Türkiye'deki sporu Bodrum'da tartıştılar

Güncelleme Tarihi:

Türkiyedeki sporu Bodrumda tartıştılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 18:58

Türkiye'deki sporu Bodrum'da tartıştılar

Haberin Devamı

Nilüfer DEMİR/BODRUM (Muğla), (DHA)- BODRUM'da düzenlenen 'Futbolun Mutfağındakiler' konulu panelde, Türkiye'de spor ve futbol her açıdan ele alındı.
Bodrum'da Bahçeşehir Koleji tarafından Türkiye'de sporun ve futbolun her açıdan ele alınıp, spor ve spor kültürü kavramlarının tartışıldığı 'Futbolun Mutfağındakiler' isimli panel düzenlendi. Bahçeşehir Koleji Toplantı Salonu'nda yapılan panele, Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, CNN Türk Spor Müdürü Cem Yılmaz, CNN Türk Spor spikeri ve yorumcusu Emre Tilev, Fotomaç köşe yazarı ve TRT Spor yorumcusu Cevdet Ünüvar, eski hakem, Radyospor yorumcusu Fatih Gökce, avukat ve spor hukukçusu Sibel Çelik, eski teknik direktör Erhan Altın ve Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübü Başkanı Rıza Karakaya katıldı.
Başkan Kocadon, sağlıklı nesil yetiştirmenin görevleri olduğunu söyleyerek "Parklar, oyun ve spor alanları yapıyoruz. Sporun her branşı çok önemli Bodrum birçok spor türünde sporcu yetiştirmiş ve derece almıştır. Bodrumspor, başarıdan başarıya koşuyor. Yelkende dünya ve Avrupa şampiyonu çıkardık. İnanarak mücadele ediyoruz. Zaman zaman çocukları eleştiririz ne olacak bunların hali diye. Yönetici olarak onları eleştirmeden önce imkan verip onlara model göstermeniz gerekir. Spordan vazgeçmemek ve pes etmemek gerekir" dedi.
ŞİDDETİ ÖNLEYECEK YASA
Avukat ve spor hukukçusu Sibel Çelik, şiddet yasasının 2011 yılının mart ayında çıktığını hatırlatarak "Daha önce de bir yasa vardı ancak, yetersizdi. Mart ayında daha kapsamlı bir yasa hazırlandı. Bu yasa çıkar çıkmaz eleştirilere maruz kaldı ve aynı yılın aralık ayında bir değişikliğe uğradı. Şike ve teşvik primi bu yasa ile hukukumuza girdi. Şike ve teşvik primi ile ilgili genel yaptırım 5-6 yıl arası hapis cezasını kapsıyordu. Değişiklik ile 1-3 yıl arasına indirildi. Yasalar çıkar çıkmaz, eleştiriler göz önüne alınarak değiştirilmesine karşıyım, temele oturmuyor bu şekilde. Henüz bebek bir yasa. Uygulamada yer edinmesini beklemek lazım. Yasaya göre, müsabaka öncesi, sonrası ve devamında, spor alanları ve çevresinde taraftarların sürekli ve geçici olarak bulundukları yerlerde şiddet ve düzensizliğin önlenmesi içeriyor. Peki bu yasaya göre nasıl önlenecek? Öncelikle güvenlik tedbirleri alınmalı ve polislerin, kolluk kuvvetlerinin eğitilmesi gerekli. Polislerin savcı kadar bilgisinin olması gerekiyor ama kanun sporcu, taraftar, spor adamları teknik direktör, federasyonlara da görev biçmiş" dedi.
TELEVİZYONUN ETKİSİ
Cem Yılmaz, spor aşkı nedeniyle spor spikerliğini tercih ettiğini belirterek, "Televizyon kanallarında maalesef, benim de geçmiş yıllarda içinde bulunduğum sunduğum, aslında sunarken çok da mutlu olmadığım insanları şiddete yönelten program tarzları maalesef oldu. Birçok kanalda bu tarz programlar yapılıyor ve şiddete yöneltiyor. Çünkü söylemler sert ve keskin oluyor. Altı dolu düzgün yorumlar çok daha değerli. Ben de spor yüzme, koşu ana spor dallarına destek olmaya çalışıyorum. Heyecanın sizlerde de olması gerekir. Sporun faydası çok önemli. İleriki yaşlarda da göreceksiniz. Kötü alışkanlıklarda da uzak tutar. Bodrum'da güzel bir yerde yaşıyorsunuz. Şanslısınız, organizasyonların artması için talepte bulunun" dedi.
Radyospor Yorumcusu Fatih Gökçe, 2017 sezonu içinde sahalarda görev yapan, skandal hakem kararlarını gördükten sonra, pırlanta gibi gençleri sahada görmek istediğini belirterek, Türkiye'nin hakemlere ihtiyacı olduğunu, mutfaktaki malzemenin yetersiz olduğu için yeni malzeme gerektiğini vurguladı.
CNN Türk Spor Spikeri Emre Tilev, öğrencilere öğütler verdiği konuşmasında, "Ufkunuzu geniş tutun farklı şeyleri görmeye çalışın. Bazen yanı başınızdaki başarıyı göremiyorsunuz. Küçük bir gayret sizi başarıya ulaştıracaktır. Bugün bu okulun hedefi Atatürk ilkelerine bağlı faydalı bir birey oluşturmak. Kendinize inanarak her şeyi başarabileceğinize inanın" dedi. Sunumların ardından okul yönetimi konuşmacılara katıldıkları için teşekkür plaketi verdi. Başkan Kocadon ve konuşmacılar, birlikte okulun halı saha olarak düzenlenen futbol sahasının açılışını gerçekleştirdi. Katılımcılar, yeni sahayı denemek için futbol maçı yaptı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!