Türkiye'nin finali

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin finali
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2005 01:50

Şampiyonlar Ligi'nde kupanın sahibini belirleyecek, saat 21.45'te başlayacak dev randevu, organizasyon olarak da ülkemiz için büyük bir sınav niteliği taşıyor.

Türkiye ve Türk futbolu bugün tarihi bir sınav veriyor. Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde bu akşam İngiltere'nin Liverpool ile İtalya'nın Milan takımları İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecek ve 50. kupa sahibini bulacak. İstanbul'un ev sahipliği yaptığı UEFA'nın 1 numaralı kupasının sahibini belirleyecek bu dev randevu saat 21.45'te başlayacak ve Star'dan naklen yayınlanacak. Finali İspanya Futbol Federasyonu'ndan Manuel Enrique Mejuto Gonzales yönetecek.

Milyarlar izleyecek

Milan,
daha önce oynadığı 9 finalden 6'sını kazanırken, Liverpool 5 finalden 4 kupa çıkardı. Milan kupayı en son 2 yıl önce müzesine götürürken, Liverpool son kez 1984'de kazandığı kupada, en son finalini 1985'de oynadı. İki takım sahada şampiyonluk için mücadele ederken, ev sahipliği yapan İstanbul ise dünyada milyarlarca insanın önünde büyük bir sınavdan geçecek. Bu organizasyon Türkiye'nin tanıtımı ve olimpiyat adaylığı gibi bir çok konuda önümüzü açacak.

DÜNYANIN en çok gelir elde eden 10 kulübü arasındaki Milan ile Liverpool bugün kazanabilecekleri Şampiyonlar Ligi Kupası yanında kasalarını da dolduracak. Milan 276.7 milyon dolarla geçen yıl en çok gelir elde eden üçüncü, Liverpool ise 173.5 milyon dolarla onuncu kulüp olarak dikkat çekiyor. Bugünkü finalde kupayı kazanan takım kasasına 10 milyon Euro, kaybeden ise 6 milyon Euro daha koyacak. Milan'da emektar Paulo Maldini 10.3 milyon dolarla yıllık geliri en yüksek futbolcu olarak dikkat çekerken, takımın en pahalı transferi ise 28 milyon dolarla Portekiz'li Rui Costa.

MİLAN

Dida Cafu Nesta Maldini Stam Gattuso Pirlo Seedorf Kaka Crespo Shevchenko

LIVERPOOL

Dudek Finnan Carragher Hyypia Traore Hamann Gerrard Xabi Alonso Riise Luis Garcia Baros
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!