatasaray'da böyle bir uygulama yapamam. Zira Hagi, Jardel'i pozisyona sokmakla görevli. Bir de üstelik Hagi ve Jardel topu kaybettikten sonra rakiple mücadele etmiyorlar. Zaten etmemeleri lazım. Bir de Serkan onlara eklenirse, 3 kişi eksik ekibim sahada zor tutunur. Serkan, gol noktalarında iyi. Topu rakip kapınca oyunda yok. O da isterse, istediği kulübe kiralanır.

- Galatasaray'da futbolcularımın sahada oynadığından ziyade çok eleştirildiğimi söylediğiniz, saha içindeki Okan'ın Emre'nin K.Hakan'ın Bülent'in özellikle Hagi'nin hakeme yaptıkları el kol hareketleri ve itirazlarıdır. Ancak, bu benim devrimle birlikte Galatasaray'da başlamadı. Geçen yılların bana kalmış bir mirasıdır. Ben bu tribünden çirkin gözüken hareketleri düzeltmek çabasındayım.

-Hagi yüzde yüz yıl sonunda futbolu bırakıyor. Bırakırken de şampiyon bir Galatasaray ile veda etmek istiyor. Bu nedenle sinirli. Doğru, agresif. Bu da doğru. Ancak Hagi bu. Eğer Galatasaray'a kazandırdıkları hatırlanırsa Hagi'ye tabii ki hoşgörüyle bakılır. Dünyanın sayılı 2-3 oyuncusundan biridir.

- Taffarel'in eksikliği çabuk giderildi. Kerem'e güveniyorum. Türk futboluna genç bir kaleci kazandırdık.

- Fatih, Türk Milli Takımı'nın defans oyuncusu onu Capone'ye asla değişmem. Ancak Capone de bu yıl antrenmanlarda ve maçlarda benim istediğim gibi değil.

-Galatasaray ile iki yıllık mukavelem var. Nisan ayında tekrar masaya oturacağız, konuşacağız. Ben devam etmek istiyorum. Hele hele Şampiyonlar Ligi'nde daha üst sıralara çıkmış, Türkiye'de şampiyon olmuş bir Galatasaray'ın teknik direktörü olarak devam edersem hayatımın en mutlu sezonunu yaşamış olurum.

Lucescu’nun gözüyle

Jardel:

Gol kaçırsa da moralini bozmuyor. Gol makinem.

Marcio:

Çok şans tanıdım. Bana bir türlü güven vermedi.

Serkan:

Top rakibe geçince hiç yok. İsterse gidebilir.

Hagi:

Şampiyon olarak bırakmak istiyor. Siniri ondan.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!